A Gyurcsány–Demszky korszak legnagyobb korrupciós ügyeként tálalt 4-es metró beruházás, azon belül az Alstom metrókocsik szállítása kapcsán gyanított 2,2 milliárd forintos vesztegetési botrány feltárása, úgy tűnik, holtvágányra jutott. Az Egyesült Királyság csalás elleni hivatala (SFO) kilenc évig kutakodott a francia járműgyártó nemzetközi szerződései között azt követően, hogy a svájci hatóságok jelezték, a brit Alstom-cégen keresztül kenőpénzek folynak át. A britek nagyszabású nyomozása során harminc országban indultak vizsgálatok. A politikai szálakkal átszőtt korrupciós ügy néhány hete zárult le, december 21-én ugyanis egy londoni bíróságon jogerős ítélet született a francia vállalattal szemben felmerült, több országra kiterjedő vesztegetési gyanú miatt. A nagy leszámolás azonban elmaradt. Mindössze egyetlen, litvániai ügyben találtak bizonyítékot arra, hogy a cég alkalmazottai lefizettek kormányhivatalnokokat. Magyarország esetében nem leltek hasonló nyomot.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Kellemetlen. Már ezekben az ánglusokban sem lehet bízni.
Eladott Ország
Micsoda botrány, ahhoz képest, hogy az Orbán kormány heti szinten dobál ki a határon túlra, nos Mexikóba, stadionokra... Afrikába, stb... ennek a sokszorosát! Nagyon próbálkoznak bizonyítani, hogy a másik milyen szar volt... de még eddig sosem jött össze nekik! Amúgy ebbe is nyakig benne vannak a fideszes elvtársak! 24.hu/kulfold/2019/01/30/magyarorszag-ghana-gazeromu/?fbclid=IwAR32qJ4qxcfwKotMj8sCqPvlahA-a7feJ_yKee5CFsCu-ocHARbgmTDBOcY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.