Az Index két, egymástól független tűzoltói forrásból úgy értesült, hogy néhány napja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két mátészalkai tűzoltó másodfokú égési sérüléseket szenvedett munka közben, mert – tűzoltói vélemények szerint legalábbis – nem volt megfelelő a ruházatuk anyaga.

Rossz ruha miatt sérültek meg bevetés közben a tűzoltók? Megszólalt a Katasztrófavédelem
Fotó: Pixabay

A Katasztrófavédelem a portál megkeresésére azt válaszolta, „az elmúlt napokban” nem volt ilyen tűzeset. Az Index forrása szerint „ezek a ruhák sok esetben nem tűzállóak, régiek, cseréjükre állítólag nincs pénz.

A hírportál később pontosított, még szilveszter napján történt az eset Győrteleken.

A szolgálatparancsnok égett meg legsúlyosabban, egyértelműen a rossz, új R13-as ruha miatt. Hiába volt beöltözve, úgy megégett a keze, hogy hetekig táppénzen volt

- értesült a portál.

Az Index azt is tudni véli, hogy a vezetők állítólag megfenyegették a dolgozókat, hogy ha valaki kiszivárogtatja a hírt, akkor azt kirúgják. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság válaszában azt írta, valóban Győrtelken történt a mentés közbeni baleset, 

ketten könnyebben, egy harmadik tűzoltó nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a kezén. A minden körülményre kiterjedő vizsgálat során nem lehetett egyértelműen kideríteni, hogy a védőkesztyű milyen körülmények között került le kollégánk kezéről, ami miatt az égési sérülést elszenvedte. Könnyen belátható, a védőruhának semmilyen szerepe nem volt a sérülésében, hiszen a kezén sérült meg.

Az OKF a közleményben tagadja, hogy hírzárlat lett volna, vagy a megfélemlítés eszközével élnének.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@papa.49: Találó neve van ennek az apparátusnak. Ezek valóban védik a katasztrófát- nem megelőzik, nem elháritják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Tűzálló ruha nincs.
...persze attól egyeseknek épp kapóra jön a gecizés de akkor sincs tűzálló ruha csak rosszul használt.
menekült
Vajon miért nem tudok hinni ezeknek a katasztrófavédő hatalmasságoknak? Amiért a többi fideszcsicskának se. Letagadják a nyilvánvalót, nem találnak felelőst, vagy találnak: a takarítónő, hírzárlat, senki nem nyilatkozhat csak engedéllyel, de engedély nincs, kérdésekre nem válaszolnak vagy hazudnak, mellébeszélnek, kötelező adatokat nem adnak ki még bírósági végzésre se, ha kiadnak akkor irdatlan pénzért és kimazsolázva a lényeget. Már régen elveszett a bizalom, már rég nem tehetnek semmit, hogy visszanyerjék. Mondjuk, nem is törik érte magukat. Le vagyunk mi sz@rva.
kereső
@menekült: " Le vagyunk mi sz@rva."-magasról, nagy ivben, ahogy mondod.
szalaicrz
--=-Talál Meztelen Lányok a tied környéken itt : My.Su/Lanyok
dr. prédikátor
@szalaicrz: Add meg anyád telószámát te geci!!!
Csizmás Kond
@m73: Tűzállónak azt lehet nevezni ami nem ég és nem vezeti a hőt sem...ruhaanyagban márpedig nincs ilyen. A tűzoltó ruha egy valamilyen szénszálas szövet ami hamar használódik és ezáltal a töréseknél nem véd kellően. a tíz perc pedig pipepurc egy tűznél...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.