2018 végén Magyarországon a foglalkoztatottak száma elérte a 4 millió 481 ezret.

PM-államtitkár: a kormány a foglalkoztatottak számának folyamatos bővítésén dolgozik
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A kormány a foglalkoztatottak számának folyamatos bővítésén dolgozik, ennek része az a program is, amelyet Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében indítottak, hiszen ezeken a kelet-magyarországi területeken a munkanélküliségi ráta meghaladja az országos átlagot

- mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A program részeként a munkaügyi kirendeltségek dolgozói felmérik az állást keresők készségeit, képességeit, így amikor a munkaadók jelzik a hivatalok számára, hogy milyen állásra várnak jelentkezőket, a hivatalok a meghirdetett pozíció betöltéséhez szükséges tudással rendelkező személyeket küldik el az adott céghez meghallgatásra – mondta.

Mindez a munkaadók helyzetét is megkönnyíti, hiszen így csupán mintegy 10 jelentkező közül kell választaniuk és nem kell esetenként akár 50-100 embert meghallgatniuk

- tette hozzá.

Bodó Sándor megerősítette, hogy 2018 végén Magyarországon a foglalkoztatottak száma elérte a 4 millió 481 ezret.

Az államtitkár kiemelte, hogy a bérek folyamatos emelkedése miatt külföldről egyre többen térnek vissza Magyarországra munkát vállalni, mellettük azonban a nyugdíjasok is komoly munkaerő tartalékot jelentenek, esetükben a munkába állásukat az is segíti, hogy a kormány döntése értelmében a nyugdíjasok foglalkoztatását csupán a 15 százalékos személyi jövedelem adó terheli.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ti el vagytok tévedva baromarcúak, a nyugdíjasok nagy része örül hogy lyuk van a seggén, és inkáb összehúzza magát mint sem, hogy kétkezi munkát vállaljon, mert NEM IS IGEN BÍRJA !!!
Grafix69
Remélem eljuttok odáig ,hogy rajtatok kívül mindenki dolgozik a gyerekek is meg az öregek is .
Macskaszem
Nem igaz, hogy külföldről egyre többen jönnek haza az emelkedő bérek miatt, mert az még így is a béka segge alatt van más országokhoz képest. Viszont egyre több szerb, és ukrán migráncs dolgozik a gyárakban, mert már csak náluk alacsonyabb a bér a mienknél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.