Az LMP a fővárosiakra bízná, hogy a városvezetés mely ügyekre fordítsa költségvetési forrásait, a párt úgynevezett részvételi költségvetést szeretne.

LMP: Ne Orbán és Tarlós döntse el, hogy kik és mit fejlesszenek Budapesten!
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az ellenzéki pár az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: kéthetes online szavazást indítanak, és annak eredménye alapján adják be módosító javaslataikat a 2019-es fővárosi költségvetéshez, amelyet február 20-án tárgyal a közgyűlés.

Hangsúlyozták:

az LMP olyan várost szeretne, ahol a részvételi költségvetés elve alapján a lakosság bevonásával születnek meg fontos döntések, és nem Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester dönti el a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, hogy "mit és kik fejlesszenek Budapesten".

A részvétel, az önrendelkezés, az érdekegyeztetés, az átláthatóság egymással összefüggenek, és jelentősen csökkentik a korrupció lehetőségét – tették hozzá.

Hétfőn indították el a https://helyiugyek.hu/donts_te webcímen elérhető oldalt, ahol 10 pontban találhatók a szükséges fejlesztések. A szavazók ezek közül három témát jelölhetnek meg legfontosabb feladatokként. A pontok között a bérlakásprogram, az autómentes rakpartok, a légszennyezettség visszaszorítása, a dugódíj, a szemétszállítás javítása vagy éppen a P+R parkolóépítési program szerepelnek – olvasható a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
ezekszerint két diktátor van Bpesten. oldjátok már meg egy is sok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.