A jövő héten szárazabb idő, a következő napokban kisebb lehűlés várható, néhol csak 2-3 fokig melegszik a levegő, de vasárnap ismét lehet 10 fokos meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

A jövő héten visszavonul a tavasz, viszont kevesebb lesz a csapadék

Hétfőn számottevő csapadék nem valószínű, de többfelé lesz erős, néhol viharos a szél, majd késő délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-8 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, de északnyugaton már hosszabb napos időszakok is lesznek. A keleti országrészben szórványosan előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön az ország túlnyomó részén napos, gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet mindkét nap mínusz 7 és 0 fok között valószínű, a nappali maximumok plusz 3-8 fok között alakulnak.

Pénteken, szombaton és vasárnap sem valószínű számottevő csapadék, de többnyire felhős lesz az ég. Pénteken és szombaton a minimumok mínusz 5 és 0, a maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.