Több orvos sem ismerte fel a fertőző agyhártyagyulladást.

Egy hat hónapos kislány és szüleinek öt évvel ezelőtti kálváriájáról volt szó a hétfő esti Jakupcsek Plusz műsorában – olvasható az ATV cikkében.

A kislánynak hirtelen felszökött a láza, a szülők próbálták lenyomni a lázat, de nem sikerült nekik. Hívták többször az ügyeletet is, de a doktornő nem jött ki hozzájuk – mondván, minden lázas gyerekhez nem tud kimenni.

Fél nap alatt meghalt a kislány, akit ide-oda küldözgettek az orvosok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az apa, Váradi Gyula végül autóba ült a kislányával, majd egy jó órás vezetés után egy sürgősségin próbált segítséget kérni. Állítása szerint a nővér úgy vélte, ez nem sürgősségi eset, és átküldte őket a gyermekosztályra, ahol viszont beutaló hiányában nem akartak velük foglalkozni. 

Ezután a kórháztól még egy 2-2,5 kilométerrel arrébb lévő ügyeletes orvoshoz küldött. Ott a doktor azt mondta: területileg nem oda tartozunk. Végül megvizsgálta a kislányt, majd közölte: még két-három napig lázas lesz, gyógyszert írt föl és hazaküldött minket.

Este haza is mentek a gyerekkel a szülők, ám másnap dél után kicsivel elkékült a kislány szája. Újra hívták az ügyeletet, ahol már egy másik orvos rendelt, aki a tüntetket hallva azonnal behívta őket. 

A kislányt bevitték a kórházba, ám vizsgálat közben meghalt. 

Fél kettőkor halt meg. Később kiderült, hogy fertőző agyhártyagyulladása volt. Megfogadtam a temetésen, hogy megkeresem a hibást

- mondta el az apa.

A szülők perre mentek, a három évig tartó pereskedés után végül két orvost marasztaltak el – ám csak félmillió forint körüli pénzbírságot kaptak. 

Mi is kaptunk kártérítést, de ez nem pótolja a kislányomat

- mondta el Váradi Gyula.

Elköltöztünk még a falunkból is. Nem tudtam megmaradni az emlékekkel, ahol a kislány feküdt, nekem nem ment

- mondta az édesapa.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
Tavaly nyáron egy ember halt meg szívinfarktusban egy padon miután az orvos nem ismerte fel a szívinfarktus tüneteit, és hazaküldte a beteget. Nem csak az agyvelőgyulladást nem ismerik fel. De lehet ezen csodálkozni? A magyar eü (tisztelet a kivételeknek) olyan jól teljesít, hogy sajnos. Részvétem a kislány szüleinek, borzasztó min mehetnek keresztül, és mindazok akik téves diagnózis miatt vesztik el szerettüket.
magyarbakancs
Orbán világában minden tökéletes.
Egyszer meg mutathatnám neki ,hogy milyen a pokol.
kolnidre
A fontos az,hogy a purde unokáival ez nem fordulhat elő
desiro
Hol vagytok NÁCIK? DURBINCS, SHIKARI MEG A TÖBBI MENGELE?
desiro
nagy feró, nagyon dicséri az eü.-ben tapasztalható állapotokat.
vacsi
@emerencia: Nem csak a pénz és az emberség hiányzik, hanem a tudás is! Nemrég olvashattunk arról a doktornőről, aki a vércukorszintmérő "HI" jelzésére azt hitte, hogy elromlott, a beteg meghalt. És mit szóljunk arról a szülésznőről, aki otthonszülés során letépte a kisbaba fejét. Meg a Geréb Ágnes ügyei - teljes tudatlanságról tanúskodnak! És a többi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.