Hódmezővásárhelyen akarta Márki-Zay Péter elfogadtatani, hogy az önkormányzati dolgozókra ne alkalmazzák a túlóratörvényt. A Fidesz helyi képviselői szavazást kezdeményeztek, az eredmény eléggé arcon csapta őket.

Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester meg akarta szavaztatni a közgyűlésben – amelyben a fidesznek többsége van –, hogy az önkormányzati dolgozókra ne alkalmazzák a híres-hírhedt "rabszolgatörvényt", vagyis a túlmunkát szabályozó törvényt – írja az Index az önkormányzatra hivatkozva.

Szavazást kért a Fidesz a túlóratörvényről Vásárhelyen: eléggé kínos lett nekik az eredmény

FotóIllusztráció/wikipedia CC BY-SA 2.0/Rama

A Fidesz képviselői felvetették, hogy erről talán meg kellene szavaztatni az önkormányzati dolgozókat (a szavazáson a köztisztviselők és az önkormányzati képviselők nem vettek részt). Az érintett 370 főből mindössze 45 fő szavazott, és mindössze egyetlen ember állt ki a Fidesz által a Parlamenten átnyomott törvény mellett – 42 fő pedig ellene (ketten érvénytelenül szavaztak).

A kérdés az alábbi volt:

Kíván-e Ön évi 400 óra túlmunkàt végezni úgy, hogy munkáltatója csak három év elteltével köteles kifizetni annak ellenértékét a kollektív szerződés szerint?

Ha a Fidesz komolyan veszi a munkavállalók szavazását – ha már az emberek érdekében cselekdnek állításuk szerint –, akkor Hódmezővásárhelyen az a helyzet áll elő, hogy a helyi Fidesznek le kellene szavaznia a Fidesz országgyűlési képviselői által megszavazott törvényt.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na, mit szól az elsöprő sikerhez a vezerdakota? Vagy meg sem mondják neki ezt sem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Horizont: Én 2006-ban még rá szavaztam, azóta senkire. Annak idején a kutya nem törődött a melósokkal, sőt egyáltalán az állampolgárok jólétével. Még ami volt, azt is el lett vonva.
Álságos dolog Gy-től, hogy most olyasmit követel a mostani államtól, amit regnálása idején maga szüntetett meg. Egy ócska hangember. Ha visszajönne, akkor lenne végképp vége a magyar nép jólétének.
Eriksson
@Horizont: Nézz utána, mikortól volt a pénzügyi válság. Addigra Fletó és stábja már lerendezte az országot, s az már csak hab volt a tortán. Jó indok, hogy behívják a IMF-et.
Szóval megint hallucinálsz velem kapcsolatban. Ha gyűlölnék valakit, akkor nem ilyen hangnemben írnék itt. Gy. időből is lehetne írni oldalnyi negatívumot, semmivel sem kevesebbet mint O-ról.
Azt mondod, hogy jobb volt a közhangulat? Saját bőrömön éreztem az ellenkezőjét.
Légy objektív a megítélésüknél.
Eriksson
@Horizont: Ott pont nem jártam. De jártam több megye, több kórházában.
A kórházleépítést és ágyszám megszüntetést Molnár Lajos miniszter úr intézte, Horváth Ágnessel bezárólag.
Isten nyugosztalja a miniszter urat.
Eriksson
@Horizont: Látom te csak állítasz valamit, de a választ nem veszed figyelembe.
A látványsport bevételt is hoz, nem csak kiadást. Ezt sem ártana figyelembe venni.
Eriksson
@Horizont: Aha, a régi bűnök elfeledve, nem is érdekesek. Nem érzed, hogy furcsa az észjárásod? Az egyiknek mindent,a másiknak semmit. És akkor még felelősségre vonást, börtönt emlegetnek a radikálisok. Hogy nem sül ki a szemük a fényességes tisztességtől. Könnyen beszélnek, mert a dolgok elévülnek ennyi idő múltán. Vajon hányakat hagyott futni a mostani kormány?
Eriksson
@Horizont: Na jó. így semmire se megyünk. Neked semmit nem kell tenned. Jó éjszakát kívánok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.