Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, a 2010-ben megkezdett programnak köszönhetően már sok ezerrel sikerült növelni a bölcsődei férőhelyek számát. Hozzátette, az átalakított támogatási rendszer miatt a fenntartóknak, az önkormányzatoknak ma már nem annyira ráfizetéses üzemeltetni a bölcsődéket.

Ezzel párhuzamosan jelentősen nőtt a bölcsődei dolgozók fizetése

- mondta.

Az államtitkár a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, azért volt szükség a bölcsődei rendszer megújítására, mert mind nagyobb az igény a bölcsődékre. A cél, hogy mindenhol megoldást tudjon kínálni a kormány ezekre az igényekre – tette hozzá Novák Katalin.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Persze, hogy nőttek a férőhelyek száma, mikor a születések száma drasztikusan csökkent. Csak az illiberáns hülyék szopják ezt be növekedésként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...de még nem érte el a helyettes politikai államtitkárok felének számát,ám közelít az
államtitkárok létszámához?
Desischado
Hazug rihe. Innen menekülnek az emberek, a létbizonytalanság miatt sem vállalnak gyereket, akkor mit vartyogsz itt a férőhelyekről?
namihami
Katica, ez az ötvenezres szám a magyarországi vagy a nagy-magyarországi helyzetre vonatkozik?
Nem mindegy...
Eladott Ország
@papa.49: tegnap 16:35; Nemcsak a védőnők fizetése kevés, hanem szinte mindenkié, kivéve az államtitkárokét és NER-be tagozottakét. Már Romániába járnak dolgozni Békés megyéből is. Az átjárók között sok a devizahiteles, olyan adósok, akik felvettek 2-3 milliót, visszafizettek már 4-5-öt, és még mindig milliókat követelnek tőlük. Ha őket Magyarországon bármilyen munkahelyre bejelentenék, a bankok, pénzbehajtó cégek egyből elvennék a fizetésükből, amit csak lehet.
24.hu/kozelet/2018/06/26/romaniaba-jarnak-dolgozni-bekes-megyebol/
tulipan
@patyuka: Az mindegy is, mert akkoriban még évi 97 ezer pici született, ma pedig, a nagy tam-tam ellenére 8.,éve jó, ha összejön a 80 ezer!!! Nem baj, majd ezek maradékűt is, idősápló kórházakká alakítják! ARRA nagyobb szükség mutatkozIk!!
A másik meg, hogy honnan akasztanak le, ennyI szükséges SZAKKÉPZETT gondozót-óvónőt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.