Tíz vádlottat bűnösnek mondott ki a Győri Törvényszék. 

Vörösiszapper: tíz vádlottat bűnösnek mondott ki a Győri Törvényszék, letöltendő szabadságvesztésre ítélték a Mal vezetőit

A vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásának ítélethirdetése a Győri Törvényszék tárgyalótermében 2019. február 4-én. A bíróság tíz ember, köztük az első- és másodrendű vádlott bűnösségét mondta ki. Az első- és a másodrendű vádlottat, a Mal Zrt. volt vezérigazgatóját és műszaki vezérigazgató-helyettesét letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Öt vádlottat felmentettek. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Tíz ember bűnösségét mondta ki a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszék hétfőn.

Az első- és a másodrendű vádlottat, a Mal Zrt. volt vezérigazgatóját és műszaki vezérigazgató-helyettesét letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Öt vádlottat felmentettek.

A bíróság B. Zoltánt két év hat hónap, D. Józsefet pedig két év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte.

A harmad-, negyed-, ötöd-, hatod-, nyolcad- és tizennegyedrendű vádlott felfüggesztett szabadságvesztést, a hetedrendű pénzbüntetést, a tizenharmadrendű pedig megrovást kapott.

Minden vádpont alól felmentett a törvényszék öt vádlottat.

Vörösiszapper: tíz vádlottat bűnösnek mondott ki a Győri Törvényszék, letöltendő szabadságvesztésre ítélték a Mal vezetőit

Iszapömlés az ajkai térségben – az iszapfolyam útja – 2010. október 4-én a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti tározójából mintegy egymillió köbméternyi mérgező vörösiszap ömlött a szabadba gátszakadás miatt. Forrás: MTVA/MTI

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el.

A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház lakhatatlanná vált.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem latom az eliteltek, de meg csak a vadlottak kozott sem azokat a fideSSes allamtitkarokat, akiknek felelossege volt a kornyezetvedelmi felugyelet ellenorzese, amelynek szinten kotelessege volt az iszaptarolo uzemszeru ellenorzese. Es mint koztudott a tragedia elott 1 hettel volt egy ellenorzes, ahol mindent rendbent talaltak.
Akkor hogy is van ez? Rakenjuk a szart masokra, akiknek nincs hatalom a kezeben?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ha megnézik a brazil gátszakadás videóját lehet, hogy másként döntenek.
görbetükör
Kínában ilyenért már tömeges kivégzéseket rendeztek volna.
Mert ugye, Kína nekünk baráti ország...
Yoda69
Nem latom az eliteltek, de meg csak a vadlottak kozott sem azokat a fideSSes allamtitkarokat, akiknek felelossege volt a kornyezetvedelmi felugyelet ellenorzese, amelynek szinten kotelessege volt az iszaptarolo uzemszeru ellenorzese. Es mint koztudott a tragedia elott 1 hettel volt egy ellenorzes, ahol mindent rendbent talaltak.
Akkor hogy is van ez? Rakenjuk a szart masokra, akiknek nincs hatalom a kezeben?
Eladott Ország
Vajon O1G elszámol-e már a bajbajutottak megsegítésére civilek által összeadott és az állam által lenyúlt pénzzel, vagy esetleg az orbán család boldogulását segíti a 2 milliárd forint? "Egyetlen hatóság sem állapította meg, hogy a Mal a működésében bármiféle jogszabályt megszegett volna 2008 után." Most akkor vagy egy jó nagy lófaszt ér az ellenőrzés, vagy az ellenőrző hatóságoknak is a lábujjára kellett volna lépni. Szerintem. Következmények nélküli ország!
uploads.disquscdn.com/images/1e7ca78769fec4c27a0e254466e1d707df0ca7f1604cbcd1ba3b1b5d82b105ce.jpg?w=600&h=275
polar450
Nem egy kapkodó idegbeteg a bíróság sem!
justhpeter
O1G megnyugodhat. Talált egy bíróságot, amelyik megértette a vezér szavát.
papa.49
@Yoda69: Én se látom a ,,búbosbanka,, elvtársnőt, se a főmökét a méregződ Illés elvtársak se a vádlottak padján, mert ugye az ellenőrzés az ő feladatuk lett volna !!!
tudode
Falra hányt borsó bármit is írni ezekről!
.
A T. bíróság megsimogatta a buksiját azoknak, akik
.
--- Magyar György: 8 éve kétmilliárd forint adomány gyűlt össze a vörösiszap-károsultaknak, egyetlen fillért sem kaptak belőle, mert a Fidesz lenyúlta! (+Videó)
.
olkt.hu/magyar-gyorgy-8-eve-ketmilliard-forint-adomany-gyult-ossze-a-vorosiszap-karosultaknak-egyetlen-fillert-sem-kaptak-belole-mert-a-fidesz-lenyulta-video/
.
Mit érdemel az a BŰNÖS, aki, ami, akik ELSÍBÓLTÁK a károsultaknak szánt .. a d o m á n y t !
Qqberci
@Yoda69: Illés Zozó is ott parádézott a gáton az ellenőrzéskor. Ő hanyadrendű vádlott?...
papa.49
@tudode: Épült belőle 30 centis ,,kilátó,, meg,, emlékpark,, !!!
Azóta soha nem bízom az államra ha valakiken segíteni akarok !!!
verőce21
Végre valakiket elítéltek már ezért az égbekiáltó felelőtlen mulasztásért, gazságért... ehhez kellett a világban egy hasonló eset...nehogy megelőzzenek bennünket ítélethozatalban, mert gyanítom, hogy az ítélet ott súlyosabb lesz...
Lepényleső
Teljesült a bán álma,vagy inkább óhaja? (Egyébiránt egy ilyen típusú tárolónak pont a sarkok
a legerősebb építményei. Ezen felül az első szakértő véleménye az volt,ha nem hazudott,hogy
ez a gátszakadás csak emberi beavatkozással történhetett meg. Az igaz,hogy másnap már
más volt a szakértő.)
terlasz
Szerintem, az O-kormány gazembersége az, amikor 8,5 év után olyan ítéletet hoznak, ami az aktuális politika útvesztőiben született. A néptől államilag kunyerált segélyösszegek lenyúlásáról miért nincs ítélet? Talán, mert O. zsebe érinthetetlen?
Desischado
Mondom én, hogy az igazság és a jog meghalt orbanisztánban. Gyalázat!
papa.49
@Lepényleső: A kolontáriak beszéltek valami morajlásról, vagy robbanásról is az események előtt, valahogy ez is úgy elhalt, egy idő után !!!
Az igazi ok az voplt, hogy beakarta kebelezni az állam a malt. ami kicsit később m,eg is történt !!!
Eladott Ország
@justhpeter: tegnap , 16:09; A közigazgatási bíróságok felállásával, a független bíráskodás fideszes igába hajtásával (csak halkan jegyzem meg, hogy Trócsányi László ügyvéd és az ő irodája képviseli a bankokat a devizahitelesekkel szemben!) teljessé válik a nagy mű: a mezei állampolgár jogfosztása is révbe ért. Ez azt jelenti nagyon konkrétan, hogy ha bármely állampolgárt bármely kormányzati szerv bármely döntésével eltapos (az adófizetéstől a közérdekű adatok megismerhetőségéig, a tüntetések, sztrájkok jogszerűségén keresztül bármiről legyen is szó), akkor a jövőben úgy forduljon a független magyar bírósághoz, hogy legyen tisztában vele: az a bíróság a fideszes kormány szája ízét képviseli, azt a bírát Trócsányi kartárs nevezte ki és léptette elő. Semmi másért, csak azért, mert volt már fideszes államtitkár, minisztériumi főosztályvezető vagy parlamenti képviselő, és pontosan ugyanolyan szolgai módon képes végrehajtani az utasításokat, mint Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András, aki ennek az egész gyászos rendszernek az élére kerül.
A migránsoktól ökölbe szorult agytekervénnyel rettegő, nemzeti hazugságokkal zabáltatott nép önként és dalolva adja fel a meglévő szabadságát és az emberi jogai utolsó foszlányait az orbáni állammal szemben. Ez már nem az előszobája annak, amit nem szabad diktatúrának nevezni, ez már az. Ha eddig úgy gondoltuk, hogy innen lesz szép nyerni, akkor szokjuk a gondolatot: innen már felállni is csodával határos lesz.
justhpeter
@Eladott Ország: Igen. Ez a jelen. Korábban azt jósoltam, hogy a gazdasági ellehetetlenülés fogja eltakarítani ezt a nemzeti-keresztény csürhét. Most is ezt mondom. A jó csak az lesz benne, hogy Orbánnal együtt eltűnik ez a sosem volt nemzeti, sosem volt keresztény fideSS-kdnp is véglegesen. Azt csak sejtem, hogy ez egyben a menő egyházak megroggyanása is lesz, mert nem fognak tudni megszabadulni a feleslegesen felhalmozott iskoláktól, szociális intézményektől, mivel az állam mint pénzerő addigra teljesen elgyengül, az önkormányzatok már kivéreztetve.
Eladott Ország
@justhpeter: Ezeket a szarházi fidesz bűnöző mocskokat életfogytiglan kell börtönbe zárni, teljes vagyonelkobzás mellett!
magyarbakancs
Az az engedély hol van, ahol engedélyezték a tárózó megérintését?
Egy olyan föld területen ami mocsár.
Az a környezeti hatósági felszólítás,hogy a kazetta oldalától két méter távolságba két méter széles,két méter mély árkot kel ki építeni a csűrdalék lének.
Ne folyón a mocsárba a lé.
Ezek az iratok hol vannak.?
Eladott Ország
@magyarbakancs: Vasbeton/beton támfalat (szögtámfalat) kellett volna építeni a mocsárba a patak mellett, nem földrézsűt.
magyarbakancs
@Eladott Ország: Én ott éltem .
1945-49 ben épülték a hőerőmű, ä benne elégetett szén salakjából van feltöltve Ajka.
A kazetták lába 20 méter széles a korona meg 10 méter széles.
magyarbakancs
@Eladott Ország: Kolontáron elvitt házak azok a kazetta közelében voltak.
Rendszer váltásig nem lehetett ott építkezni.
Rendszerváltás után adták ki az építési engedélyeket.
Ezek a Kazetták nagy része mind a Kádár rendszer alatt építették ki.
gazdag dezső
Óriási az ítélet!! Ki meri ezt valaki hírdetni? Nem félnek ezek az emberek a nép haragjától ?Hova sűllyedt ez a bírói kamara ?A bírók,akik nem félnek licseléstől sem .Miféle ember az ilyen ?
justhpeter
@Eladott Ország: Dehogy menjenek börtönbe. Azt is nekünk kell fizetni. Az életfogytiglannal és a teljes vagyonelkobzással egyetértek, de börtön helyett kényszermunkát javasolok Abból majd eltartják magukat..
Eladott Ország
@justhpeter: Ki is akadtak az ítélethirdetés után az érintett lakosok, nem beszélve azokról akiknek hozzátartozójuk halt meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.