Lelepleződött a brüsszeli bevándorláspártiak hazugsága, ugyanis ismét kiderült, hogy Brüsszel az ENSZ globális migrációs csomagjának oldalára állt, és – bár "azzal altattak minket", hogy a migrációs csomag nem lesz kötelező – el akarják fogadtatni annak ellenére, hogy az unió kilenc tagállama – köztük Magyarország – nem szavazta meg – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós tagállamok és az Arab Ligához tartozó országok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozását követően.

Szijjártó Péter: lelepleződött a brüsszeli bevándorláspártiak hazugsága

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik a sajtónak az uniós tagállamok és az Arab Liga országainak külügyminisztereinek tanácskozásán Brüsszelben 2019. február 4-én. A tanácskozáson az EU és az Arab Liga február 24-25-én Egyiptomban tartandó csúcstalálkozóját készítik elő. MTI/KKM/Burger Zsolt

Szijjártó Péter magyar újságíróknak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, világosan látszik, hogy úgy New Yorkban, mint Brüsszelben elkészültek a tervek arra vonatkozóan, ha a globális migrációs csomagot egészében nem sikerült elfogadtatni, hogyan lehet azt "részleteiben átnyomni", és a jogi életben hivatkozási alappá, a nemzetközi jogi és politikai élet részévé tenni.

Magyarország nyílt lapokkal játszik, őszintén és világosan. Nem támogatta a migrációs csomagot, és világossá tette, hogy ellen fog állni minden olyan kísérletnek, ami azt utólag meg akarja erősíteni

- fogalmazott.

A tanácskozás tervezett záródokumentumát tekintve leszögezte, Magyarország sok mindenben egyet tud érteni, egy dologban azonban nem. Továbbra sem hajlandó a migrációról úgy beszélni, mint amit kezelni kellene, úgy tekinteni a migrációra, mintha nem lenne biztonsági kockázata, valamint továbbra sem lesz partner abban, hogy az ENSZ migrációs csomagját "a hátsó kiskapun visszahozzák" – jelentette ki.

Ha közös dokumentumokat akarunk elfogadni, annak a globális migrációs csomag nem lehet része. Az ugyanis semmi másra nem jó, csak arra, hogy újabb migrációs hullámokat indítson el, és semmibe vegye azoknak a jogait, akik a saját otthonukban szeretnének békében élni, országuk lakossága összetételének megváltoztatása nélkül

- húzta alá.

Kiemelte ugyanakkor, hogy számos területen együtt kell működni az Arab Liga országaival egyebek mellett a biztonsági, a stabilitási és a gazdasági fejlődés érdekében.

Ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy az uniónak a kölcsönös tiszteletre kell alapoznia politikáját, mert a külső beavatkozási kísérletek és bizonyos nemzetközi politikai döntések destabilizációhoz vezettek számos országban.

A demokráciaexport törekvéseit ki kell iktatni a kapcsolatrendszerből

- hangsúlyozta.

A terrorizmus elleni fellépés területét érintve arra hívta fel a figyelmet, hogy visszaszorulásával az Iszlám Állam terrorszervezet megváltoztatja harcmodorát, taktikájának fontos eleme, hogy segíti harcosainak visszatérését Európába. Ennek megakadályozása érdekében erős határvédelemre, valamint szoros határvédelmi együttműködésre van szükség az uniós és az Arab Liga államai között.

Megemlítette azt is, hogy növelni kell a térség népességmegtartó erejét, ugyanis amíg az érintett országokban lakosságaránya 2015-ben 398 millió fő volt, addig 2030-ra 520 millióra fog növekedni.

Abban kell segíteni a közel-keleti és az afrikai országokat, hogy állampolgáraik otthon maradhassanak. Ha ez nem sikerül, az jelentős biztonsági kockázatot jelent Európára

- jelentette ki.

Mint elmondta, Magyarország a határvédelmet illetően kétoldalú együttműködést folytat Tunéziával és Líbiával, a visegrádi országokkal közösen. Folytatja a Hungary Helps programot, amelynek keretében ez idáig a magyar kormány 24 millió eurót biztosított a keresztény közösségek helyben maradására.

Libanonban templomrekonstrukciót támogat, Szíriában és Irakban kórházak és iskolák működését és felújítását finanszírozza. Végezetül fenntartja ösztöndíjprogramját az Arab Liga tagállamai diákjai számára, valamint segíti a gazdaságfejlesztést hitelprogramokon keresztül – közölte Szijjártó Péter.

Tájékoztatása szerint az EU-Arab Liga külügyminiszteri tanácskozás margóján sikeres kétoldalú találkozókon folytatott megbeszélést az egyiptomi, a jordániai, a szudáni külügyminiszterrel, a libanoni ügyvivő külügyminiszterrel, valamint a palesztin kül- és diaszpóraügyi miniszterrel.

Az uniós tagállamok és az Arab Liga országainak külügyminiszterei a február 24-25-re Egyiptomba tervezett első EU-Arab Liga csúcstalálkozót készítették elő hétfőn. Tanácskozásukon a regionális kérdések mellett olyan aktuális globális kihívásokat vitattak meg, mint a migrációval, a terrorizmussal, az emberi jogi helyzettel és az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem Petike csak te adtál esmételten tanulságot arról, hogy te egy korlátolt barom vagy! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
nem Petike csak te adtál esmételten tanulságot arról, hogy te egy korlátolt barom vagy! =))
papa.49
Szargyártó, speciel TI MARADTATOK EGYEDÜL, mert a többiek nem hülyék, hogy kidobják az Uniós segítséget az ablakon, csak ti !!!
tudode
Nem ártana ezeket MEGTEKERGETNI egy kis tűzes vassal, leessen a TANTUSZUK milyen klassz menekülni a HAVONTA növő kulipintyóból!
dr. prédikátor
Gunárnyaú zselés kakadu!!! Napról napra hülyébb vagy, vedd már észre hogy egyedül vagytok!!!
kokopelli
@dr. prédikátor: Mi lenne ,ha valakik minden nap ugyanazt lepleznék le? Még rendőrnek is
hülyék lennének,de arra itt van a fidesz! Már a Kétstein öccse az Einstein is azt mondta,hogy
"Ha mindig ugyanazt teszed,de állandóan más eredményre vársz,akkor degenerált vagy"!
Na fidesz ércsük a zöreget végre?? ...több tucatnyian lepleztétek már le ugyanazt a személyt,
és mi van,...a scheggetek ki van...? (;-)))))
nevemnick
,, aktuális globális kihívásokat vitattak meg, mint a migrációval, a terrorizmussal, az emberi jogi helyzettel és az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások."

Ez a biszbasz nix ugri-bugri kormány ugyanazt a módszert követi, mint a szocik kormányzása alatt, amikor is állandóan az EU-t zaklatta minden marhasággal, de viszont most az orosz nacsalnyikokhoz és a kínai csingcsangokhoz rohangál.
Csak az a probléma, hogy gazdaságilag jelentéktelen muszlim országokat tömi ki pénzzel, miközben a migrációról papol.
SystemError
Hát igen, a menekülteket, akik a családjukat vesztették el, azokat alázni kell. 20e bűnözőt meg beengednek pénzért. Valóban lelepleződött a fidesz. Csak a szokásos gerinctelen takonyság!
volvós
Petya !! Sz.pásból kitünőre vizsgáztál !!!
terlasz
Miért is kellene figyelembe venni SZP agymenéseit, amikor számtalanszor bizonyította nár, hogy igazmondáson nehéz rajtakap ugyanúgy, mint a gazdáját.
terlasz
@durbincs: Durbi! Ne akarjál tagolt írásra rábeszélni másokat, amikor a ?-en kívül más írásjelet nem ismersz. Értem én, hogy jó tanítvány akarsz lenni, amikor követed a fidesz központi irányelveit, miszerint az a lényeg a hozzászólásoknál, hogy mondjál valamit és az külön haszon, ha senki sem érti.
Egy mosolyért cserébe jöhet a szokásos 50-es IQ, az akcentus...
karma1
Gunarnyaku, te kivul-belul nabgyon beteg sejthalmaz! Hogy tudd: SENKI, de SENKI nincs ma a vilagon, akinek BEVANDORLASPARTI politikaja lenne, a nyugati orszagok meg a te balkani agyad gondolkodasa kozott az a kulonbseg, hogy a nyugatiak emberi modon akarnak kezelni egy problemat, mig ti csak egy problemarol papagaj modon karattyoltok, ami nem a megoldas,
Ha sokat mondogatod, hogy "faj a labam, faj a labam" azzal meg nem gyogyitod meg a fajos labadat, de mindenki tudni fogja, hogy faj a labad ES hulye is vagy, mert ahelyett, hogy gyogyittatnad magad, csak sipitozod bele a nagyvilagba a problemadat.
De ti mind ilyen hulyek vagytok - hat csak sapitozzal tovabb, mar ugyse sokaig leszel ezen a poszton...
nevemnick
@durbincs: kérdezett valaki, te féleszű?
polar450
@durbincs: Mondd! Te jópofizni akarsz és azért vagy ennyire hülye, vagy ez születési adottságod?
Kőbölcsőben ringattak mi?
kokopelli
@karma1: Olyan nagy biztonsággal írogatnak,beszélnek a nyugatról,mintha ott élnének!
A "magyar királyi átlaghadnagy",akivel anno a parancsokat a megértés céljából elolvastatták,
(elbeszélésekből tudom) egy egyetemi előadó lenne a narancsosok között!A kis szúnyogcső-
dör-futszálos "niemand" meg abban a régi seregben is csak "támlás" lenne az őrszoba előtt!
kokopelli
@polar450: fordítva...mert hülye azért akar jópofizni! Olyan mint a Móricka papirrepülő-
je,amivel srác a radarokat akarta zavarni! Móricka 10 éves volt a béna Durbincs meg 70!
Unatkozó öregember már a "bördíszművel" a ß@ros gatyájában! Azért is Karmá-zik !
Azt hittem,hogy a Róbert Károly kőrúton már rég bezárták a "tébolydát!"
nevemnick
@durbincs: kérdezett valaki, te féleszű?
nevemnick
@durbincs: kérdezett valaki, te féleszű?
kereső
Petya, a tiétek a nap minden percében lelepleződik. Nem szégyenlitek magatokat?
Ezt a csacskaságot meg hagyjátok már abba. Nincsenek "migránspártiak",meg soros ügynökök. Vannak,akik másként gondolkodnak a dolgokról mint ti.Azt meg megtárgyalni kell, kompromisszumra jutni-nem hőbörögni,összeveszni az egész világgal- csak azért,hogy orbán kiélhesse urakodási vágyát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.