A férfi tavaly júliusban szúrta nyakon többször is azt a szociális munkást, akitől korábban segítséget kért. A tárgyaláson a vádlott az egyik pillanatról a másikra összeesett a teremben, így a bíró mentőt hívott számára. A férfi egyelőre sokkos állapotban van.

Rosszul lett az inárcsi családsegítő megölésével vádolt férfi szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken tartott előkészítő ülésen, ezért a meghallgatását március 4-én folytatják

- közölte a bíróság az MTI-vel.

A vádlott az ülésen nem tagadta meg a vallomástételt, de meghallgatása közben rosszul lett, ezért a bíróság felfüggesztette az ülést és mentőt hívott.

Nem is hittem el, hogy ez megtörtént. Szeretnék bocsánatot kérni az elhunyt hozzátartozóitól. Magam se hiszem el, hogy ez megtörtént, szeretnék az áldozattal helyet cserélni, jóvá tenni mindent

– mondta a férfi a Blikk cikke szerint, miközben a könnyeivel küzdött.

Ez egy olyan tragédia, amit a társadalom nem engedhet meg

– tette hozzá.

Ezután a férfi összeesett a teremben – írta meg a Blikk.

Miután az ülést nem lehetett folytatni, az eljáró bíró március 4-ére tűzte ki az előkészítő ülés és a vádlotti meghallgatás folytatását – olvasható a közleményben.

Összeesett a bíráságon az inárcsi családsegítő megölésével vádolt férfi

A hatóságok korábbi tájékoztatása szerint a férfi feleségével közösen neveli három gyermekét, akik közül kettő kiskorú, az egyik fogyatékossággal élő. A szülők többféle jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmoztak fel.

Az ügyészség januárban a vádemelés kapcsán azt közölte: a férfi Inárcson épített családi házat devizahitelből.

A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudta fizetni, ezért végrehajtás indult, a házat elárverezték, és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A vádlott 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásához az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője többféleképpen próbált neki segíteni, de az asszonynak nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítania.

A vádlott felesége 2018. július 10-én közölte, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik.

A férfi egy átvirrasztott éjszaka után másnap reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, vita robbant ki közöttük, a férfi kést vett elő a táskájából és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt.

Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba és feladta magát.

Összeesett a bíráságon az inárcsi családsegítő megölésével vádolt férfi

A vádirat tartalmazza azt is, hogy a férfi korábban rendőrként lőszereket szerzett, amelyeket a nyugdíjba vonulása után nem adott le, ezek tartására nem volt engedélye.

A lőszereket a 2018. július 11-én tartott házkutatás során megtalálták.

A Pest Megyei Főügyészség a büntetőügyben közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés és lőszerrel való visszaélés miatt nyújtott be vádiratot.

Forrás: MTI, Blikk

Fotók és címlapi kép: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Gyilkolt,bünhödjön , - ez így marhára egyszerü! Érdemes lenne azon gondolkodni,hogy miért tette? Tettes társak,fölbujtók ,kik lehetetlenné tették , bankok és a politika?
Nyereség vágyból ölt? A jelenlegi magyar kormány,nyereség vágyból,több embert tesz el láb alól,persze erre nincsenek statisztikai adatok! :(
Fradigege
Ez jól hazavágta magát és a családját.
KisGenyo2
Hát a saját lakhatását viszonylag hosszú távra megoldotta a társadalom kontójára!
Köszönjük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.