Czunyiné dr. Bertalan Judit 17 ingatlant örökölt, Rogán Antal találmánya egyre jobban fizet, Szijjártó Péter pedig egyetlen fillért sem törlesztett szüleinek – írja a 24.hu a képviselői vagyonnyilatkozatok alapján.

Lázár János oldalakon át sorolja ingatlanvagyonának elemeit

Rogán Antal Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter lakása 2017 óta nem nőtt, takarékbetétben elhelyezett megtakarítása viszont nagyon is: míg 2017-ben még csak 691 ezer forintot takarított meg így, tavaly már 39 millió 371 ezer forintnak örülhetett.

Lázár János ugyan már nem kancelláriaminiszter, viszont tavaly májusi vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy nagytőkéssé avanzsált. 2018 júniusában robbant a hír, hogy 10 százalékos van az értékes Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégben, vett egy 5-ös BMW-t és megszerezte a családi földekkel körbevett, rejtélyes batidai vadászkastélyt építő vállalkozás 8,1 százalékos tulajdonrészét. Lázár vagyonnyilakozatában oldalakon át sorolja hódmezővásárhelyi, mindszenti és mártélyi ingatlanjait, szántóit, legelőit, erdőit, de akad mocsár és töltés is a vagyonelemek között.

Szijjártó Péter értékpapírokban 1,8 millió forintot tart, biztosítási eszközalapokban pedig 734 ezer forintot, ez összesen kétszázezer forintos előrelépést jelent egy év alatt. Tavaly még csak 4,9 millió forintot tüntetett fel pénzintézeti követelésként, ezt egy év alatt 8,1 millióra sikerült feltornáznia. Egy fillérrel sem lett kevesebb szüleivel szemben fennálló tartozása: még mindig adós 30 millió forinttal.

Semjén Zsolt továbbra is két II. kerületi ingatlan felét és egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát birtokolja, továbbá antik bútorokat, születésétől fogva. A fideszes politikus 4 millió forintot tart készpénzben, 1,5 milliós banki megatakarítása van.

Ugyan Kósa Lajos édesanyja újabb bizniszbe kezdett, a vagyonnyilatkozatából ítélve a politikus nem dőzsöl, 2017 óta mindössze annyi történt, hogy 2-2 millióval csökkentette a pénzintézetek, illetve magánszemélyek felé fennálló tartozását.

A további vagyonnyilatkozatokról itt olvashat.

Cikk- és  címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@magyarbakancs: ..az a szomorú.hogy az a ti pénzetek amit ellopnak ezek a szegény
"igazkeresztények"! Keresztények? Nagy lóf@ßt !!
desiro
"Jókai Mór: Szegény gazdagok" Nem, ezek mocskok!
kokopelli
@magyarbakancs: ..adakozzunk!? Én három évet általányban adnék nekik!Három évig
egymás pofáját nézegetni? Kinyírnák egymást,a bűnbakkeresésben!?
Lepényleső
...aminek teljes felsorolásához csak a jelen számvevőszék teljes létszáma lehetne
elegendő,persze csak címszavakban,csak a legálisban?
Desischado
Az is hülye, aki ezt elhiszi. Vajon mennyit harácsoltak/loptak a valóságban?
papa.49
Szargyártó nem törlesztett a szüleinek, miért mert nem volt mit törleszteni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.