Megkezdődtek Andy Vajna temetésének előkészületei a Fiumei Úti Sírkertben.

A Blikk szerint Demján Sándor üzletember és Madarász Viktor festőművész sírhelye környékén lesz a pavilon nyitott oldala, és vélhetően az Árkádsor, a Görgei Artúr sétány felé esik majd Vajna sírhantja.

A lap úgy tudja

kormányzati közbenjárásra nyílt meg a 19-es parcella, amely nemcsak előkelőbb, hanem zárt körű búcsúztatás rendezésére is alkalmasabb.

„A család kérésére a temetéssel kapcsolatban nem adhatunk semmilyen felvilágosítást” – közölte a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézet Főigazgatói Kabinetének sajtófőnöke,

Andy Vajna január 18-án este régi barátjával találkozott, akinek bevallotta, a közelmúltban rosszul lett, ezért kórházba ment, szerencsére még épp időben.

Látogatási tilalom lesz Andy Vajna temetésekor a Fiumei Úti Sírkertben

Fáradtnak érezte magát, aminek nem tudta az okát. Szombaton is baráti társaság szórakoztatta Andy Vajnát, akit a rákövetkező hajnalban ért a halál.

A filmügyi kormánybiztos 10 évvel ezelőtt győzte le rákbetegséget, de utána többször is műteni kellett más betegség miatt.

Egyébként a producer szülei és egyetlen gyermeke is a Los Angeles-i Westwood Village temetőben nyugszanak.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(Blikk)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@wpym: Talán mert nagyjaink részt akarnak venni a temetésen és félnek az emberektől. Még jó, hogy a kerületet nem zárják le!
Félnek, pedig övék a többség, övék a hatalom, övék a törvény, övék a fegyveres erő, mégis félnek.
A lelkiismeret mindegyiknél nagyobb úr ám!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Nem is akartam odamenni. Előkelőbb??? Köztemetés az előkelő???
levarosbukta
A lőtéri kutyát nem érdekli hogyan kaparjátok el a vén szarost, a lényeg hogy írmagja se marad.
görbetükör
@wpym: Talán mert nagyjaink részt akarnak venni a temetésen és félnek az emberektől. Még jó, hogy a kerületet nem zárják le!
Félnek, pedig övék a többség, övék a hatalom, övék a törvény, övék a fegyveres erő, mégis félnek.
A lelkiismeret mindegyiknél nagyobb úr ám!
papa.49
Milyen ,,CSALÁD,, az ő családja már meghalt, a volt felesége is Amerikában él, itt csak a szopócája van, meg a csuti akinek strómanja volt !!!
SZÉP CSALÁD !!!
papa.49
A ,,GYÁVA HATALOM,, bújik még egy temetés ürügyén is ,,kordonok,, mögé !!!
adrenalink
Ha úgyis bezárják az egész temetőt a szertartás idejére, mindenképpen zártkörű lesz a vermelés, bárhol lesz a cécó...
eszegfu
Elméláztam rajta: ki is lehet a "családja"? Szülei, gyereke már nem élnek... a volt felesége nem hiszem, hogy "rendelkezne", valószinüleg már nem érdekli annyira. Ha pedig a mostani felesége kérte a zártkörü temetést, az teljesen "szembemegy" Timike eddigi hivalkodó, mindent szelfiző, magamutogató tulajdonságával... senki sem csodálhatja meg hogyan feszit a márkás ruhákban, cipőkben... A másik érthetetlen dolog, hogy ha már "annyi jót tett" a magyar filmiparnak, akkor ugyan már miért nem róhatják le kegyeletüket azok, akik szerették?! Ja, hogy ezt is ők állapitják meg! Érdekes módon pl. Kerényi és Jancsó temetésén "megengedték" a végső tisztelet megadását... Valami azért csak nem "gömbölyü" Vajna temetésével kapcsolatban...
sokanvagyunk
@eszegfu: ...mert nagyobb producerek akarnak lenni a temetést intézők még Vajnánál is.
eszegfu
@sokanvagyunk: Látod erre nem gondoltam, de van benne igazságod.
karma1
@1magyar: Hat nem a timcsike fogja kiasni a sirgodrot, az tuti... Ez nem szocialis temetes, csak "koz"temetes...:o((((
karma1
@eszegfu: Dragam, nehogy azt hidd, hogy ehhez a temeteshez timcsikenek egy szalmaszalnyi koze is van!? Ez allami temetes lesz, orban forgatokonyv szerint. timcsikenek meg megmondjak, hogy melyik oldalara allhat a sirnak, es milyen szinu koszorut rakhat a sirra, oszt jonapot.
Ha azt nezzuk, hogy zsido volt, akkor 24 oran belul el kell temetni, AKARHOL IS EL A VILAGBAN!
Na, akkor most vagy nem volt zsido, vagy az volt,. de nem tartotta a vallasat, vagy tartotta (volna) a vallasat, de ezt orban pont leszarja. Fontos az allami reszvallalas, de majd minden szepen kiderul az elkovetkezendo max. 2-3 honapban, mert az erovonalaknak lathatoan at kell rendezodnie. Es at is fog.
timcsike nagyon orulhet, hogyha megtarthat valamennyit a hazassagi szerzodesukben kikotott dolgokbol, oszt jonapot.
karma1
Mert ezt a cikket be sem engedte a propi... Vajha miert nem?

24.hu/kozelet/2019/01/30/andy-vajna-temetes/

Arrol van benne szo, hogy andyt NEM a muveszparcellaban temetik el megsem.
Dehat az Isten szerelmere, miert is temettek volna oda??? A producer NEM muvesz, hanem a filmkeszitesnel a penzeszsak! O mondja meg, hogy kit akar finanszirozni egy-egy filmnel, milyen szineszeket akar latni, akik biztosan hozzak majd a bevetelt.
Ennek annyi koze van a "muveszethez". mint zongorahangolonak a B moll zongoraversenyhez...:o(((((
(Az igazi muveszek forognanak is a sirjukban, talan hagyjak oket nyugalomban pihenni)
Eladott Ország
Azért itt temetik mert az USA-ba a fél kormányt nem engedik be. Amúgy meg milyen az már, hogy mi fizetjük, oszt ott sem lehetünk? Magyarországon nem fér össze a nyilvánosság Orbán Viktorral. A család kérésére... a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fscrapsfromtheloft.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F02%2FThe-Godfather-1972-800x604.jpg&key=ytAQ0bWs9rBn59WVhpT4ww&w=600&h=456
Nekem Vajna életműve ennyiből áll, mindig ez jut eszembe róla, és ez nem rólam állít ki szegénységi bizonyítványt: uploads.disquscdn.com/images/c2a165f67c07bebea921bdbca253b505c518f689cb7a80dae23652d80d842539.jpg?w=600&h=452
Ha mégis valaki be merne lógni oda: uploads.disquscdn.com/images/bae9e6eaea9c534185f45bdb980d4478fadeb761ad889b51f59b4757d94e6758.jpg?w=600&h=402
Commenter
a muszlimot is 24 órán belül el kell temetni. Talán tanulhatnának a "migráncsoktól" is.
mekkelek
@Shikari: Látom hatott kormánypropaganda, tökéletes mintapéldányt faragtak belôled... :)
nezelodo
Minek ez a felhajtás, titkosítani kellett volna száz évre a temetés helyét és idejét! Sőt a halálát is titkosítani kellett volna, és hasonmással kellett volna tovább boldogítani az őket ájultan imádó dakota szavazókat, és a szerelmetes feleségét.
csak úgy....
@Shikari: töled idézek,tibim! :) "Érthető! A liberálfasiszta nyomorékoknak nem lenne probléma, hogy egy temetésen hőbörögjenek! Jó megérzéssel ezt akadályozzák meg ezzel, mert ezek az erkölcsi nyomorékok minden gyalázatra képesek!"
"@mekkelek: Nézd meg miket csinálnak ezek a nyomorékok. " ez szintén töled! :)
tibikém,te nem vagy normális?
Vajna liberális volt, ne baszd el a dógait így utólag , a Timivel meg úgy járt mint veled a fidesz , hótt emberrü jót vagy semmit! te a fidesznek csak zürzavart okoztál ,keress magadnak egy másik pártot! böszme tibi...
mekkelek
@Shikari: Látom mit csináltok, olvastam a hozzászólásodat... :)
Eriksson
– A család kérésére a temetéssel kapcsolatban nem adhatunk semmilyen felvilágosítást – válaszolta Bazsó Gabriella, a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézet Főigazgatói Kabinetének sajtófőnöke, de annyi kiderült, hogy csütörtökön a temető nem zár be. Csak a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel. Csak az léphet be, akinek a neve a listán szerepel. E részleges látogatási tilalom csütörtök déltől délután négy óráig lehet érvényben.
csak úgy....
@Eriksson: azt tudtad,hogy az életében sikeres és gazdag emberrel is,csak egyet fordul a hulla szállító?
Desischado
orbán be van rezelve attól a lehetőségtől, hogy kormányellenes tüntetés alakulhat ki. Tele a gatyája a "hős szabadságharcosnak" hehehe!
colibri
@Desischado: Pedig micsoda kalamajkát tudna csinálni tizen pár kopasz ember a kubatov-félékből, hasonlóképpen, amit műveltek a NVH-nál szegény Nyakóval. Orbán is kiérdemelne már hasonló szitut akár a Svhwarzi, vagy a Banderas előtt...
Eriksson
@Desischado: Én szerintem inkább attól az emberáradattól tartanak, akik Schwarzenegger beszéde miatt mennének oda.
Bár a tüntetés sincs kizárva, mert vannak akik nem tisztelnek semmit. Se Istent, se embert, se temetést.
Jozefina
„A család kérésére a temetéssel kapcsolatban nem adhatunk semmilyen felvilágosítást”
Vajon ki a család timikén kívül???
A magyar állampolgárokat viszont korlátpzzák a személyi szabadságkban és jogaikban!!! Miért nem lehet a temetőt látogatni?? Nem tehet kegyeleti látogatást az, akinek hozzátartozója halálának az évfordulója van? Micsoda eljárás ez?? Keresztényi!!!???
eszegfu
@karma1: @Horizont: Olvassátok el @tulipan: ma 8:09 linkjét!! Pontosan erről szól, amire Ti is tippeltek... persze én is! Érdekes a cikkben felállitott párhuzam! Ez a szerencsétlen Timike az ég világon semmit sem fog "örökölni"...
karma1
@eszegfu: Allitolag volt valami hazassagi szerzodesfele is koztuk, igy ki volt kotve a minimum 5 ev egyutteles - na, ezido alatt a timcsike nem is nagyon csinalta nyiltan a kis hulyesegeit, de az utolso 2 evben bevadult - ha megfigyelhetted - , ekkor volt az, hogy o eppen Amerikaban "tanult" angolul, amikor Andy a titkarnojevel ment el nyiltan vacsizni - akkor arrol is volt szo, hogy esetleg szetvalnak. De kb. ebben az idoben lett Andy komoly beteg is, tehat arra az idore letettek a fegyvert, de mar tobbet voltak kulon egymastol kulonbozo foldreszeken, mint egyutt. Nem tudom, hogy egy producer, aki a film vilagaban szeretett elni Amerikaban, az mitol lesz a kaszinogepekbol penzt kiszedo ember, es hogy nem latta, hogy mit kivan tole orban? Vagy ennyire megzsarolhato volt? Mert akkor ertem. Az is lehet, hogy orban rendezte Andy biztosan nagy rumlijat az allamokban, amikor az adobevallasi es sibolasi ugye kirobbant? Nem tudom. Most mar valoszinu sohasem tudjuk ezt meg, de en azert ettol meg tudok aludni nyugodtan. Pont annyira sajnalom, mint a 4 lepcsohazzal odebb elo oreg bacsikat sajnaltam, mikor elhunyt (ill. a bacsikat SOKKAL JOBBAN sajnaltam, mert lelkileg biztosan kozelebb allt hozzam, mint Andy), szoval nem vesztettunk vele tul sokat. orban is csak a bosszusagot kapta, mert varatlanul halt meg - ha igaz - , es nem azert kellett meghalnia, mert megiscsak feltamadt a lelkiismerete, es elkezdte atszervezni alapjaiban a vagyonat es a penzugyeit. Mar par honapja mondogattak, hogy mintha sokkal huvosebb lenne a viszonyuk. Szoval lehet, hogy a halala nem is volt annyira varatlan? Hat talan akad majd 20 ev mulva egy bator tenyfeltaro ujsagiro, aki utana caplat az egesz ugynek, es vegre feltarja, hogy mi is volt a szerepe orban mellett? Es hogy mennyire volt ertelme "timcsike biodiszlettel" korbevenni magat.
kereső
@karma1: Két héttel ezelőtt meghalt egy idős hölgy a falunkban. Aktiv korában évtizedekig -több,mint negyven évig-volt a házorovos/ok asszisztense. Télen-nyáron felült a bicigliére, majd később a mopedjére és látogatta a betegeket- beadta az injekciót, kötést cserélt, gyógyszert vitt.,és biztatást,jó szót!Hétvégén is. Nos ő az én szememben sokkal inkább megérdemelne egy állami temetést, mint Vajna András. És a sok-sok névtelen kis hős!!,( akik nem voltak mások csak dolgozói ennek az országnak) mindazok,akik épitették ezt az országot- nem pedig meglopták.
tulipan
@papa.49: EZ a valódi diktatúrák szokása !!! :)
papa.49
A svájcinéger pontosan leírta a szörcsögő télapót !!!
karma1
@Horizont: Eszembe jut a vicc, ami ceausescu megdontese utan forgott az emberek kozott:

Kiskatona orzi fegyverrel a karpatok geniuszanak szobrat. Arra megy egy turista, es megkerdezi, mit csinal ott a szobornal fegyverrel, miert all ott?
- Hat vedem ceausescu elvtars szobrat az emberektol, akik lekopnek a szobrat.
- Ugyan mar, dehat ki akarna lekopni ceausescu szobrat?
-Peldaul en, ha nem volnek szolgalatban...

Hat kellett is a ven csirkefogora vigyazni, nehogy valaki odaferjen a sirjahoz, es valahogy meggyalazza azt...:o)
papa.49
@karma1: Az egész cécó a csuti végett volt, nem a télapó véget !!!
karma1
@papa.49: Hat igen, ezt tudjuk. A csuti nem merte meg ezt a teljesen csaladi esemenyt sem kiengedni a kezebol, hat hogyan nezne ki, ha valaki mondjuk nem viragot, hanem zaptojast dobott volna a szivarozo horcsog utan?
Isten bunomul ne vegye fel, de keptelen vagyok ra tisztelettel gondolni ra, amit mint elhunyt megerdemelne - egyszeruen nem tudom elfelejteni azt a merhetetlen sok simlis dolgat, amit a gerinctelensegevel vegigcsinalt a magyarok ellen, penznyeres celjabol!

Nagyon kivancsi vagyok, hogy ezutan kihez fog kerulni ez a szektor - hiszen annakidejen a Szerencsejatek Rt bevetele az egyik alappillere volt az allami beveteleknek az ital- es dohanyaruk bevetelei utan...
Az uj tulajdonos megint strategiai fontossagu helyet fog betolteni.
Nem hiszem, hogy le merne huzni a puhos, hogy ebben a feszult helyzetben ezt is siman odaadja meszarosnak.
Azt is nagyon jo lenne tudni, hogy kiknek a javara rendezte at a vagyonat az utolso honapjaiban? Lehet, hogy emiatt kellett meghalnia is ilyen hirtelen. orbanrol mar az Isten sem mossa le a gyanut, barki is haljon meg korulotte .
papa.49
@karma1: Legaább annyi civilruhás tektökös volt ott mint ,,gyászoló,, !!!
papa.49
@karma1: Mit gondolsz miért írtam ,,öten ültek a mellén,, )))))))))))))
papa.49
@yazo64: Hú de szép pár, olyan egymásnak valók, meg az enyészetnek ))))))))))))))))))))))))))
karma1
@yazo64: JAJ! Az ordoguzes miatt gondoltal erre? Asszem, ez a kormany kifejezetten gyujti a testi-lelki elferdulteket. Mig Amerikaban nemcsak a tudas, a belso tartas fontos, de a kulso megjelenes is. Elnoknek is lehetoleg nagyon magas ferfiakat valasztanak, - asszem ebben a palmat Reagan elnok vezette, o volt a legmagasabb. Vagy meg kell nezni a kanadai kormanyt, - fiatalok, szepek, es tele vannak nokkel. Nalunk meg olyanok vannak a kozeletben, mint kuszaszem, kancsimarcsi, elallofulu kasler, a miniszterelnok torpe es pokhasu, nemethsziszit latva a gyerekek visszamaradnak a fejlodesben, selmeczi gabikat meg a plasztikai sebesz ferje se tudta ravenni arra, hogy megmutesse a fogat, maradt "kuszafog" gabika,...es a sajtosuk a 888-as gnom gfodor...Es ezekkel ment fol a Varba...
Eszembejut Rejto Jeno, amikor a Piszkos Fred a kapitany-ban a malaj bemutatja "nepe javat", amit ugy ir le az iro, hogy" a malaj nepenek szine javat latva ez az uralkodo lehet a vilagon a legszegenyebb kiraly"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.