Már most az import krumpli foglalja el a piacot.

Elapadt a hazai burgonyakészlet, a folyamatosan csökkenő vetésterület, valamint az alacsony tárolókapacitás miatt általában csak január végéig, február közepéig tart ki a magyarországi burgonyatermés – olvasható a Világgazdasági szerdai kiadásában.

Egyre drágul a magyar krumpli

Az MTI szemléje szerint idén az alacsony hozamok miatt is már most az importáru foglalja el a piacot, ráadásul a tavalyinál jóval magasabb áron.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) jelentése szerint az idei második héten a Budapesti Nagybani Piacon

kilogrammonként 140 forint volt a burgonya bruttó termelői átlagára, miközben egy évvel ezelőtt 80 forintot kellett fizetni érte.

A kiskereskedelemben a mosott, csomagolt burgonya már 300 forint körüli áron kapható.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@papa.49: Tessék csak szétnézni. A földeken szétszórva ott fekszenek a bálák. Még annyit sem adnak a látszatra, hogy betakarítsák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@CsipkeRózsa: Bukfencet, csak a földalapú eu. s támogatás a fontos !!!
lusta
@papa.49: Tessék csak szétnézni. A földeken szétszórva ott fekszenek a bálák. Még annyit sem adnak a látszatra, hogy betakarítsák.
Desischado
Nem a csókosoknak kellene a földet odaadni, hanem azoknak, akik meg is művelik!
papa.49
Nézzétek meg a címképen szereplő krumplit látható több fajtát kevertek össze így is kapod, és a főzésnél az egyik már szét fő, míg a másik még kőkemény !!!
kissé felnőttem
az kit érdekel már ? a stadionok meg európaszerte egyre olcsóbbak.
A mi pénzünkből lassan Hawaíon is épittet a miniszterelnök Ghánában is ?
mert petikéje ott akar labdázni.? itt meg oktatás kultúra egészségügy + elszegényedés meg hitelezgetünk? és nekünk A NÉPNEK mikor adtok? alamizsnát buirzsujok
Eriksson
@papa.49: Mindegyik fajta krumpli más és más célra van nemesítve, összeönteni barbár dolog. Ugyanez a helyzet az almával is. Már a piacon sem nagyon találni olyan rekeszt, melyben egy fajta gyümölcs van. De ez a helyzet sok más zöldséggel és gyümölccsel is. Ha az egyik fajta nem kelendő, összekeverik a többivel. (mondjuk a búzát, rizst, mákot nehéz lenne szétválogatni)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.