Először adott interjút Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, mióta Magyarországra szökött – szúrta ki az Index. Az exkormányfő, aki pár nap leforgása alatt kapott menedékjogot hazánkban, megerősítette Szijjártó Péter korábbi kijelentését, miszerint csak Albániába érve vette fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, egyúttal tagadta, hogy szökése előtt egyeztetett volna a budapesti hatóságokkal.

A politikus az Index cikke szerint a macedón Sitel csatornának adott interjújában többek között arról beszélt, hogy azért menekült el Macedóniából, mert megbízható források szerint az új kormány arra készült, hogy meggyilkolják a börtönben, mialatt a börtönbüntetését tölti.

Likvidálni akarta a regnáló szkopjei kormányzat, ezért szökött el a rá kiszabott börtönbüntetés elől

– fogalmazott Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök.

Gruevszki két év börtönt kapott hivatali visszaélés miatt.

A Balkan Insight leirata szerint az interjúban Gruevszki azt is elmondja, hogy Albániába érve felvette a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, majd politikai menedékjogot kért nálunk.

Azt tagadta, hogy a szökése előtt kapcsolatba lépett volna a magyar hatóságokkal.

Hozzátette:

azért döntött Magyarország mellett, mert az EU-nak és a NATO-nak is tagjai vagyunk.

A magyar fővárosban egy barátja talált számára lakóhelyet, és elmondása szerint továbbra is fenntartja a kapcsolatot több barátjával Magyarországon és Macedóniában egyaránt. Hozzátette, hogy rengeteg macedón vendéget fogad.

Gruevszki egyébként elképzelhetőnek tartja, hogy ha véget ér az „üldöztetése” Macedóniában, akkor visszatér az országba.

Forrás: Index, 24.huBlikk

Címlapi kép: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fog még ez a faxi zenélni bövebben is a médiáknak,ha nyakára hágott a népétöl lopott dolgoknak és már a " magyarok istenének" sem lesz fontos ...
polar450
Orbán és az ország szégene, hogy segít egy jogerősen elítélt bűnözőt a menekülésben!

Mit is várhatunk egy ilyen Orbántól, aki nyiktan vallja, hogy hülyíti a birkákat:

"
"Ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" - jelentette ki Orbán Viktor az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének egy 2008 áprilisi diplomáciai távirat szerint, amit a WikiLeaks szivárogtatott ki. Az April H. Foley korábbi nagykövet aláírásával ..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.