19,5 milliárd forinttal száll be Magyarország a ghánai Tema városában egymilliárd dollárból megvalósítani tervezett Bridge Power nevű erőműbe.

Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre
Fotó: Magyar Nagykövetség

A G7 azt írja, a beruházást a GE magyarországi leányvállalata által gyártott turbinákkal szerelik majd fel, és ghánai források szerint a magyar állami Eximbank is beszáll a finanszírozásba.

Magyarország hozzájárulása ehhez a példaértékű beruházáshoz az egyik első lépése annak, hogy újjáélesszük a politikai és gazdasági kapcsolatainkat Ghánával. Ez egy erős jelzés a ghánai kormány és nép felé, hogy Magyarország egyet jelent az üzlettel – mondta Szabó András nagykövet a bejelentésen.

A cikk megjelenése után ezt válaszolta a KKM a lap kérdéseire:

A magyar állam támogatást nem nyújtott sem az exportőr, sem a vevő részére. Az Eximbank természetesen minden olyan exportügyletben, amely megfelel a nemzetközi és hazai szabályozásnak, szívesen megvizsgálja a hitelnyújtási lehetőséget. Az exporthitelezés segíti a magyar gazdaság növekedését, munkahelyek megtartását és létrehozását.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ezek a biszbaszok megint költik az adóforintjainkat külföldre.
Erre sem kaptak felhatalmazást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Ezek a biszbaszok megint költik az adóforintjainkat külföldre.
Erre sem kaptak felhatalmazást.
gulyasgyula
@nevemnick: ...Szerintem az erőműhöz itthon gyártják a turbinákat Magyar munkások ...
Nessy
@gulyasgyula: Minimálbérért, őket védő munkatörvényekkel!
Rockxy
Megmondta már rég a zorbán, hogy a fidesz átlátszó.
Egy dolgot azért titkolnak rendesen, azt még az ellenzék sem meri kimondani.
papa.49
Megáll az ember esze MIÉRT, MINEK, az országnak biztos semmi haszna nincs belőle !!!
namihami
@gulyasgyula: Nem a gyártásról van szó, hanem a termék értékesítésének áráról. A gyártó kitől kapja majd a legyártott aruk árát?
A költségvetés fizet vagy a kintiek. És azok is a saját pénzükből vagy a mienkből?
kakambuki
@papa.49: Egyszer, illetve szerintem többször is elmondták már a lényeget, amely megint csak a migrációhoz kapcsolódik. "Nem a bajt kell idehozni hanem a segítséget kell odavinni ahol a baj van vagyis ahonnan ideözönlenek".
Ezt gyakorolják most szerintem és elég látványosan ahogy olvasom. Ilyenek és hasonló cselekedetek még példa, illetve adu ász lehetnek a kormány kezében a migránsbarát EU vezetés migrációs törekvései ellenében.
kereső
A KKM-szijjártó minisztériuma úgy tesz,mintha semmi köze nem lenne ahhoz, amit az Eximbank csinál- holott!!:

"A Magyar Export-Import Bank Zártkörű Részvénytársaság (Eximbank) - Az állami tulajdonban lévő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt álló Eximbank!!! ..."
staro2
Lefordítom magyarra:
Kb 19 milliárd forint Ghanan keresztül hagyja el az országot és veszíti el közpénz jellegét.
A maradékból az erőmű konyhája készül el,itthon eladhatatlan műanyag tányérokkal és evőeszközökkel.
papa.49
@staro2: Na ez a ,,TŰPONTOS MEGLÁTÁS,, ebből a pénzből biztos nem lesz Ghánában erőmű !!!
Eriksson
@kereső: Pontosan, ahogy írod. Tehát semmi köze a magyar adófizetők pénzéhez!
kereső
@Eriksson: Ez a hónap hozzászólása. Az állami tuladonú banknak semmi köze a magyar adófizetők pénzéhez-irod.Ezek szerint az államnak sem. Az állam csak úgy szedi le a pénzt a pénzfáról, ami csak úgy terem.Mint a hülyeség,amit irtál- már megbocsáss!, vagy lehagytál egy jelzést a végéről?
Commenter
@kereső: ahogy Paks 2-re nyilván az oroszok is adtak némi kölcsönt erre. Afrika a barátunk. Lassan elérjük az ottani politikai, gazdasági állapotokat, az ottani életszínvonalat is. De legalább ott fűteni nem kell, nekik ennyi előnyük mégis van.
Eriksson
@kereső: Utána kellene nézned, hogy egy bank miként forgatja, működteti a tőkéjét. Az Exim nevében benne van a tevékenységi területe.
gulyasgyula
@namihami: ...Én már a sok csalódás miatt egy párthoz , kormányhoz se kötődöm de ha elolvasok egy üzleti hírt nem az jut eszembe hogy most ezt a pénz vajon ki lopja el .?? Mert ne hogy azt mond hogy csak a kormányközeli politikusok lopnak ...MINDEN POLITIKUS LOP...Ha másképpen nem a számlanélküli KÖLSÉGELSZÁMOLÁSSAL :...Az üzemanyag költséggel ez a két tétel külön -külön is több mint egy ipari parki munkás ÉVES FIZETÉSE ...Hány pártunk , politikusunk van az önkormányzatokat is beleértve ...Vajon mennyi adó forint megy el politikus zsebekbe .???
kereső
@Eriksson: Olyan kis "aranyos" vagy, amikor el kezded másra terelni a szót, ezzel hülyének nézni a beszélgető társadat. És ha ezzel megvagy, akkor talán annak meg neked kéne utána nézni, hogy mit jelent az állami tuljdon, mi köze van az államnak az adófizetők adójához, mit jelent a KKM( külgazdasági-és külügyminisztérium) nyilatkozata a Exim bannkkal kapcsolatban-különös tekintettel a most kiajánlott 19 milliárdos összegre.És akkor talán arra is rájönnél, hogy bnem sima!!! kereskedelmi bankról van szó. Mert az biztos, hogy nekem -sőt más adófizetőknek sem- semmi közöm az UniCredit bankhoz, de bocsánat ha úgy gondolom, hogy ez már nem igaz az állami bank esetében-még akkor is igy van ez,,ha ez közvetetten kellene ,hogy megvalósuljon!
gulyasgyula
@kereső: ...Elnézést de befektetés nélkül miből lesz nyereség ??? A sdadionokra a kisvasútra , Hadházi és Széll Berni cirkuszára honnan lesz pénz ...???
Eriksson
@kereső: Már megbocsáss, de az elterelés iskolapéldáját mutatod be a hozzám intézet beírásoddal.
Ettől függetlenül kérdem: Jobb volna szerinted, ha ezt a 19 milliárdot arra fordítanának, hogy millió afrikai családot ide telepítsenek, és teljes ellátást biztosítsanak nekik és jövőbeli szaporulatuknak? Éppen arról tárgyaltak az afrikai csúcson, hogy miként lenne a leghatásosabban megsegíteni a nehéz helyzetben élő országokat.
1magyar
Okosabb dolog őket ott helyben segíteni az ottmaradáshoz mint idehívni őket - az biztos!
görbetükör
@Eriksson: 11:15 Nem kedves, a magyar egészségügyre, oktatásra, közbiztonságra, közlekedésre kellene fordítani. Mert rohad mindegyik!!!
görbetükör
@1magyar: - eddig se hívtuk őket, semmi okosság nincs ebben a herdálásban.
Kivéve a politikai hatalom erősítését diktátorok között.
Eriksson
@görbetükör: Az egészen más tárca. Egy bank nem ilyesmibe fektet be.
1magyar
@görbetükör: De nem adomány hanem banki kölcsön - ha jól olvastam.
kereső
@Eriksson: ne keverj már megint! arról volt szó, hogy az Exim bankhoz semmi közünk- mert ez egy pénzintézet, és forgatja a tőkéjét. Ezzel inditottál- és a mostani percig nem válaszoltál arra, hogy miért is nincs hozzá közünk. A másik: mi a fenéért kevered ide a migránsokat? Ez nem migráns téma, hanem kőkemény üzlet- bár ha belegondolok ,hogy az Exim bank a KKM irányitása alatt működik-mint a kereskedőházak,amibe ugye buktunk pár száz milliárdot,az is KKM-es "üzlet" vót-VALAKIKNEK!-.
A helyi segitséggel, meg úgy gondolom, hogy miután megtorpedóztuk az eu-afrika megállapodást, mert nem vagyunk hajlandóak ez ügyben együttműködni Európával sem!-adunk a kút káváján trónolónak egy nagy pofont,hogy végül is csak beleessen a kútba.
Nos ha terelünk, akkor tereljünk, elvégre juhász nemzetség vagyunk.
kokopelli
@görbetükör: ...reménytelen!Aki nem akarja megérteni,hogy "a zemberek" pénzéből megy
minden,az nem érti meg!
-Móricka mi lesz a libából?
-Töpörtyű!
-És még ?
-Töpörtyű!
-Miben alusztok?
-Ágyban!
-Mivel takarództok és mi van a fejetek alatt?
-Dunyhával és párnán!
-Mi van azokban?
-Toll!
-...és akkor milye van a libának?
-Töpörtyűje!!!
kereső
@gulyasgyula: ha ez a "befektetés" akkora hasznot! hoz,mint a kereskedőházak-akkor nem sokára tényleg csak a lyukas gatyánk marad, mig valakik meg nagyon jól járnak ismételten.
merthogy itt az exim bank leple alatt, ismét csak az állam fektet be, a mi pénzünkön.
Eriksson
@kereső: Én azt hiszem, hogy a te lyukas gatyád léte vagy nem léte, nem az Exim bankon múlik.
kereső
@Eriksson: mivel érdemben nem válaszolsz, igy a disputa hamvában holt. Abban viszont igazad van, hogy személy szerint az én lyukas gatyám nem közvetlenül az Exim
bankon múlik!
görbetükör
@Eriksson: Bizony, az államnak kellene mindazt állnia, ehelyett mindenki gazdagodik,kivéve az országot!!!
Eriksson
@kereső: Nem vagyok szabadegyetemi előadó. Minden érdeklődésedre hiteles választ kaphatsz ha akarsz, mert gugli a barátod!
Egy beszélgetés nem a lexikon felmondását jelenti.
Eriksson
@kereső: Azon kívül, ha elolvasod a bevezető cikket, minden további kérdésed feleslegessé válik.
"A magyar állam támogatást nem nyújtott sem az exportőr, sem a vevő részére. Az Eximbank természetesen minden olyan exportügyletben, amely megfelel a nemzetközi és hazai szabályozásnak, szívesen megvizsgálja a hitelnyújtási lehetőséget. Az exporthitelezés segíti a magyar gazdaság növekedését, munkahelyek megtartását és létrehozását."
kokopelli
@kereső: A faterék úgy hívták azokat a "szerencsétlen" háború után elvesztett vagyonú
ismerősöket,akik még a megjelenésükben próbálták a "külcsin-t" megtartani,hogy "kopott
bárók"! Ők valóban voltak valamikor valakik! Amennyiben a Zorbánék játszák a bárót,az valahogy több mint tragikomikus! Egy váltásnál az afrikai pertnerek leß@rják,amit az előző
"hazaáruló gazemberek" kölcsönként felvettek!...amennyiben Hungáriában minden OK.,ak-
kor vivát!!! (nyugdíj,egészségügy,ipar,mezőgazda(G)ság stb.akkor esetleg?) Vajon miért
nem harapnak rá a nyugatiak?...kérdés,kérdés hátán!
Eriksson
@görbetükör: Attól lesz ám sikeres és gazdag egy ország, ha minden lehetséges összeget a betegek komfortjára fordítanak.
görbetükör
@Eriksson: Hihetetlen cinizmusodnak köszönhetően, a magadfajtáé most a világ.
Remélem sem te, sem a családod nem kezelteti majd magát, ha betegek lesztek, nehogy az ország leszegényedjen tőletek!
Tudod, csak élen járni abban, amit vallasz!
tulipan
@kokopelli: Nem látod, hogy ezzel MEGJÁTSZANI/igazolni akarják, hogy ÖK igyekeznek otthon tartani az otttani népséget! NA meg persze, újabb gázbeszerzési lehetőség,gondolom!
Eriksson
@görbetükör: Te azt csak hiszed, hogy cinikus vagyok. Ha valaki az utóbbi pár évben többet volt kórházban mint én, az nem mond igazat. Nagyon is tisztában vagyok a helyzettel, legalábbis az ország keleti felében. Három megye öt kórházában volt módom megfordulni.
Aki azon rinyál, hogy ilyen rossz meg olyan rossz az ellátás, az nem tudja miről van szó. A gyógyítás színvonala a lényeg, amire nem lehet panasz. Legtöbbször.
kokopelli
@tulipan: (13:13) ...el is hiszik,hogy sikerül nekik!?Egy szülő (igazi) azt nézi,hogy a gyer-
mekeinek jobb legyen mint neki volt!Ha látja a kint dogozók gyermekeit,akiknek minden lehetőségük meg van egy sokkal jobb életre az nem vacilál! ...én "csak" tapasztalatból állí-
tom ezt (;-)) !
görbetükör
@Eriksson: Pontosan a gyógyítás van veszélyben - én is tapasztalatból beszélek.
Nem a komfortérzés az, amit hiányolnak az emberek. De nem részletezem, ha van benne részed, akkor tudnod kellene.
És akkor tényleg nem cinikus vagy, hanem hazug. Hidd el, rossz ilyent írnom, de gyűlölöm a hazugságot!
kakambuki
@Shikari: Köszi, de nem én mondtam, hanem csak idéztem az illetőt. Nekem csak eszembe jutott a dolog.
CsipkeRózsa
@Rockxy: tegnap, 23:38

Ha az ellenzék sem meri kimondani, és te tudod, mondd ki te, hogy mi is megtudjuk.
Eladott Ország
Az elvtársak elfelejtettek beszámolni a híveiknek, úgyhogy ghánai lapokból derült ki: 19,5 milliárd forinttal támogatja egy ghánai gázerőmű létesítését Magyarország. Az nem derül ki, hogy ebből mennyi az állami hozzájárulás, a kormány a beruházást ugyanis semmilyen fórumon nem kommunikálta, azokat helyi lapok beszámolói alapján írta meg a G7. Csak szólok a bálványokat imádó, mindenhez tapsikoló rajongóknak, hogy a projektben az állami tulajdonú Eximbank is részt vesz, nem furcsállják egyáltalán, hogy Orbánék miért nem kötötték a lelkesen adót fizető orrukra, hogy pontosan mekkora összeggel? Persze hogy nem, hát hiszen Soros. Miközben a nemzeti kormány 19,5 milliárdos erős jelzést küld a ghánai népnek, még iderakom, hogy a minap nagy dérrel-dúrral , miniszterelnöki igehirdetéssel megnyitott, részeben orosz hitelből, másrészt állami milliárdokból megépített mélykúti vágóhíddal kapcsolatban a melldöngetésből kimaradt: a 350 új munkahely mellett 400 ember meg mehet az utcára. g7.hu/vilag/20190130/magyarorszag-kozel-20-milliard-forinttal-szall-be-egy-afrikai-eromube/
tulipan
@Shikari: Zsebedben van rá a 19.5 miiliód??? Akkor támogasd!!!
Eriksson
@görbetükör: Kisanyám. Azzal, hogy lehazugozol, nem a saját igazságoddal, csak, és kizárólag a magad butaságával dicsekszel.
kakambuki
@nevemnick: Elhiszem, hogy tőled biztos nem.
kakambuki
@papa.49: Lehet. A magyar kormány csak adományoz illetve segélyt nyújt. Ghánában nincs joghatósága semmilyen formában, még volt gyarmatosítóként sem.
kakambuki
@Commenter: Mi azon már túl vagyunk tündöklő érvelésű Barátom. Csak reménykedünk abban hogy ők is megindulnak (még) egyszer és fejlődnek végre. Egyszer ugyanis már elindultak nagy ovációval közvetlenül a gyarmati sorból való felszabadulásuk után több mint hatvan évvel ezelőtt.
Aztán szépen leültek mint tyúkanyó a gazba. Nem tudod miért? Én sem, csak sejtem.
papa.49
@kakambuki: Mégis mi a francnak ADOMÁNYOZ a tetves kontár kurmány 20 milliárdot, mikor itthon is lenne annak legalább ezer helye ???
kakambuki
@papa.49: Egyszer már leírtam kissé feljebb, illetve rajtam kívül még néhányan ugyancsak. Még mindig nem érted hogy minek??? Nahát!
papa.49
@kakambuki: Leírtad ez igaz de ebből semmi haszna nem lesz az országnak , ezt te is tudod csak itt kötöd a karóhoz az ebet !!!
Tudod mit veszíts el !!!
kokopelli
@papa.49: Mivel fognak fizetni,és meddig? Mi lesz,ha egy más kormány lesz a hatalmom,
mint Afrikában állandóan,és azok "bemutatnak,mert a lemészárolt régi országvarázsló már
fej nélkül a föld alatt van...stb...stb! A szállítók leveszik a lóvét,és ha nem lesz belőle semmi,
akkor a "nép" nézhet a lukon,ill. a Forintok után!!
papa.49
@kokopelli: Mivel a GE. nem hülye ezért fizeti ki nekik az Eximbank a turbinákat, azt vagy megkapjuk a pénzt Ghánából vagy nem, de szerintem az utóbbi lesz a nyerő

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.