Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta a lakását a VII. kerületben – közölte a rendőrség kedden a honlapján. A tulajdonos két kutyája közül az egyik a tűzben elpusztult, a másikat a tűzoltók szerencsésen kimentették. 

Hétfő délután lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, akik az István utcai tűzeset helyszínén egy elszenesedett holttestet és több helyen vért találtak.

A rendőrségi adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül elfogták a feltételezett elkövetőt, aki a gyanú szerint a lakásban leszúrta 49 éves főbérlőjét, majd felgyújtotta a lakást.

A BRFK nyomozói a 27 éves sátoraljaújhelyi B. János Norbertet emberöléssel gyanúsították meg, kihallgatták, őrizetbe vették és letartóztatását kezdeményezik

- közölte a rendőrség a police.hu.

Egy állattetemet is találtak a lakásban, egy kutya pedig túlélte a tüzet, hozzá az illetékes menhely szakemberét riasztották a helyszínre.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság videót adott ki az esetről, ám akkor még nem volt tudott, hogy gyilkosság történt.

A lakás tulajdonosát albérlője szúrta halálra

Az Index újabb részleteket derített ki a gyilkosságról, az egyik szomszéd számolt be róla, mit is látott a tűz előtt.

A házban lakó egyetemista fiú a lapnak azt mondta, hogy a 49 éves tulajdonos nagyjából egy-másfél éve Airbnb-nek adja ki a harmadik emeleti lakás egyik felét, a másikban ő lakott a két kutyájával.

Hozzátette: furcsának tartotta, hogy külföldi turisták helyett múlt héten egy négyfős magyar társaság – két fiú és két lány- költözött be a lakásba.

Olyan volt a kinézetük, hogy nem szívesen futottam volna össze velük este a Keletinél

- mondta róluk az egyetemista fiú.

Miután elterjedt a tűz a társasházban, lakótársával az utcán várakoztak, és közben beszélgettek azzal társasággal, akik a kiégett lakást bérelték. 

Azt mesélték nekik, hogy főzés közben gyulladt ki a szoba.

Furcsa volt, hogy miért nem riasztották a tulajdonost, pedig tudniuk kellett, hogy ott van a másik szobában

- idézi fel a történteket.

A bérlők állítólag épp aznap fizették ki a 280 ezres bérleti díjat. Ezután derült csak ki, hogy gyilkosság történt.

Csak később tudtam meg, hogy a tulajdonost meggyilkolták

- mondta a fiú a lapnak.

A rendőrség oldalán megjelent közleményben azt írják, 20 perc alatt elkapták és előállították a feltételezett elkövetőt, egy 27 éves sátoraljaújhelyi férfit. 

Forrás: police.hu, Blikk, Index

Címlapi kép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.