A család kérésére nem lesz sajtónyilvános a producer temetése – írja az Index.

Sajtóhírek szerint Fiumei úton tartandó szertartáson beszédet fog mondani Arnold Schwarzenegger, sőt az is lehet, hogy Antonio Banderas is részt vesz a csütörtöki búcsúztatáson.

Mivel a kormány saját halottjának tekinti Andy Vajnát, a szertartás körülményeiről és a meghívottakról a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság dönt.

A nyilvánosság kizárásával temetik Andy Vajnát

Vajna temetése egyelőre sem a Nemzeti Örökség Intézete, sem pedig a kormány online naptárában nem szerepel. Éppen ezért Havasi Bertalantól, mint a kormányfő nyilvános szerepléseiért is felelős Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkártól próbálta volna a portál megtudni, Orbán Viktor is felszólal-e a búcsúztatáson, hiszen barátjának nevezte, s nagyrabecsüléséről biztosította Vajnát. A Nemzeti Örökség Intézetétől tájékoztatást is kértek a szertartás helyéről, időpontjáról, és a felszólalók, illetve meghívottak köréről.

A Nemzeti Örökség Intézete azt közölte:

A család kérésére a temetés részletei nem nyilvánosak, a kérdésekre nem áll módunkban válaszolni. Emellett felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a temetés nem lesz sajtónyilvános.

A temetésről eddig annyit tudni, a Fiumei Úti Sírkert 41-es művészparcellájában, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós mellé helyezik majd örök nyugalomra a filmproducert. 

Vajna életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában halt meg két hete vasárnap. Filmjeiről itt, a filmalapnál betöltött szerepéről ebben a cikkben, médiavállalkozásairól pedig itt írtunk hosszabban.

(Index)

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Horizont: Milyen ,,család,, már minden hozzátartozója elhunyt, akkor csak az itteni ,,család,, a csutipatkány, meg a szopócája kérésére történhetett ez !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Írnám hogy nyugodjék békében ,de egy szar ember volt!Adócsaló külföldön és belföldön egyaránt a vagyonának a nagy része a magyar emberektől származik amit most a kis k...a Timi örököl. Remélem hogy a pokolban ég el ez a senkiházi és csak azért vagyok boldog mert szenvedett halála előtt és a lopott pénzt nem tudta magával vinni!!
papa.49
@Horizont: Milyen ,,család,, már minden hozzátartozója elhunyt, akkor csak az itteni ,,család,, a csutipatkány, meg a szopócája kérésére történhetett ez !!!
Commenter
@papa.49: a volt felesége, az első özvegye, a fia anyja Amerikában él. Az asszony nem magyar.Nyilván az ő véleményét is kikérték...
sokanvagyunk
A "család" kérhette volna a politika- és közpénzmentes temetést is...
parasutyo
nincs ezen mit csodálkozni! lesz ott elég híresség, elvileg, és ha a népeket beengednék egészen másról szólna a móka... :)
Commenter
@papa.49: A millió dolláros kérdés. Fogalmam sincs,annak ellenére hogy maga AV nyilatkozta hogy jó az elvált feleséggel a kapcsolata. Ezt se tudjuk már meg hogy ott volt e vagy sem. Mint ahogy azt sem, hogy volt e végrendelet, felülírták/megtámadták-e, nem véletlenül igyekeznek kizárni a nyilvánosságot, ha úgy tetszik a "nézőket". El kell ezt most már engedni, nyugodjon békében.
Qqberci
O1G mégsem akar a temetésen golyóálló mellényben virítani...
Cicamama55
Én sajnálom, hogy így végződött, mert a szorgalma és tehetsége előtt fejet hajthat mindenki! Nem ezt érdemelné! Magyar filmeknek hozott világsikereket, alapítványokat működtetett, támogatott. Hallottam magyar színészeket nyilatkozni arról, hogy nagyon jó humorú, barátságos ember volt. A politikával, politikusokkal való összeborulása miatt nem kaphatja meg a z őt megillető végső tiszteletet...Mindent nem tudott elérni...
levarosbukta
@Commenter: Mi köze lenne ehhez a volt nejnek? Abszolúte semmi.
namihami
@papa.49: Milyen család, milyen család?
Hát az, amelyik elvárja az államtól a szociális temetést. És még a sírt is ők fogják megásni.
Egyébiránt, az általa "" megkeresett"" pénz ebben a "" családban"" fog maradni. Elkezdte már osztani, de ahogy a "" család"" lemondott a média egyrészéről, úgy ez is visszakerül a valós tulajdonoshoz. A többi mellé.
És még annyit:: tudomásom szerint a producer feladata film anyagi bázisának mdgteremtése. Tehát ő a filmkészítés művészi részéből sokat nem vállalt. Persze, a pénz is kell, de rengeteg film vacak készült sok pénzből, ahogy van kisköltségvetésű jó film is. Ezért a gazdasági eredményéről lehet jókat mondani, de a művészi értékhez nem sok köze van.
Edmond Dantes
Miért nem Felcsúton temetik? Puskást már odaköltöztette,kizárt,hogy Vajna nem onnan indult meghódítani Hollywoodot.
Eladott Ország
Nem örültem, inkább valami megkönnyebbülést éreztem: egy gazemberrel kevesebb... Isten, ha van, nyugosztalja. Sajnálom, hogy így éreztem, de ez az ember nem érdemel sajnálatot. Ahhoz, hogy azok az emberek is negatívan ítéljék meg, akik nem tudták róla, hogyan harácsolta össze Orbán asszisztálásával irdatlan vagyonát, azok is "megfelelő" információkat szereztek róla a bulvársajtóból, elsősorban felesége révén, aki tett arról, hogy irigységgel vegyes undorral viseltessenek mindkettőjük iránt. És valószínűleg így fognak sokan érezni még jó néhány potentát halálakor. Mert azt tapasztalták, a Vajna, és még sok kegyelt, valamint az őt segítő politikusok közömbösek a "kisemberek" sorsa iránt, nem érdekli őket, hányan halnak meg a kormány eszement intézkedéseinek következtében: átlépnek, átnéznek rajtuk. Mondhatjátok, ez demagógia, rendben, de akkor is ez az igazság.
papa.49
@namihami: A probléma ott volt hogy a csutipatkány nem engedik be Amerikába csak hivatalos útra, a temetés meg nem az ezért fogják itt temetni... A produceri feladatához annyit ő tarhálta a pénzt a filmekhez, amiből pár világsiker lett, de ez inkább a témák, és a színészek, és nem utolsó sorban a rendezők érdeme.. Egyszer régebben olvastam, azért vették be a buliba az akkori nagyok mert rettentő módon pimaszul fejte meg a manusokat, ezt csinálta mikor haza származott itthon is, csak itthon a csutipatkány lett a suska végállomása...
Még egy érdekesség mi lesz a ,,Korda stúdióval,, mert ugye az a Demján, és a Vajna tulajdona volt... Kíváncsi vagyok csuti szokás szerint államosítják ???
papa.49
@levarosbukta: Az elvált feleség nem családtag, a gyereke, a szülei igen több meg nem volt !!!
Macskaszem
Nem tudom tisztelni, már Amerikából is adócsalás miatt kellett menekülnie. A geciláda meglátta benne a lehetőséget, és ki is használta, stróman volt ő a javából, Magyarországtól rengeteg adót elcsaltak, gondolom offshorszámlákra, a tv2 is Szlovákiában adózott. Milyen hazafi, aki meglopja a hazáját?
levarosbukta
@papa.49: Az hagyján hogy a csutit nem engedik be, a vén patkányt még holtában sem vihetik be. A lóvé az meg már szét van osztva, afelől kétségetek ne legyen. Aztán én meg Timike helyében visszahúznék Ámerikába és eltűnnék a süllyesztőbe de úgy jó mélyre mert túl sokat tud, nehogy a temetés után ráhúzzák a halottaskocsit véletlen.
namihami
@papa.49: kIgen, erre céloztam. Ő a pénztáros volt (az is valami), de a művészi értékhez lövése sincs.
Eriksson
Magasra lehet értékelni, amikor sokadik senkik próbálják alázni a nálunk fényévekkel különb embereket. Szánalmas és visszataszító.
colibri
@Macskaszem: Ez a nap kérdése: milyen hazafi az, aki meglopja a hazáját? ...olyan nagy hazafi, akit a nyilvánosság kizárásával temetnek el közpézből és a halálával - temetésével kapcsolatban egyetlen ember döntését ráfogják a "családra" (a 36 éves feleségre, a 23 éves sógornőre és 24 éves sógorára) Közben az első hírek között volt, hogy Vajna a 14-ik leggazdagabb magyar!
kereső
Már csak azt nem értem!, hogy miért is rendez az ország Vajna Andrásnak állami temetést?Miért "saját" halott? Mit tett le ez az ember Magyarország asztalára? /és itt most tényleg Magyarország-t értem alatta/! Mert a kaszinók évenkénti 7,2 milliárdos adókedvezménye nem Magyarország asztalára lerült. Mert a 2017-es év után felvett közel ugyanennyi osztalék!!! szintén nem Magyarország asztalára került.A csigatv-t működtető társaság Romániában van bejegyezve, tehát a fizetendő adója nem Magyarország asztalára került, ugyanakkor állami hirdetések tömkelege volt a tv-ben, ami meg ugye közpénzből van.Akkor miért is jár ki neki a saját halott, meg állami ceremónia?Őszintén szólva Puskást se értettem, ezt meg még úgyse.
colibri
@Eriksson: az éremnek is két oldala van, egy embert pedig sokféle oldaláról lehet megítélni. Minél ismertebb valaki, annál több/féle vélemény, kritika alakul ki vele kapcsolatban másokban...
Eriksson
@colibri: Ezt az embert még el sem temették.
Minthogy senkit sem bántott közülünk, mire ez a nagy gyalázkodás?
Yeromos
A nyilvánosságot kizárták ezzel semmi gond, a lényeg, hogy sírásó ott legyen.
Lepényleső
Honi munkásságára tekintettel,a tek védelmével?
papa.49
Végül is meglopta az országot akárhonnan is nézzük ez az igazság, ebből a szempontból tökmindegy, hogy ő vágta zsebre, vagy a csuti, a lényeg NEM AZ ORSZÁGÉ LETT A BEVÉTEL !!!
colibri
@Eriksson: Nem kizárólag a fizikai bántás a bántás. Az ember megosztó, a társadalom megosztott. Vajna tett olyan dolgot életében, ami kiválthatja az emberekből a negatívumot.
Eriksson
@colibri: Egy a probléma. Az emberek hajlamosak felnagyítani a negatívumokat csak azért, mert annak van hírértéke, az az érdekesebb. De azért mégis. Mérlegre lehetne tenni azt is, ami valóban értékes és ennek fényében nézni a dolgokat.
Vajna esetében nem is kérdéses, hogy a legkiválóbbak közé tartozott, az amerikai filmvilág elismert tagja volt.Továbbá sokat tett azért, hogy hírét vigye kis országunknak. Az volna a minimum, hogy kegyelettel gondoljunk vissza rá.
herczeg0210
Amerikában adót csalt, oda már nem is engedték vissza, így aztán itthon elzárják titkon csendesen, mint a Sakált annak idején.
kereső
"Nyilvánosság kizárásával"- közpénzen!
Eladott Ország
Azt gondolom, az 1956-ban családjával együtt Kaliforniába kivándorolt egykori fodrászból és parókakészítőből az offshore adóelkerülés nagymesterévé avanzsált Andy Vajnáról bármit lehet pofája egy miniszterelnöknek mondani. Azt viszont, hogy Andrew G. Vajna az egyik legbátrabb magyar volna, ahhoz kell az a rinocérosz vastagságú bőr az ábrázaton. Milyen erkölcsi szinten áll az a miniszterelnök, akinek egy Vajna-féle, minden hájjal megkent kalandorról, egy nagypályás amerikai adóelkerülőről a magyarság és a bátorság jut eszébe?
Kurva nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki fél évszázadnyi bátor amerikás magyarkodást követően – miután 14 évnyi fejtörést okozott a tengeren túli adóhatóságnak offshore céghálójának gyanús ügyei, fiktív részvényeladásai és pénzmozgásai miatt – hazajön Magyarországra beleülni egy kormánybiztosi székbe. Hatalmas nagy bátorság kell ahhoz is, hogy valaki a kormány tudtával és beleegyezésével a Holland Antillákon keresztül lapátolja curacaói, luxemburgi, vagy éppen nevadai offshore cégekbe a magyar adófizetők pénzét.
Elképesztő nagy bátorság kell ahhoz, hogy az állami költségvetés terhére, valaki az egész kaszinópiacot pályáztatás nélkül tegye zsebre úgy, hogy miközben az utolsó falusi szatócsnak is kötelező, egyedül az ő pénztárgépeit nem muszáj bekötni az adóhatóság ellenőrző rendszerébe. Észveszejtően bátor dolog volt beleállni az immár kormánypropagandát szolgáltató Tv2 megvásárlásába és közel 7 milliárdos közpénz-hitelt felvenni egy köztudottan veszteséges csatorna megkaparintása érdekében. Különös vakmerőség kellett bízni a kiváló üzleti tervben és a komoly megtérülési számításokban.
Na, kb. ennyire igaz minden, ami körülveszi ezt az "álompárt".
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2F24.hu%2Fapp%2Fuploads%2F2016%2F04%2F12961496_932726366848115_4245018009275510081_n.jpg&key=gSzJVHb5_csvmZFawr3gJw&w=600&h=828
Eladott Ország
@Eriksson: tegnap 20:58; Orbán: Andy Vajna, a nemzet hőse. Nagy bátorság kell ahhoz is, hogy az ember olyan nőt vegyen feleségül, aki az unokája is lehetne, ez sehol nincs ahhoz a bátorsághoz képest, hogy a magyar adófizetők pénzéből átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégek révén évi 7-8 milliárdos osztalékokhoz jutó filmipari zseni azt higgye: ő majd ezúttal is megússza a felelősségre vonást. Ahogy tulajdonképpen egész életében mindent megúszott. Andy Vajnáról akkor sem a Saul fia sikere jut az ember eszébe, ha ötvenszer újjászületik. Andy Vajnáról az a tisztességtelenül monopolizált szerencsejáték-biznisz jut az ember eszébe, amelyet az ő kiváltságos személyére szabtak és amely tökéletesen leírja a regnáló hatalom erkölcsi állapotát. Hihetetlen nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki mindenfajta szégyenérzet nélkül álljon az ölébe hulló milliárdok útjába. Hollywood-i forgatókönyveket megszégyenítő bátorság ez: többmillió dolláros amerikai adótartozással a hátunk mögött kormánybiztosként újjászületni egy kelet-európai banánköztársaságban. Különös megtiszteltetés, hogy minden magyarok legbátrabbika, akinek pártja kopasz-kigyúrt verőlegényekkel védi magát és rendszerét a néptől, akinek pártja törvényt hoz arról, hogy kénye-kedve szerint, elszámolási kötelezettség nélkül rendelkezzen a köz pénzével, szinte a nemzet hősének nevezi Andy Vajnát. Szerintem meg az van, okos fiúk, hogy nincs az a bátorság, ami összehasonlítható annak a néhány millió embernek a bátorságával, akinek kárára Andy Vajna milliárdossá válhatott. Azok a legbátrabb magyarok, akik még nem menekültek el és még mindig szembenéznek veletek, még mindig eltűrik, hogy ilyen gátlástalan, hatalom- és pénzmániás ámokfutók, esetenként ügyeskedő puhatestűek uralkodjanak fölöttük. Ám azonban vészesen közeleg az idő, amikor tényleg bebizonyíthatjátok, ti mennyire vagytok bátrak. Andy Vajnát és Orbán Viktort különösképpen szeretném az első sorban látni. Hogy nekik külön is meg tudjuk köszönni.
Eriksson
@Eladott Ország: Azt hiszem, nem tévedtem nagyot amikor azt írtam, hogy az emberek a negatív hírekre kapják fel a fejüket. Sok helyről kell összeollózni a "bűneit" amely elsősorban a skierességének tudható be. S voltak, persze, hogy voltak mellette allűrök is, pl. a fiatal nők társaságának igénye. Erre csak annyit tudok mondani, hogy ki nem szeretné ezt a helyében? Vagy vegyük az adócsalását. Nem mondom, hogy ez bocsánatos bűn, de ezt valszeg a könyvelői vétették. Lehet, hogy a tudtával. Nem kétlem. Ehhez is van egy kérdésem: Befizette utólag? Be. Akkor? S nekünk, ehhez magyar állampolgároknak mi közünk van a továbbiakban? És egyáltalán a munkásságával összegrundolt dollármilliárdjaihoz? Elhiszi azt valaki, hogy rá volt szorulva a magyarországi tevékenységére? Érdemes megnézni, hogy mit takar az alábbi link:
wiki.startlap.hu/melyik-filmekben-producerkedett-andy-vajna/
S akikkel együtt dolgozott, a mai napig jó szívvel emlékeznek rá.

Ez az írásom szinte felér egy védőbeszéddel, holott inkább nekrológnak szánom. Kicsit szégyellem is, mert majdnem úgy hangzik, mint egy szerecsenmosdatás, holott Andy Vajnának a filmszakmában járatos emberek szerint nincs rá szüksége. És az ő munkásságát elismerő emberek szerint se.
S mi, szimpla mozinézők, mi csak nyertünk vele, hogy élt, dolgozott egy Andy G. Vajna.
Macskaszem
@Eriksson: Senki nem állította, hogy rá volt szorulva a magyarországi tevékenységére, a főgecinek viszont nagyon is jól jött. A két telhetetlen gömböc offshorszámlái csak úgy híztak a magyar adófizetők verejtékes munkája nyomán. Most az egyik gömböc kidurrant. Sorra fog kerülni a másik is.
Eriksson
@Macskaszem: Ó, hát persze. Minden sikeres ember mögött Orbán áll és offshorszámlák.
Téged személy szerint mivel rövidítettek meg ezek az emberek?
kereső
@Macskaszem: ó hát nem is sokat sikerült kimenekiteni, csekélyke 60 milliárdot. Mi az manapság? Bakfitty.
Commenter
@kereső:"aprópénz" se. Fabatka, azokhoz a milliárdokhoz képest amibe eddig orbán az országnak 30 év alatt került, és ahhoz képest az 500 milliárdhoz képest amit "kimentett" magának.
Macskaszem
@Eriksson: " Minden sikeres ember mögött Orbán áll és offshorszámlák."
Ez így ebben a formában, ebben az országban - sajnos igaz.Tisztelet a ritka kivételnek.
Eladott Ország
@Eriksson: Tőlünk nyugatra, de újabban már keletre is tisztában vannak azzal, micsoda diktatúra épül Európa szívében. Kár lenne azt hinni, hogy Európa, sőt a világ nagy része nincs tisztában azzal, hogy a magyarok tűrik, ahogy egy törpe diktátor hülyére veszi őket nap mint nap.
kokopelli
@herczeg0210: visszaengedték volna,de tudta,hgy akkor mi vár rá!
@Macskaszem: azzal az adóval rövidítették meg a pógárokat amit saját
zsebre kaszinóztak! (;-()
Eriksson
@Macskaszem: Téged személy szerint mivel rövidítettek meg ezek az emberek?
Eriksson
@Eladott Ország: Sokan örülnének, ha ilyen diktatúrában élhetnének.
Macskaszem
@Eriksson: ott van leírva a kérdésed felett többek között. Amúgy mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
Eriksson
@Macskaszem: Téged személy szerint mivel rövidítettek meg ezek az emberek? Ne azt ismételgesd amit mástól hallottál, olvastál, hanem a saját személyes hátrányaidat sorold.
Macskaszem
@Eriksson: Szerinted azzal az adóval amit nem a NAV-nak fizetnek, hanem adóóptimalizáló országokba visznek, azzal kit rövidítenek meg, csak nem a pirézeket?
Eriksson
@Macskaszem: Ne zagyválj. Téged személy szerint mivel rövidítettek meg ezek az emberek?
Macskaszem
@Eriksson: Sajnálom, hogy nem éred fel ésszel. Bár azt gondolom, inkább nem akarod.
Eriksson
@Macskaszem: Sajnálom, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre nem vagy képes válaszolni, minthogy Téged személy szerint mivel rövidítettek meg ezek az emberek?
Nem akarsz, vagy nem tudsz?
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Engem? Engem ugyan nem. Az én életemet semmilyen formában nem érintik ezek a történések.
Commenter
@papa.49: nincs mit.Ide hírklikkes hírt már nem lehet beküldeni. Azt hiszem a sajtó kizárása mindent elárul az egészről. Ezt egy privát temetésen tehetnék meg, nem egy államin.
Eladott Ország
@Eriksson: tegnap 17:45; Írod: "Téged személy szerint mivel rövidítettek meg ezek az emberek?"
A csúti bűnöző cigány strómanjai/oligarchái/vazallusai valamennyiüket meglopnak. Többek között ezért lett az ország Európa koldusháza! Ezeknek trógereknek börtönben van a helyük!
Eriksson
@Eladott Ország: Én meg azért kérdeztem, hogy "Téged személy szerint mivel rövidítettek meg ezek az emberek?", mert egyikőtök se tud konkrét dolgot felhozni, csak olyasmit amit itt-ott olvastok, hallotok és azt ti különböző megfogalmazásban előadtok itt.
Az általánosítás meg olyan mint a statisztika: Semmi konkrétum, általánosít.
(A "Ti" alatt a mindenért nyavalygókat értem)
Jozefina
Remlem mindenki ott lesz, aki miahamarabb követni fogja!!!??
Eladott Ország
@Eriksson: tegnap,12:26; Ez a bűnöző tolvaj és politikai prostituált banda mindenkit meglop. Az eredmény Bulgária van mögöttünk. Ha nem érted, menjél el elmeorvoshoz, csak kár hogy az OPNI már bezárt. Egyébként meg leszarlak!
arcmás
Andy Vajna temetésére senkit nem engednek be. Még Andy Vajnát sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.