19,5 milliárd forinttal száll be Magyarország a ghánai Tema városában egymilliárd dollárból megvalósítani tervezett Bridge Power nevű erőműbe.

Közel húszmilliárd forintot költ Magyarország egy ghánai erőműre
Fotó: Magyar Nagykövetség

A G7 azt írja, a beruházást a GE magyarországi leányvállalata által gyártott turbinákkal szerelik majd fel, és ghánai források szerint a magyar állami Eximbank is beszáll a finanszírozásba.

Magyarország hozzájárulása ehhez a példaértékű beruházáshoz az egyik első lépése annak, hogy újjáélesszük a politikai és gazdasági kapcsolatainkat Ghánával. Ez egy erős jelzés a ghánai kormány és nép felé, hogy Magyarország egyet jelent az üzlettel – mondta Szabó András nagykövet a bejelentésen.

A cikk megjelenése után ezt válaszolta a KKM a lap kérdéseire:

A magyar állam támogatást nem nyújtott sem az exportőr, sem a vevő részére. Az Eximbank természetesen minden olyan exportügyletben, amely megfelel a nemzetközi és hazai szabályozásnak, szívesen megvizsgálja a hitelnyújtási lehetőséget. Az exporthitelezés segíti a magyar gazdaság növekedését, munkahelyek megtartását és létrehozását.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ezek a biszbaszok megint költik az adóforintjainkat külföldre.
Erre sem kaptak felhatalmazást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@kakambuki: Mégis mi a francnak ADOMÁNYOZ a tetves kontár kurmány 20 milliárdot, mikor itthon is lenne annak legalább ezer helye ???
kakambuki
@papa.49: Egyszer már leírtam kissé feljebb, illetve rajtam kívül még néhányan ugyancsak. Még mindig nem érted hogy minek??? Nahát!
papa.49
@kakambuki: Leírtad ez igaz de ebből semmi haszna nem lesz az országnak , ezt te is tudod csak itt kötöd a karóhoz az ebet !!!
Tudod mit veszíts el !!!
kokopelli
@papa.49: Mivel fognak fizetni,és meddig? Mi lesz,ha egy más kormány lesz a hatalmom,
mint Afrikában állandóan,és azok "bemutatnak,mert a lemészárolt régi országvarázsló már
fej nélkül a föld alatt van...stb...stb! A szállítók leveszik a lóvét,és ha nem lesz belőle semmi,
akkor a "nép" nézhet a lukon,ill. a Forintok után!!
papa.49
@kokopelli: Mivel a GE. nem hülye ezért fizeti ki nekik az Eximbank a turbinákat, azt vagy megkapjuk a pénzt Ghánából vagy nem, de szerintem az utóbbi lesz a nyerő

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.