Gyurta Dániel innentől Szijjártó Pétert és a Külügyminisztériumot erősíti.

A Nemzeti Sport cikke szerint Szijjártó Péter egy a Testnevelési Főiskolán tartott sajtótájékoztatón jelentette be – miután a sportdiplomácia erősítéséről beszélt –, hogy a tavaly visszavonult olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel miniszteri tanácsadóként dolgozik a Külkereskedelmi és Külügyminisztériumban.

Szijjártó Péter főtanácsadója lett az olimpiai aranyérmes úszó

A napokban visszavonult Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó búcsúztatása után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2018. március 30-án

Fotó, címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Gyurta Dániel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja is.

Az MTI híre szerint egyébként erről volt szó a sajtóeseményen:

A magyar sportdiplomácia nemzetközi érdekérvényesítésének erősítéséről szóló együttműködési megállapodást írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Testnevelési Egyetem (TE).

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a keddi szerződéskötéskor az egyetemen elmondta, a megállapodásnak köszönhetően a sportdiplomácia és a sporttudomány minden eddiginél fontosabb szerepet tölt majd be a magyarok nemzetközi érdekérvényesítésében.

"A világ országai között versenyhelyzet van, amelyben az érdekérvényesítésben is új eszközöket kell bevetni, új erőforrásokat kell használni" – emelte ki a miniszter. Hangsúlyozta, Puskás Ferenc mellett Görbicz Anita, Hosszú Katinka, vagy a Liu testvérek neve a világ minden pontján ismerősen cseng, ezt a tőkét pedig a külügyminisztériumnak is ki kell használnia.

"Sportnemzet a magyar, amit jól mutat, hogy az elmúlt két évben 225 jelentős nemzetközi sportesemény volt Magyarországon, idén pedig négy olimpiai sportág világbajnokságát rendezzük meg" – jelentette ki Szijjártó Péter.

"A magyarok világraszóló sporteredményeiben nagy szerepe van a világszínvonalú tudományos háttérnek, az oktatási és képzési rendszernek, amelyet Magyarország a Testnevelési Egyetemnek köszönhet" – mondta.

Elhangzott, a külképviseletek aktívabban népszerűsítik majd a TE oktatási és tudományos tevékenységét, illetve a Testnevelési Egyetem egyre több ösztöndíjas külföldi hallgatót szeretne felvenni.

Mocsai Lajos, a TE rektora kiemelte, a cél az, hogy elméletben és gyakorlatban is támogassák egymást a nemzetközi diplomáciában.

"Történelmi lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy a miniszter úrral együtt tudtunk aláírni egy ilyen megállapodást" – mondta a TE vezetője.

Hozzátette, az együttműködéshez az egyetem az évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalatot, az oktatói kar tudását tudja a külügyminisztérium rendelkezésére bocsátani.

"Mióta a TE 2015-ben ismét önálló lett, ismét elkezdődött az egyetem nemzetközi kapcsolatainak újraépítése. Ezen a területen is szeretnénk előrelépni" – mondta Mocsai Lajos.

(Nemzeti Sport, MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@durbincs:látja Dániel is narancsos vizeken úszik, mint maga. Tanul magától.Együtt úsznak a narancsos bányatóban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Az igazi pikantéria csak félmondatban

a bulvár hablaty elfedi a lényeget, pedig abban igazából még újdonság sincs
Mottó:
A klasszikus viccben a kupiban a feláras
szolgáltatás neve spanyol módra. Mikor a
vendég reklamál, hogy mi volt ebben a spanyol
a hölgyemény: ezt mindig elfelejtem: Ollé!

A derék matyar média kellően ráizgult – ki-ki saját olvasatában –a hírre, hogy „A külkereskedelmi és külügyminiszter jelentette be, hogy Gyurta Dániel mostantól a főtanácsadójaként dolgozik. ”. Már a hírnek az a része is izgalma lévén a kiváló sportoló arról beszélt visszavonulásakor, hogy a jövőben „sportdiplomáciai karrierjére szeretne összpontosítani”
A hír egy mellékmondata, hogy a dolgot a derék külgarázda jelentette be „azon az eseményen, amelyen együttműködési megállapodást írt alá a Testnevelési Egyetem (TE) rektorával, Mocsai Lajossal tárcája nevében”! S beszélt „a külügyminisztérium új, sportdiplomáciai főosztályáról” is.
Na itten álljék meg a nászmenet. Az tény, hogy micsodája van a micsodának, pontosabban Szájjártató intézményében a diplomácia mint olyan még fehér hollóként is véleményes. Azaz egy ilyen nevű főosztály akár hasznos is lehetne. Azonban sajnálatos tény, hogy a sportdiplomácia ezeddig hazánkban is – bár politikai kötődésük egyértelmű volt – az olimpiai szervezetek és a szakszövetségek feladatát képezték. Úgy tűnik, most ezt is államosítják! =))
lampa laz
@RonaGyuri: ebbe az 1 mondatban minden bent van,
"A politikának az az igazán hasznos médium, amelyen keresztül problémátlanul tudja közvetíteni az üzeneteit. Az igazi újságírás erre alkalmatlan."
RonaGyuri
Ha már Szájjártatóék:

Az hangsúlyos külföldi megjelenésünkről

tényleg fontos megnézni, hogy ki mondja

Ösmervén a derék Szájjártató és futszalos emberei kvalitásait már magában a mondat is elképesztően hamis: „Világszerte nagy hangsúlyt fektet arra a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy Magyarország külföldi megjelenése, Hazánkhoz méltó módon történjen”.
Azonban ezt a derék Külgazdasági és Külügyminisztérium k9zleménye szerint: „Budai Gyula miniszteri biztos mondta Dániában, miután a felújított koppenhágai nagykövetség épületét ünnepélyesen átadta.”.
A dolog már így sem piskóta, de az az igazság, hogy a hír igaz. Mármint, hogy ez is „Hazánkhoz méltó módon történt”. Legalább is népünk szemefénye és bandája jó szokásával összhangban. Ugyanis az a helyzet, hogy
egyfelől a komplexumnak csak egy részét adták át építészetileg, a többihez majd csak most kezdenek hozzá,
ráadásul amit elkészült az sincs még használatba vételre alkalmas állapotban!
Végezetül engedtessék meg nekem egy kis magán röhécselés a derék Budai intellektusa ékes bizonysága ürügyén? Ugyanis kifejtette, hogy „konzuli hivatal szintén új, korszerű digitális és informatikai rendszerével hatékonyan, precízen és gyorsan tudja a jövőben a magyar állampolgárokat fogadni, valamint ügyeiket helyben intézni”, sőt „rövidesen online is lehet majd időpontot foglalni a hivatali ügyek intézésére ”!!! =))
Aki Én
Szomorú, ahogy egy fiatalemberből politikai prostituált lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.