Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint "először az ellenzéket kell leváltani, azután lehet kormányt váltani".

A publicista kedden Pécsen, az LMP és a Jobbik vezetőinek részvételével megrendezett, 21. századi kihívások – 21. századi válaszok című fórumon azt mondta: "ez egy olyan rossz hír, amit az ellenzéki érzelmű magyarok nem akarnak hallani".

Puzsér: először az ellenzéket kell leváltani

Fotó: YouTube/Puzsér Róbert

Puzsér Róbert közölte: jelenleg az ellenzék súlypontja továbbra is "Gyurcsány Ferencen belül van", ezért ha a kormányt a mostani ellenzék le is váltja, az elmúlt 30 év rendszerét nem fogja; "Orbán Viktor újra visszatér", de "nem kétharmaddal, hanem négyötöddel".

A közösségi médiában elterjed dislike kifejezést használva arról is beszélt, hogy a politikusok nem merik felvállalni a népszerűtlen ügyeket. Hangsúlyozta, hogy elsősorban "erkölcsi forradalomra" van szükség a politikában és a közbeszédben.

"Az erkölcsi forradalmat az fogja jelezni, amikor a politikus úgy mondja ki a valóságot (.), hogy nem tudja, hogy az jó hír, vagy nem, és nem is érdekli" – fogalmazott, majd azt mondta: Magyarországon csupán két politikus van – Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc –, akik "bele mernek állni dislike-os ügyekbe".

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szerinte "nem a valóságra reflektál, hanem a félelmekre és a sötét 20. századi sérelmekre".

Puzsér Róbert szerint a 20. század baloldali érzelemvilágát a holokauszt traumája, a jobboldalét pedig a trianoni békeszerződés okozta sérelem határozta meg Magyarországon. A 21. századi politika feladata szerinte, hogy ezt a két sérelmet "magunkra vegyük" és "elhordozzuk". A Fidesz-KDNP-t bírálva azt mondta, hogy a kormánypártok tisztelet híján a félelemre építik a kormányzásukat.

Saját főpolgármester-jelöltségét "civil gesztusként" értékelte, megjegyezve: "ilyen módon lehetne megmenteni a közös ügyeinket".

"Én nem akarok a politikából megélni" – hangoztatta, hozzátéve, hogy ha a szavazók nem választják meg, akkor nem ül be a fővárosi közgyűlésbe, hanem visszalép "a kulturális térbe".

A fórumon Demeter Márta, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a 21. századi politikát képviselő pártok – így az LMP – programja "végre az emberekről szól", ami egy újfajta politikai kultúrát és gyakorlatot jelent. A többi között példaként említette, hogy a multikkal szemben az embereket részesíti előnyben ez a fajta politizálás.

A kormánypártokat kritizálva arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP "blöffkormányzást" folytat és "elképesztően alacsonyan" tartja a béreket.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője közölte, hogy 21. században a bal- és a jobboldali felosztottság helyett "ügyek mentén kell az emberek érdekeit képviselni". Összegzése szerint a Fidesz eljátszotta azt a történelmi lehetőségét, hogy végrehajtsa a valódi rendszerváltást.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, parlamenti frakcióvezetője azt mondta, hogy a kormányzó pártok leváltására nem működik a választási matematika, "az összefogás szent jelszava", ehelyett – széles társadalmi rétegeket megszólító – őszinte, nyílt vitákat kell folytatni tabukérdésekről, globális kihívásokról, amelyek között a migrációs válságot és a klímaváltozást is említette.

Az ellenzéki politikus összegző felszólalásában a többi között azt rótta fel a kormánynak, hogy több százezer magyar fiatal hagyta el Magyarországot.

(MTI)

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ha eddig nem lett volna világos, akkor most (ahogy felénk mondják) elvált a szar a májtól.
Puzsért azért futtatja a fidesz és a maradék lmp, hogy megossza az orbán ellenes erőket.

Gondolkodjunk el: melyik ellenzéki politikus megnyilvánulását közli ekkora terjedelemben az MTI ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Eddig is tudtam, hogy nem normális, de most már meggyőződésem.
Az LMP meg a fasorban sincs már.
Szél kisasszony szétverte.
Nessy
Ha nincs "ellenzék", akkor a fidesz érdekeit képviselné? Igaz, az LMP közreműködésével nem csodálkoznék.
Ha viszont az "embereket" akarja megszólítani, azt talán nem így kellene kezdeni, hogy ab start jó részüket "meg kell szüntetni", mert akkor kit szólít meg?
staro2
Ha eddig nem lett volna világos, akkor most (ahogy felénk mondják) elvált a szar a májtól.
Puzsért azért futtatja a fidesz és a maradék lmp, hogy megossza az orbán ellenes erőket.

Gondolkodjunk el: melyik ellenzéki politikus megnyilvánulását közli ekkora terjedelemben az MTI ???
szaboria1
Puzsér menjen a birtokára és szépen lapátolja a lócitromot. Neki nem való főpolgármesterség.
verőce21
"először az ellenzéket kell leváltani, azután lehet kormányt váltani" - de erre a buta, ostoba, erőszakos, hataloméhes bolsevikék nem jönnek rá sohasem.

A Fidesz pl. soha nem rendezett cirkuszt az utcán ellenzékben. Csak okosan elmentek szavazni.
Qqberci
Pupuzsér, a hülyeséged a régi. Udvari bolondnak még talán jó lehetsz...
sokanvagyunk
Komoly terv... - gondolom, a rájuk szavazókkal kezdené a takarítást, persze az LMP-sekkel kezdve. :)
kereső
puzsér rátetováltathatná a homlokára: " csak a fidesz"! Az se lenne feltűnőbb,mint most ismét ez a megnyilvánulása. Az lmp meg most már tényleg elgondolkodhatna, hogy mit jelent az "ellenzéki" lét! Mert előbb-utóbb bünti lesz, a szavazók által.
Meg kéne gondolni, hogy van-e szüksége az ország fővárosának egy celebnek is gyenge-modhatnám azt is,hogy egy fidesz troll- főpolgármester önjelöltre.
kereső
Még annyit, aki még mindig egy kalap alá veszi orbán és Gyurcsányt Ferencet, annak üzenem,hogy tanácsért keresse fel orvosát, gyógyszerészét, mert annak elmentek otthonról.
Sámannus
Jó van Umbulda Gyuri elhiszem hogy téged nem a Marisunk mag a fia támogat, csak mert te vagy a legpocsékabb hazudozó.
RonaGyuri
csak a rend kedvéért: jelenleg nincs, mert nem is lehet jelölt, sőt igazából jelölt-aspiránsok sincsenek! =))
Yoda69
Asszem ezzel a puzser szori veget is er. Akinek ezekutan sem vilagos hogy puzser kit szolgal, az vagy gyenge elmeju, vagy a fideSS trollja.
Az LMP tavaly marciusban mar egyszer elcseszte, hogy legalabb a 2/3-ot meg tudja akadalyozni az ellenzek. Most az a celjuk hogy ujra a fideSS maradjon hatalomban Budapesten sarlos elvtars altal. Ugyanis puzsernak egyetlen kuldetese van itt: megosztani az ellenzeket, hogy sarlos siman nyerjen.
Epp ezert azon ellenzekeiek akik szivugyuknek tekintik Budapest ugyet, azok csakis es kizarolag Karacsony Gergore szavazzanak. Meg akkor ha egyebkent LMP vagy Jobbik szimpatizansok. Csak igy elerheto hogy ne sarlos maradjon hatalomban.
nevemnick
,,...ha a kormányt a mostani ellenzék le is váltja, az elmúlt 30 év rendszerét nem fogja; "Orbán Viktor újra visszatér"

Puzsérka, csak úgy képletesen: hamvaiból még senki sem tért vissza.
dodóka
@Yoda69: Milyen Sarlósról papolsz ostoba ?
Eriksson
Úgy tűnik, hogy a "kemény balosok" mint pl. @kereső: nem tűrik a kritikát. Bizony, könnyebb megsértődni, mint gondolkodni.
Ezért tart ott az ellenzék, ahol tart, mert nem okul semmiből.
arcmás
Rád?
Köszi, inkább kihagyom.
Most elképzeltelek főpolgármesternek...
Nightmare in Budapest

Írjál könyveket, neked az való. Talán még el is olvasnám...
SystemError
@staro2: Ezt azért nem gondolom Puzsérról, de azt igen, hogy kapott két pofont házonbelűl és most önérzetességből feléget mindent. Nem az ő idegrendszerének való a politika...:)
Jozefina
Ez a puzsér egy gyenge teljesítményű lény!!! Nála a soros helyett Gyurcsány a mumus. Vajon miért??? Talán azért, mert ezerszer értelmesebb, mint ő és ezt nehezen viseli!!! Mit papol Trianonról, amikor az már azon nem lehet változtatni. Ugyanakkor ott van a BENES dekrétum!!! Ismeri egyáltalán??? A mai napig kollektív bűnösnek tekintik a magyarokat északi szomszédaink!!! Azon miért nem akar változtatni???
Ez a lény csak a fidesznek és a lmp-nek jó, hogy ismét megosszák az ellenzéket, ami végre megpróbál összefogni egy közös cél érdekében.
Madácsi Pali
Robi! Az LMP már megint kezdi O1G seggének nyelvvel fényesre sikálását?
desiro
@verőce21: "A Fidesz pl. soha nem rendezett cirkuszt az utcán ellenzékben. Csak okosan elmentek szavazni."
Az anyád pciháját 2006-ban mi volt.
@Shikari: Náci geci!
görbetükör
Ja, ahogy a mondás is tartja: csak előbb ezt a kis buckát vigye el valaki, aztán majd én a hegyet elhordom mögüle. :(
kereső
@Eriksson: bocsi, de ez nem "kritika" volt, hanem egyértelmű seggnyalás a fidesz =orbán felé.És ha figyeltél, ez már téma volt tavaly április 8 előtt is.Valahogy ez a "kemény balos" nem jön össze nekem- ha azért vagyok balos???,mert útálom a NERT!,akkor bevállalom még ezt is! De ha már cimkézünk, akkor jobban szeretem a "liberte, egalite,fraternite" jelszavak által megfogalmazott ideológiát. És ,annyiban tényleg vagyok, hogy szolidáris vagyok a nélkülőzőkkel, a kiszolgáltatott helyzetben lévőkkel-nem csak szóban!
Ha megengeded,én téged nem is minősitelek, és kérlek lehetőleg ne köss belém!
Yoda69
@dodóka: Hunnan irsz taho? Mucsaro? sarlos elvtars Budapest fopolgija...meg.
SystemError
@Shikari: Irjál már csak egyszer érvejet a sámlin náciskodó majomkodásod helyett. Tudod erre mondják, hogy sok a szöveg, de egy nulla vagy :)
Eriksson
@kereső: Távol álljon tőlem, hogy beléd kössek. A megjegyzésem egyetemes volt, éppen te voltál a közelben.
Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy " Bizony, könnyebb megsértődni, mint gondolkodni.
Ezért tart ott az ellenzék, ahol tart, mert nem okul semmiből. "
Mostanság a franciáknak egyáltalán nem jön be a "liberte, egalite,fraternite", úgy tűnik, mára már idejét múlta. A „Szabadság, egyenlőség, testvériség” szelleme belefúlt az unió brüsszeli politikájába.
kereső
@Eriksson: Csak annyit- nem jól vagy informálva.A franciáknál a "leberte,fraternite,egalite" szent!!-és sérthetetllen a köztársaság eszméjével együtt,és az évszázadok óta létező szekularizációt sem óhajtják megszüntetni. És csak kérdezem érdeklődés szintjén- mi idejétmúlt van a "szabadság,egyenlőség,testvériség" eszméjében? És miért fúlt volna bele a "brüsszeli"poltikába? Szoktad nézni az EP üléseket? Na nekem azért úgy tűnik, hogy ott nem orbán politikája a passzát szél!-szerencsére.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Ragadj már össze az édesanyádal és kussolj te vadbarom!
CsipkeRózsa
@verőce21: Mikor születtél, még nem éltél, amikor a fidesz ellenzékben volt?
human
Zavaros egy figura a Robi. Mostanában nagy lendülettel ostorozta az ellenzéket minap egy köztévés interjúban. Szerintem fel sem fogja milyen jót tesz a fidesznek ezzel.
CsipkeRózsa
Ezek szerint Puzsér kormánypárti, akkor jó neki Tarlós István is.
Eriksson
@staro2: Nem lehet testvérem egy más kultúrájú ember, mert nem egy alomban nőttünk fel.
Egy ember esete nem teremthet precedenst.
Eriksson
@Shikari: Szerintem a így szó szerint túlzás amit írsz, de abban van igazság, hogy a demokrácia csak liberális demokrácia lehet. S ez ma már nem működik, mert bebizonyosodott, hogy az emberek többségének elege van a szabadosságból. Ezt bizonyítja, hogy a föld minden országában kezd megfordulni a világ.
Én is rendpárti vagyok, minden liberális halandzsát fenntartással kezelek.
Eriksson
@kereső: Vegyük csak a mostani tüntetéseket, melyek pont azt bizonyítják, hogy a régi francia fíling eltűnőben van.
Eladott Ország
Madarat tolláról: az LMP pont annyira ellenzéki párt, mint amennyire ez az individualista média-kurtizán politikus.
Micsoda perspektíva! Egy törzskönyvezett buta tahó helyett egy megélhetési szarzsák...
p.coldline.hu/2018/04/05/2807102-20180405-XlbopG.jpg
Eriksson
@Shikari: A kormány működésében ezer dolog van amibe bele lehet kötni, de legalább annyi van, amit dicsérni lehetne. Már ha nem volna az a furcsa szemüveg, melyen keresztül csak a negatívumok láthatóak.
Érdekes lenne a maival összehasonlítani a Gy kormány egészségügyét, oktatását, a családtámogatását, amelyek most vesszőparipák, igen érdekes dolgok jönnének össze. De az Gyurcsányozás lenne.
bencemacska
@verőce21: 08:58
Egyébként jól vagy???-:)))
kereső
@Eriksson: tudu miről szólnak a tüntetések? A 25 euró centes üzemanyagáremelés ellen indult a "sárga mellényesek"- főleg a vidéki parasztok-és a fuvarozók tümntettek.Aztán jött még néhány jogosnak itélt!!!- a kormányzat által- szociális követelés.
Aztán Macron kiállt-bocsánatot kért,és törvénymódositások tömkelegeit inditotta el- ezekről "nemzeti konzultációt" kezdeményezett, és ennek erdményeit beledolgozzák a törvényjavaslatokba. Aztán -jött a széljobb, meglovagolva az eredeti sárgamellényes tüntetéseket-és elkezdtek a kormány ellen/macron/ ellen tüntetni.Az eredetileg többszázezres létszám mára országos szinten 50-60 ezer fő. A hatvanmilliós országban. Na ezek rendbontanak, gyújtogatnak -és senki nem reklamál,hogy a rendőrség fellép ellenük. Közben meg zajlik a konzultáció-óriási részvétellel,és minden mozzanata nyilvános.
Talán nem csak orbánia hirközlőit kéne figyelemmel kisérned.
bencemacska
@kereső: ma, 09:14
Én először a pszichiáter felkeresését javaslom!-:((((
Eriksson
@kereső: Nagyjából hasonlóak az értesüléseink. De szerinted miért van az, hogy kizárólag fehér franciák tüntetnek? Nem utal ez valamire?
bencemacska
@Eladott Ország:ma, 13:55
De beszélhetünk még az apai nagypapáról is!
Miért hiányzik a képe a terror múzeum faláról?
Eriksson
@Shikari: Így fogalmazva tökéletesen igazad van, az én szemléletem szerint.
bencemacska
Puzsér teljes gőzzel dolgozik azon, hogy a 2018-as választások előtti OV ellenességét elfeledtesse, OV-val szemben foglalt állást .
És - szerinte - Simicska ugyanúgy bánt vele, mint a többi volt dolgozójával.
De ők ezt több kevesebb méltósággal elviselik, P. pedig szeretné meg nem történtté tenni a G.-nap és a választások közötti időszakot.
Ő is 1 g.
Eriksson
@Shikari: Na igen. A pozíció kell, s elvárnák, hogy a nép kaparja ki nekik a gesztenyét. Ezért a sok tüntetésre való felhívás, országjárás, vidékiek uszítása. Ja, és csúnya szájú kislányok helyzetbe hozása.
Szerintem nem nyerő, mert az emberek átlátnak a szitán.
dodóka
@Yoda69: Mucsáról faszkalap, de ott ismerik a "T" betűt . Tehát Tarlós kicsiparaszt...
Eriksson
@Shikari: Még néhány hét vagy hónap és én is Fideszes leszek. Az "ellenzék" meggyőz róla, hogy az a normális oldal.
Yoda69
@dodóka: Gondoltam hogy paraszt vagy. Migrancsoktol fosol mi? Asszonyt gyereket pincebe lezartad nehogy megeroszakolja oket a mikgrancs aradat? Az ilyen balfaszok miatt mint te van a nyakunkon meg mindig ez a geci maffia.

Nem mondod hogy tarlos a sarlos? Bezzeg ti boszmezhettek?
verőce21
A baj csak az, hogy a ballib ellenzék, amelyik ezt a színjátékot a képünkbe tolja, egyúttal eltereli a figyelmet arról, hogy látszatversenyben nyert Karácsony.

Máris összevesztek a második forduló technikai részletein, Gyurcsányék már menekülnének belőle.
Ráadásul az előválasztás tervezett júniusi, második fordulójában a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám és az LMP által támogatott Puzsér Róbert is megmérkőzik, de csak akkor, ha lesz pártoktól független online regisztrációra és szavazásra lehetőség. Az MSZP szerint nem erről állapodtak meg.

A Jobbik csak az EP-választás után dönti el, hogy Puzsér Róbertet támogatják-e. A Momentum pedig saját jelöltet akar indítani. - megy az összefogás ezerrel! @bencemacska: @CsipkeRózsa:
bencemacska
@verőce21: ma, 16:51
Tudod az eb ebben a mondatban van elhantolva:
"a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám és az LMP által támogatott Puzsér Róbert is megmérkőzik, de csak akkor, ha lesz pártoktól független online regisztrációra és szavazásra lehetőség."
És ki fogja számukra ehhez a feltételeket megteremteni? Azt azoktól várják, akiket lehülyéznek? Erről nem beszélnek!
A "Liberálisok" már megmutatták kétszer is /2014 és 2018/ hogyan kell más pártokat megfejni és pofára ejteni. Ebben Fodor méltó párja OV-nak.
Előfordulhat, hogy az MSZP - Párbeszéd fizet helyettük, de akkor meg is érdemlik a vereséget! Ilyen hülyék tényleg nem kormányképesek!
verőce21
@bencemacska: (17:43) A próféta szóljon belőled! - Győzzön a meggyőzőbb erő!
Más vélemény gyanús, eretneki magatartás! :)
bencemacska
@verőce21: Ez a vita is a pénzről szól végeredményben!
Van, aki diktál, az a kérdés, lesz-e olyan hülye, aki fizet helyette.
kereső
@Eriksson: 16:12, Ha úgy lesz ,akkor sikeresen pályázhatsz a "tisztességes ember" cimre .
kolozsvaros.com/2019/02/06/tisztesseges-ember-nem-tehet-mast/
Eriksson
Tudom, hogy ezt a ziccert nem lehetett kihagynod.
De én valóban tisztességes ember vagyok, nemcsak annak látszom.
Aktív koromban is ment a lejáratókampány ember ember ellen, a hatalmi pozíciókért. Innen ered, hogy ki nem állom azokat az embereket, akik nem tisztességes módon, mások fején taposva próbáltak feljebb jutni. S ha hiszed, ha nem, akkor még nem volt Fidesz, csak áskálódás, még egymást sem kímélték, mint ahogy most sem kímélik. Ennyit a baloldal tisztességéről.
Meggyőződésem, hogy akiket ennyit gyaláznak, azok valamit igen jól csinálnak, mert a sehonnai irigy, tehetségtelen embereknek van a legnagyobb szájuk, ha gyalázni kell valakit.
Sámannus
Takony Marci te szét akarod verni az ellenzéket a szaros segítőiddel akiket a fidesz bérelt fel. Azt hazudtad, hogy neked nem kell a kampánypénz de már akkora slepp vesz körül akik a maradék ország lerombolására készül, nem az ellenzék leváltására.
SystemError
@Eriksson: 16:12 Annyira tettenérhető ahogyan passzolgatjátok a labdát ezzel a kandalló melletti meghitt kis csevejjel...:) Pont Sikari esetében érezted, hogy egy béna reklámszöveggel meg kell osztanod számára, hogy nemsokára fideszes leszel...Mintha eddig nem lettél volna... Ő a te szellemi hovatartozásod bizalmasa, akinek comingout-olsz. Azért találhattál volna a nagy értékválságodban erkölcsösebb vezetőt is..:) Sokat gondolkodhattatok @Shikari ezen az Erikkson személyiségén..:) Vagy kézenfekvő volt megalkotni az "empatikus savazós bácsit" ? :)
Eriksson
@kereső: Bocsi, lemaradt a címzés. A 19:05-ös beírásom neked szántam.
Eriksson
@SystemError: Miért zavar az téged, hogy én kivel társalgok?
SystemError
@Eriksson: Jogos, csak szánalmasnak tartottam, hogy az állítólagos ellenzéki kiábrándultságod után a Shikari lenne, aki viszont mindennek a pozitív ellentéte..?:) Semmi, semmi, csak erre írtám, hogy ügyin toljátok. Gondolom a liftben is szépen nyitod az ajtót neki mielőtt nekiültök..:)
szep napot
Ez a hordoszonok kb. 10 eves patronokat puffogtat.
Eladott Ország
Nem az a dolga, hogy nyerjen. Az LMP nem áll olyan mögé, aki befuthat. Nem erre tartja őket a fidesz.
Eriksson
@SystemError: A párbeszédből éppen okulhatnál is.
Eriksson
@SystemError: Csupán értőn kellene olvasni.
Eriksson
@SystemError: Mi fáj kiscicám, hogy annyit jajgatsz?
SystemError
@Eriksson: Inkább had ne válaszoljak. Tisztelem a jó modorodat, ne rontsuk el! :)
Sámannus
Téged kell elzavarni Mari nénéddel együtt.
evacica
Puzsérnak kezeltetni kellene magát! Épp olyan beteg mint az aki Gratzba járkál kezeltetni magát! És ez a szerencsétlen beteg elméjű akarja Budapestet vezetni? Igaz ez az ország az ahol minden hülyeség megtörténhet!
dodóka
@Yoda69: Egy valamiben biztos lehetsz baszkikám. Én jobban utálom ezt a geci orbánmaffiát, mint te .
Yoda69
@dodóka: Akkor meg mit baszakszol egy olyan aprosagon hogy sarlos vagy Tarlos?
Ha megnezed a hsz-eimet lathatod hogy a fideSSes gecik nevet mindig kisbetuvel es egyben irom. pl orbanviktor vagy eppen sarlos elvtars
Ez tudatosan csinalom, es nem helyesirasi hiba. Szoval ezen kar fennakadni, mikor van ezer mas dolog ami miatt hoborghetsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.