Egy nemzet valódi erejét az mutatja, hogy mennyire figyel oda ifjúságára, minden nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg, az ifjúságtól függ – mondta Kásler Miklós Edelényben kedden.

Kásler Miklós: a magyar keresztény oktatásnak a legfőbb alapja a szeretet

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond Edelényben, a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola gyógytestnevelési termének avatásán 2019. január 29-én. MTI/Vajda János

Az emberi erőforrások minisztere a görögkatolikus egyház Miskolci Egyházmegyéje által fenntartott Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda gyógytestnevelési termének és integrált játszótereinek szentelésén és átadásán megtartott ünnepségen úgy fogalmazott: az állam és az egyházak kapcsolata kétezer éves múltra tekint vissza.

Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, létrejött az állam, a művészetek, a Jóisten kétezer évvel ezelőtt költözött közénk, a saját képmására teremtett bennünket

- tette hozzá.

A magyar keresztény pedagógiáról szólva azt mondta Kásler Miklós, hogy annak évezredes célja, hogy nem elég az emberi elmét tanítani, fel kell emelni a lelket is, a magyar keresztény oktatásnak legfőbb alapja a szeretet.

Az iskolák célja mindig is az volt, és ma is az, hogy

ne csak a szükséges tudást adja tovább, hanem megismertesse a gyerekeket a hagyományokkal, a keresztény értékrenddel, az erkölcsös, hasznos élettel.

A szülők felelősségét is kiemelte a miniszter, aki azt mondta: a nevelésben, az ismeretek átadásában, a gyerekek szemléletének formálásában elvitathatatlan az érdemük.

Kásler Miklós szólt arról is, hogy ez a kétezer év megváltoztatta a világtörténelmet, az emberek egymáshoz közötti viszonyát, az emberek és a Jóisten viszonyát.

A magyarság kultúrája akkor teljesedett ki, amikor találkozott a kereszténységgel

- hangoztatta.

Az oktatási intézmény gyógytestnevelési termét és az integrált játszóteret az egyházi szertartást követően Orosz Atanáz miskolci püspök szentelte és áldotta meg.

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 2011 szeptemberétől került a Miskolci Egyházmegye fenntartásába. Az iskolába jelenleg 708 tanuló jár, 26 tanulócsoportba.

A tanulók angol két tanítási nyelvű, matematika és az általános tantervű osztályok közül választhatnak, emellett kiemelt figyelmet fordítanak a természettudományos tantárgyak oktatására, a művészeti nevelésre, a testnevelésre és sportra, mindenekelőtt a keresztény értékrend megismerésére és megélésére.

Az elmúlt években már több felújítás és bővítés is történt az épületegyüttesben.

A most átadott, állami támogatással elkészült új épületrész és játszóterek az egészséges életmódra nevelés, az egymásra figyelés, az érzékenyítés színterei.

A gyógytestnevelési terem egy többfunkciós terem, melyet fogyatékkal élők és egészséges társaik egyaránt használhatnak sportolásra, kikapcsolódásra, művészeti tevékenységre.

Az integrált játszótereket fogyatékkal élők közösen használhatják a nem fogyatékkal élőkkel.

Forrás: MTI

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
egy nemzet erejét az mutatja, hogy képes-e védekezni a hozzátok hasonló retardált barmok ellen! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
"a Jóisten kétezer évvel ezelőtt költözött közénk, a saját képmására teremtett bennünket".
Akkor miért "Jóisten"?! Az ember gonosz, elég csak a történelmünket megnézni - és mindegy is, hogy melyik népét!
RonaGyuri
egy nemzet erejét az mutatja, hogy képes-e védekezni a hozzátok hasonló retardált barmok ellen! =))
Nessy
És ennek a jótét léleknek van képe szeretetről beszélni???
dr. prédikátor
Koser kásler! én NEM KÉREK a ti keresztényi szeretetekből! mert abba csak bele lehet dögleni te mocsok!!!
Clavigo
"" Édes f@szom "... A legmefelelőbb kretén a megfelelő beosztásban... Vazzzze,,hát visszasírom Balogh pátert,,pedig az sem volt semmi élőlény... Én csak hányni tudok ettől a körösztyén - szájszagú szeretettől...
Pálinkafőző Rézüst
Akkor vajh miért gyűlölik ezek a neobolsik a határon belüli magyarokat???
nezelodo
Kár, hogy nem vitte magával a keresztényi szeretet haza profetajat és elvbaratjat, a Bayer Zsotit, hogy emelje az ünnep fényét.
justhpeter
Ez a jóember is teljesen ugyanolyan mint a gazdaállata, minden nap mond valami baromságot.
papa.49
@Clavigo: Azonos a véleményünk !!!
Szerintem elég baj, hogy ennek a gyíknak a családját nem kötelezték egy kis tábor látogatásra '44 ben !!!
Mink biztos jobban járunk ha igen !!!
dodóka
vén degenerált marha, mint a társai. Jól beleillik az orbánmore képbe.
Zeta
békén hagyhatnák a fiatalságot, az egyházzal együtt!
Cicamama55
Ez mind rendben is van, de ahhoz, hogy ez elérje célját, kellene hozzá a felnőttek példamutatása is! Tudjuk, hogy az utóbbinak sokkal nagyobb nevelő hatása van, mint a könyvekben leírt intelmeknek...Ha úton-útfélen hamis, hazug, erkölcstelen, álszent, lelkiismeretlen, érzéketlen, felelőtlen, mindenáron hatalomra és vagyonra vágyó embereket lát a fiatal, -főleg ha ezek a vezetők-akkor nem történnek csodák, egyre nő a bűnözés, egyre inkább elaljasulnak az emberek...
Commenter
@papa.49: hüllő jellege van az biztos. Aki orvos létére képes embereket képes járulékos veszteségként szimplán leírni az hivatása szégyene. Ez egy sarlatán, de vajon tényleg lézer kerül a helyére?
lampa laz
Ja, a keresztény oktatás fundamentuma a szeretet... és ilyenkor vajon a pedofil papok jutnak eszébe?
Commenter
@Nessy: igen, nyilván akkor a szeretet nevében nyilatkozta a (rákos) betegekről hogy megérdemlik a betegséget mert nem a 10 parancsolatnak megfelelően éltek. A második fideszes "Voldemort" ez a lény.
Fradigege
Ezt a káslert megkéne etetni a kannibálokkal. Szeretetből.
papa.49
@Fradigege: Nem rossz ötlet ))))))))))))
Eriksson
@Cicamama55: A gyermekek neveltetése elsősorban a család példáján múlik. Ha a családban rendben vannak a dolgok, a gyermekek jövőjét nem kell félteni. S ez nem a javakon múlik, hanem a szépre, jóra, becsületességre nevelésben a szeretet és békesség erejével.
Commenter
@papa.49: Pápua Új Guinea-ba kell elküldeni, majd meglátjuk segít e rajta a 10 parancsolat. Bár lehet, hogy kannibál se piszkálná meg még bottal se...
Nessy
@Commenter: Azért a kannibálok sem esznek romlott embert!
papa.49
@Nessy: A vöröshangyáknak is kell kaja ))))))))))))))
Commenter
@papa.49: a szakállas agámák is beérik néhány cafattal...
namihami
Vagy ahogy a régi "" vicc""ben van::
Üldögél a bolond a szobájában és meditál:
-És ez a Kásler miniszter. Istenem, hogy mi minden lehetnék én ott.
És ez, sajnos, nem igazán tűnik viccnek.
tulipan
Mi van Ti Tolvaj giccsmanók? Há" Nán ' neg,n rzzrl a könnyfakasztó giccsek etetitek a jó bolond és a buta népet??
tulipan
@Cicamama55: Náunk nagy példája van a felnőttek képmutató, éa sunyian haszug, megalázkodó viselkedésének Tudjuk, hogy az utóbbinak sokkal nagyobb nevelő hatása van, mint a könyvekben leírt intelmeknek...Ha úton-útfélen hamis, hazug, erkölcstelen, álszent, lelkiismeretlen, érzéketlen, felelőtlen, mindenáron hatalomra és vagyonra vágyó embereket lát a fiatal, akkor főleg ezeket a viselkedésformákat fogja követni, vagy, ha netán, a otthonról kapott erkölcsi érzére alapján, nem tetszik neki, megszökik, mielőtt beleivódna!
kereső
Úgy szeretném már hallani,legalább egyszer ezektől a fő-fő miniszterektől/ akik egyébként akadémikusok,professzorok.../kásler,palkovics: " a magyar oktatás alapja a tudás! átadása,elsajáttitatása! Egye fene, legyen ez a keresztény oktatásnak is az alapja. Megengedem.
sokanvagyunk
Más vallásúak tanításában ezek szerint sem értékrend, sem szeretet, sem erkölcs nem fellelhető. A kétezer évvel azért nem dicsekednék a helyében a hosszú, igencsak "vallásos" középkorral, a hittérítéssel, a keresztes háborúkkal vagy a fegyverek megáldásával...
kissé felnőttem
na már ezt is a 10 parancsolattal gyógyítod neked se orvos se pedagógus már nem is kell ?
A haza bölcse címre ne pályázz már foglalt
és tudd, hogy az 50 % az sok ám ennyinél nem vagy nyerő
Cicamama55
@Eriksson: 1. A gyermeket nem lehet búra alatt nevelni, s hiába lát otthon szépet és jót, ha a tágabb társadalmi közegben folyamatosan olyan dolgokat lát, tapasztal meg már a saját bőrén, ami miatt a tanulmányait elvégezve, fogja a sátorfáját és külföldön keres jobb megélhetést, reményteljesebb jövőt. 2. Nagyon sok az olyan hátrányos helyzetű gyermek hazánkban, akik számára a családjuk inkább "veszélyeztető" közeg. Ha szerencséje lesz, ki tud emelkedni onnan, ha nem?! Bűnözők serege "termelődik"...Már 9 éve folyik a hittan, erkölcstan oktatás, s ennek ellenére látjuk, milyen sok az agresszív és az élet ellenes bűncselekmény, melyet fiatal gyerekek követnek el, sokszor a békében és szeretetben élő, ártatlanokkal szemben.
tudode
Nincs "már" másról szó, mint arról, mint az állatvilágban:
.
Egyre jobban, sőt, hasonlítanak a GAZDIHOZ, mert ha nem aszt karatyolják: KÍVÜL TÁGASABB:
Lásd: Simicska havert
.
www.youtube.com/watch?v=B7VjL_AChX4
.
De hogy FESTETT HAJJAL miért van erre szükség!
Dr plágium
Mekkorát tévedtem! Úgy hittem a (megszerzett) tudás, tapasztalat átadása az oktatás alapja.
Na de mindegy, hamarosan már csak a tízparancsolatból fognak a gyerekek érettségizni, doktorálni...
arcmás
Gyere vissza Balog !!!
Te sem voltál piskóta, de ez a Kásler tényleg őrült.
volvós
Még egy utolsó brekegés a vén pedofil bűzlő szájából.
már ugyis ott a sarkán az utilapu...ki van rúgva ( hála Istennek )
arcmás
@RonaGyuri: A megállapításod alapján úgy fest, hogy a magyar nemzet sajnos gyenge.
Persze egy nemzet tagjaként az egyén lehet erős, és tud védekezni ezek ellen - de sok millió vízcsepp külön csak vízcsepp, amikor összeállnak, akkor lesz belőlük folyó, ami aztán beleömlik a tengerbe... és lesz belőle tenger-árja.
Eriksson
@Cicamama55: 13:48
1. Könnyen meglehet, hogy az történik amit mondasz, pláne ha feszt azt hallja a gyerek, hogy eregyinnétmertkülönbenéhendöglesz. Holott ez nem igaz.
2. Erre mondtam azt, hogy a családban dől el a legtöbb gyerek jövője.
A hitoktatás önmagában nem sokat ér, ha nem áll a gyerek előtt felnőtt erkölcsi példa. Legyen az szülő, rokon, vagy közösség. Szóval az elkallódás veszélye mindig fennáll.
Aztán ott vannak a más kulturáju, vallású gyerekek, akik szintén a magukkal hozott attitűdöket közvetítik, melyek nagyon eltérhetnek a mi erkölcseinktől.
Minél jobban keveredünk, úgy erősödik a kihívás.
arcmás
@Eriksson: A hitoktatásnak a Bibliából kéne történnie.
A nem keresztény vallások nyilván nem ezt teszik, de az a baj, hogy a keresztény vallások sem ezt teszik.
Az van, tesó, hogy minden vallás hamis a földön - fájdalmasan elképesztően kevesen ismerik Istent jól - hogy Ő létezik, és hogy Ő milyen.
Isten nem olyan, ahogy a világ ismeri vagy nem ismeri - rosszul.

Istentelen megcsaló apu, félrekefélő anyu, pedofil nagybácsi/nagynéni.

Képzeld, egy állat vagyok. Ezt onnan tudom, hogy sokszor sokféleképpen tudatják velem.
Én meg nem vitatkozom. A tények azok tények.Én szeretem és elfogadom a tényeket - még ha rosszul is hangzik.
De az van, hogy ismerem Istent (és Ő is ismer engem - ez a fontosabb), és képzeld, állatként is jobban kelek neki, mint sok magukat embernek gondoló.

Mindig Sátán próbált megölni, de Isten nem engedte - hát ennyire kellek Neki - vágod, kistáska!?

Ha többet akarsz tudni, hívj.
Call me, call me any, anytime

www.youtube.com/watch?v=y6QBaZHltJw
arcmás
A számom 555-BULLSHIT
Körzetszám: 51
Cicamama55
@Eriksson: Igaz! Főleg egy ilyen álszent világban.
Lepényleső
Miközben ez a szeretetről beszél,a báni médiából a gyűlölet zúg mint a szél?
Eriksson
@arcmás: Jól tolod.
A Biblia egy szép mese, melyet emberek írtak azon okból, hogy utat mutasson az emberiség arra fogékony részének.
Nos, ennek olvasgatása nem biztosítja önmagában a lelki üdvöt. Mert vannak jó, de vannak rossz emberek is, akik azt sem tudják, hogy létezik a Szent Biblia.
Azonkívül van többfajta Biblia, Isteni útmutatás, mely mind más és más erkölcsiséget sugall. S az az igazi, amelyiket a megfelelő kulturkörnyezet megfelelőnek tart.
simmering73
... a gyógyászatban pedig a rózsafűzér.
tulipan
@simmering73: Na meg, a 10 Parancsolat! :)
desiro
Ha akkoriban Koppány elzavarta volna Istvánt, valószínűleg előbbre lennénk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.