NEHÉZ MEGÁLLNI, HOGY NE ELMÉLKEDJEN AZ EMBER ----------------------------------------------------------------------------------- Nem kizárt, hogy nem az éj leple alatt állítják fel. Varga Tamás szobrászművész megállapodott a tervezéssel és kivitelezéssel megbízott céggel, így már szinte biztos, hogy a Jászai Mari téren áll majd Nagy Imre szobra. A szobornak azért kellett új helyet keresni, mert a Kövér László által vezetett Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság úgy döntött, hogy eltávolítják az eddig a Kossuth tér sarkánál lévő Vértanúk teréről. Ezt végül előzetes bejelentés nélkül, az éj leple alatt tették meg.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Félretéve a kormányzati bugyuta indokot, meg kell jegyezzem: nem mondom, hogy nem volt annak idején kérdésem a régi hely kapcsán, de most az új még sokkal pikánsabb! =))
namihami
Azért azt sem ártana a művészkémnek elmondania a cikkben, hogy a beleegyezésének mi volt a kompenzációjs? Egy vaskosabb átutalás vagy egy nsgyobb mű megrendelésének igérete?
Persze, csak a teljesség igénye okán...
namihami
A másik kérdésem:: mivel ez magánpénzből (és nem "" közpénzből) készült, mi volt a finanszírozók hozzáállása. A hely az államé ugyan, de már az elhelyezésnél szerződést kötöttek. Persze ennek a kormánynak egy szerződés annyit se ér, mint a papír, amire írták. Simán rúgják fel, ha a napi érdek éppen úgy kivánja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.