Összesen 3,5 milliárd felhasználónév-jelszó páros szivárgott ki, amelyek közül több is most először vált nyilvánossá. Több magyar politikus is érintett minden idők legnagyobb adatlopásában.  

Kiszivárgott Csányi Sándor és Tállai András jelszava
Fotó: Kovács Attila/MTI

Makay József kiberbiztonsági szakértő Facebookon tett közzé egy bejegyzést, melyben az látható, hogy többek között Deutsch Tamás, Tállai András és Csányi Sándor email címe és jelszava is publikussá vált. 

A Collection #1-5 néven ismertté vált adatbázis összesen 3,5 milliárd felhasználónév-jelszó párost tartalmaz. 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Deutsch-é természetesen Tompika.de.bunko =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Vannak akik közpénzt rabolnak büntetlenül,vannak akik kódokat törnek fel ismeretlenül?
menekült
Nem a közpénzrablók miatt kell aggódni, hanem a saját adataink miatt. Az e-mail fiókot itt lehet megnézni, hogy benne van-e a Collection #1-ben.
haveibeenpwned.com/
cikicakk55
@menekült: ma 18:52
Köszönöm,hogy felraktad ezt a linket de én egy szót sem értek belőle. Azért jó,hogy ez meg van,mert a fiaim nagyon jól beszélnek angolul és letudják majd fordítani. Mi történt ezzel az oldallal? Egész másképp néz ki mint régebben. Van ami jó benne és tetszik,van ami nagyon nem tetszik. Például fenn van egy hír,gondoltam majd ha elolvastam amit épp olvasok,utána elolvasom azt is.Kb 5 perc múlva már nem volt fenn a cikk. Furcsa az is,hogy össze-vissza vannak a cikkek. Na mindegy,majd megszokom,mert emiatt nem fogom a kedvenc újságomat itt hagyni.
CsipkeRózsa
@cikicakk55: Hogy tetszik az új külső, olyan a keret, ahol belépünk és ahova írunk, mintha a rezsi-megtakarításunkat mutatnák a számlákon.
cikicakk55
@CsipkeRózsa: Nem tudnám megmondani mihez hasonlítsam ezt az új külsőt,csak tudod évekig egész másképp láttam és még furcsa. Sem negatív sem pozitív értéke nincs számomra,csak szokatlan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.