Az Adevarul című román napilap blogrovatában George Simion aktivista azt írja, hogy június elején Orbán Viktor magyar miniszterelnök fogja fogadni Ferenc pápát Csíksomlyón.

Orbán fogadja a pápát? Reagált a miniszterelnök sajtófőnöke
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI megkeresésére úgy reagált:

ez "sajtókacsa", amivel "nem foglalkoznak".

George Simion – aki Románia és Moldova egyesülését szorgalmazza és jelöltként akar indulni a májusi európai parlamenti választáson – a székelyföldi románok egy szombati találkozójára hivatkozik, ahol ortodox püspökük, Andrei Moldovan azt állította:

tudomása szerint sem Klaus Iohannis román államelnök, sem Viorica Dancila miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói eseményen, így Orbán Viktor fogadja majd a pápát.

A blogger felszólította a román hatóságokat, hogy a pápa romániai látogatásának valamennyi helyszínén a román állam kompetens vezetői fogadják a római katolikus egyházfőt.

A Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Civil Fóruma elnevezésű szervezet hétvégi ülésén – ahol a blogger szerint a román püspök nyilatkozata elhangzott – egy nyílt levelet is közzétettek.

Ebben a részt vevő székelyföldi román szervezetek azt kérték a román államtól, hozzon olyan konkrét intézkedéseket, amelyek gátat szabnak Magyarország törekvésének, hogy kiterjessze szuverenitását Székelyföldre a Budapest által finanszírozott erdélyi beruházások révén.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Már miért ne? ...természetesen zsebre dugott kézzel... egy gátlástalan, hiperaktívtól minden kitelik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Már miért ne? ...természetesen zsebre dugott kézzel... egy gátlástalan, hiperaktívtól minden kitelik.
solidedge
Ilyen sem volt még. A pápa személyesen találkozik az ördöggel.
bencemacska
Nem az a baj, hogy elmegy Csíksomlyóra, hanem az, hogy visszajön és Istennek képzeli magát
nezelodo
Szerintem vigye magával az ötös számú tagkönyvest, meg az arany száját is, de legalább az írja a fogadószöveget, amit majd felolvas a "demens vénembernek".
arcmás
Orbán fogadja a Pápát...
Szóval ezeknél így néz ki a keresztényvédelem.
Aha

Amúgy meg de. Orbán megtámadta Romániát, és a Románok még csak eszre sem vették.
Még talán tetszene is, ha Orbán egy államférfi lenne, egy hazájáért, a magyar emberekért küzdő rendes ember lenne.
De Orbán egyik sem. Ez a kis pöcs, csak egy hatalomtechnikai szakmunkás.
Gyártja magának a hatalmat, meg a pénzt a magyar emberek kárára a NER manufaktúra segítségével - és igazából ennyi ez az ember.

De nem lesz ez mindig így. Ha mást nem is, de az tudható a történelemből, hogy ezek a fajta gecik megbuknak - csúnyán, vagy nagyon csúnyán.
GeoCravker
endresy.blogspot.com/2019/02/orban-nem-jarul-papa-ele.html
az sem biztos, hogy Ferenc hivatalosan fogadná egy harmadik országban, mint magyar miniszterelnököt. Ennél a pápa valószínűleg jobb politikus. Amellett pár éve elég világosan meg látszott üzenni, hogy hivatalosan elhatárolódik attól a decibelkereszténységtől, amit az Orbán-Erdő tálalt fel a menekültválság kapcsán, illetve azt követőleg. Márpedig azóta csak gyarapodtak azok a gesztusok, amelyek megerősítették: Orbán kereszténységfelfogása igencsak eltér attól, amit az egyházfő vall Jézus tanításairól. Márpedig kettejük közül a pápa, messzemenően humanista, nézőpontja tűnik közelebbi viszonyban lenni az egykori tanítónak a Bibliában lejegyzett tanításaival. Akkor is, ha a Fideszhez közeli szájtépők a pápát is megpróbálták egy kicsit megkaraktergyilkolni.
RonaGyuri
Na innen kezdve lett belőle hír kacsa helyett

Bárki is találta ki, jól ismeri Orbán lelkivilágát és gátlástalanságát.

Az elmúlt napokban elterjedt bugyuta kacsa gellert kapott és igencsak releváns gyanúvá gerjedt.
A derék MTI adta közre, hogy román sajtóhírek szerint „június elején Orbán Viktor magyar miniszterelnök fogja fogadni Ferenc pápát Csíksomlyón.”. A „hír” persze több sebből is vértik, főleg ami Őszentsége oldaláról illeti a dolgot. Ahogy mondani szokás Őfeneségétől és a bagázsától még ki is telhetne, azonban a Szentszék és környékén alapműveltség a diplomácia!
Szóval magam is „helyén kezeltem” a dolgoz. Eddig!
Egy tegnap esti hír szerint: „Orbán sajtófőnöke Havasi Bertalan egy vonatkozó kérdésre kijelentette, hogy: sajtókacsával nem foglalkoznak!”
Mire is szokta Őfenesége ezt a szófordulatot alkalmazni??? =))
Csizmás Kond
...szerintem nem is kellene minden ilyen szart megpiszkálni...
tulipan
Inkább talán, a Pápa Őszentsége elképzelető, hogy fogadja a senkiházi narancsos Dagadékot!!!
tulipan
@papa.49: Valóban! Ez igazán már minden volt, még refomátus is!

Orbán Viktor az, aki
― (ifjú)kommunista lett, amikor attól remélt hasznot;
― kommunistaellenes lett, amikor attól remélt hasznot;
― liberális lett, amikor attól remélt hasznot;
― liberalizmusellenes lett, amikor attól remélt hasznot;
― vallásellenes lett, amikor attól remélt hasznot;
― vallásos lett, amikor attól remélt hasznot;
― Trianon-ellenes lett, amikor attól remélt hasznot;
― Trianon-gyászoló lett, amikor attól remélt hasznot;
― oroszellenes lett, amikor attól remélt hasznot;
― oroszbarát lett, amikor attól remélt hasznot;
― EU-párti lett, amikor attól remélt hasznot;
― EU-ellenes lett, amikor attól remélt hasznot;
― konzervatív lett, amikor attól remélt hasznot;
― illiberális lett, amikor attól remélt hasznot;
― III/IV-es együttműködő lett, amikor attól remélt hasznot;
ezt az álszent, hazug prófétát imádják, akik tőle remélnek hasznot!
Edmond Dantes
@Shikari: Hát maga tényleg egy ritka nagy marha.Vigyázzon,mert a szélkakas, jól táplált vezérünk a pápa látogatásakor szokásához hűen annak pont az ellenkezőjét fogja majd hirtelen hazudni ,mint amit eddig sugallt,maga pedig a szokásához hűen benyalt,sőt most is büszkén hirdeti,hogy a pápa iszlamista .Tehát maga majd megint szarban lesz,bár kegyelmed ennek még a bűzét is élvezi,mint tapasztaljuk.Na,jöhet a balliberális,hazaáruló...stb.katyvasz,maga ebben utánozhatatlanul tud őrjöngeni.
tulipan
@Shikari: AhA EZ LENNE TEHÁT a DAGADÉK, ÉLETÚTJA!!! TEHÁT Ő AKKOR MOST MÁR FASISZTA? ÉN MÉG AZT HITTEM VALÓDI HOROGKERESZTES NÁCI, AHOGY TE IS, te vándorcigány!!!
Edmond Dantes
@Shikari: "Minden liberális kommunista ként kezdte de végül fasiszta lesz" Na,ebben az egyben fején találta szeget.Orbán liberális KISZ titkárként kezdte,kommunista párttitkár családban nevelkedett.Tehát lefasisztázza a gömbölyű nemzetvezetőt???
tudode
Erről a KI TUDJA milyen hírről egy vicc:
.
Katolikusoknál szokásos GYÓNÁS:
.
Az EGYSZERI EMBER gyón: atyám vétettem HAZUDTAM, LOPTAM, becsaptam mindenkit!
.
A gyóntató kirohan a SEKRESTYÉSHEZ: ezt mondta az EGYSZERI!
.
Mit adjak neki:
.
Én fizetni szoktam az ÁRFOLYAMNAK megfelelően!
Eladott Ország
"Mivel Havasi Bertalan sajtókacsának nevezte, hogy Orbán fogadja Ferenc pápát Csíksomlyón, tehát valószínűleg van alapja a hírnek." Mikor Szijjártó havasibertalankodott Orbán mellett, bulvárkacsának nevezte, hogy Schmitt Pál plagizálással doktorált. Annak a hírnek is volt alapja. Mi az hogy orbán fogadja a pápát? Talán a pápa fogadja Orbánt, de szerintem ebből se lesz semmi, mint az amerikai külügyminiszter látogatásából. Talán a nagykövet is négyszemközti dádá miatt látogatta meg a hamis hír miatt. Orbán, az egyélőisten, már maga a pápa.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/03/op.jpg
tulipan
Megjegyzem, elég fura is lenne, ez igy, hiszen a náci narancsos Dagadék (tudtommal?) ott, NEM magyar területen van, még csak nagykövetség sincs, tehát, ha valamit csinálhat az mindössze annyi,hogy esetleg tisztelgő látogatást tehet, Románia ott vendégségben levő vendégénél, a Pápánál. ha az fogadja !!!
Edmond Dantes
@Shikari: Gyenge,ráadásul érződik a szarszagod.
Edmond Dantes
@Shikari: Azért Orbánt nem kellene leidiótázni,azt viszont megértem,hogy nem tud vele mit kezdeni.Azért egy seggnyaló persze ötletesebb is lehetne.Mit tegyünk,csak ennyi telik magától.
SystemError
Bayer náci,pápatagadó öribarija is ott lesz a a gyógyszerfüggő EU rablónak? Szerintem a pápa meglátja ezt a gecit és azonnal mond neki valami kedveset! Ugyanis ő olyan helyről és szegénységből lett pápa, ahol az ilyen Viktor félék mindennapos sebet jelentettek az népen. Nagy gyakorlata van a pápának, hogy az ilyen férgekkel hogyan kell bánni, főleg ha műkereszténykedő az illető..:)
tulipan
@SystemError Képzeld, ezek a narancsosok azt a vicccet engedték meg maguknak, hogy O1G egy uriember! :)))))
bencemacska
@Shikari: ma, 09:36
Gratulálok! Fején találtad a szöget! Tökéletesen leírtad OV "színeváltozásait"!!!
" Akinek kalapács van a kezében, az hajlamos mindenütt szöget látni."
bencemacska
@Edmond Dantes: ma, 10:00
Elnézést a plagizálásért, de nem olvastam tovább , hanem kapásból csaptam.
Megelőztél, és nem vettem észre!
papa.49
@tulipan: Egy még nem volt de annak is eljön az ideje !!!
namihami
Ahogy szokták a fiúk.
Bedobnak a beszédbe egy témát és amikor az nagyon nem jön be és felveri rájuk a sz@rt, akkor jön a tagadás. "" Mi ezt nem is mondtuk, csak azok a csúnya komcsik terjesztik !""
Ez néhányszor még csak-csak bejött, de az, hogy egy párt teljes kommunikációja erre épüljön, na az már totàl röhej. És a Fidesz-fanok még mindig beszopják és boldogok, hogy kaptak megint egy kis gumicumit. Persze, az "" Aranyhal-effektus"" nem is tesz mást lehetővé. Hiszen nem azt kell nézni..., bizony nem is nézik.
nezelodo
@Shikari: "Shikari
Minden liberális kommunista liberálisként kezdte de végül fasiszta lesz."
Arra célzol, hogy a Fodorral egy meleg közös fészekben liberálisként kezdték a politikai harcot, amit az apja kiskert kapuban korábban ki akart rugdalni az ifjú dakotából? Kár volt az erőlködésért az öregnek, pörög a fia mint a szélkakas, arrafelé amerre a politikai és anyagi hasznot be tudja söpörni, a szobormászó haverjaival együtt.
A politikai eszmék hidegen hagyják, csak az számít, hogy a hatalomban maradjon és a zsebünkben kotorászhasson. A hatalommánia már csak ilyen, persze, hogy már semmit nem kötnek a "szövetségesei" sem az üzenőfüzet orrára. Hagyják, hogy megdolgozzon a Putyin az infókért.
SystemError
@Shikari: 16:20 Te meg az ablakból kémleld a TEK autót a nagy nyilvánosság előtt tett konkrét fenyegetőzéseid miatt. A bilincs az elején kicsit szoros lesz, de mire véres lenne a kezed tőle nyugi lecserélik vezetőszárra. A 3 napból biztosan kicsúszol, így 30nap előzetessel fogod kezdeni, de lehet 30-60 a folytatás az ügyészség munkájától függően... Láttunk már 3 évet is vádemelés előtt. Bent vegyél vissza pofádból és főleg be ilyen flegma legyél, mert visszakézből verbek meg, de csak hogy ne látszon 8 napon túlinak. Ha szerencséd van, akkor kisebb nyilvánosságot kap az ügyed és csak kevesen ismerik meg a neved. Nem kell eltűrni ezt másnak sem, mert a tevékenységed már nem politikai jellegű, hanem testi épséget konkrétan veszélyeztető fenyegetés, ami nagy nyilvánosság előtt egyének és közösség felé is megtettél...
arcmás
Ezt a Pápa is elcseszte.
Nem fényképezkedünk, náci, és/vagy kommunista diktátorokkal !!!
Mégis mit remélsz ettől?
Egy hazug rendszerben pont arra használják fel az ittléted, ami ellen ide jössz majd - legitimálni fogod a gonoszt !!!
Tényleg nem érted a gonosz természetét?

Nem tanultál te sem a történelemből (pedig állítólag azért kell ismerni a történelmet, hogy tanuljunk belőle).
Mondjuk a keresztény történelemből sem tanultál semmit (elköveted ugyanazokat a hibákat), akkor miért is tanultál volna a világi - politika - történelemből?

Egyesek szerint te vagy az utolsó pápa a végső pusztulás előtt.
Szerinted is?
Nekem igazából mindegy, hogy ki az utolsó pápa a végső pusztulás előtt.
Nem érdekel, mert a legitimációtok NULLA.
Péter nem volt "Pápa" soha. Még a fogalmát sem ismerte az elnevezésnek.

Úgy szar az egész, ahogy van.
Pusztuljon el ez az egész világ, aztán haladjunk tovább - mert az igazság odaát van.
Már nagyon unom ezt a "zs" kategóriás valóságot (ami nem csak egy show, hanem maga az élet), amiben retardált béna pöcsök a főszereplők.

"Lopjunk fát." - mondta a Robin Hoodnak öltözött Tiborc. és tényleg elmentek fát lopni.
Lepényleső
Ez ha így lenne,ajánlani lehetne a pápának,hogy saruban,palástban jelenjen meg a bánnak?
Értékeit hagyja a Vatikánban,így elkerülhető,hogy pár nap múlva két pápája legyen a világnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.