Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét, az Európai Szocialisták (PES) választási csúcsjelöltjét ki kell vonni a bizottság munkájából arra az időre, amíg aktívan részt vesz az európai választási kampányban – tudatta a magyar kormány álláspontját Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben Jean-Claude Junckerral, a bizottság elnökével.

Gulyás Gergely Timmermans kivonását kérte Junckertől az európai bizottsági munkából a választási kampány idejére

Fotó: Bruzák Noémi

A politikus arra kérte Junckert, hogy lehetőség szerint kezdeményezze Timmermans kivonását a bizottsági munkából azáltal, hogy fizetés nélküli választási szabadságot biztosít számára, mert a bizottsági alelnöki tisztség összeegyeztethetetlen az aktív részvétellel az európai parlamenti választások kampányában.

A miniszter annak hatására fordult Junckerhoz, hogy Timmermans képviselte a bizottságot a magyar jogállamiságról szóló vitában a parlament január 30-ai plenáris ülésén. Mint az ennek másnapján kelt levélben írta, a magyar kormányt nem érte meglepetésként, hogy a bizottságot a vitában annak első alelnöke képviselte.

Sajnálatosnak tartja azonban, hogy Timmermans mint "Magyarország régi bírálója a felszólalását a saját választási kampánya céljából használta fel a magyar baloldali ellenzék kijelentéseit hangoztatva"

- írta Gulyás Gergely.

A miniszter emlékeztette az elnököt arra, hogy a bizottság tagjainak teljes függetlenséggel, integritással, méltósággal, hűséggel és diszkrécióval kell ellátniuk feladataikat, megfelelve az uniós szerződésekben és a bizottsági magatartási kódexben lefektetett szabályoknak. Ezen túlmenően feladatuk ellátása során a hivatásetika legmagasabb szintjét indokolt szem előtt tartaniuk. "Hisszük, hogy ezeket az elveket minden esetben alkalmazni kell, különösképp a választási kampányok során" – tette hozzá.

A magatartási kódex legutóbbi módosítása ugyan lehetővé teszi a bizottság tagjainak, hogy csúcsjelöltként is hivatalban maradjanak, azonban a biztosi feladatok ellátása során "nem tűrhető el a vitán tanúsított, bizonyíthatóan politikailag elfogult magatartás"

- szögezte le Gulyás Gergely.

Fölöttébb megkérdőjelezhető, hogy ennek engedélyezése mennyire lehet legitim egy biztos számára, ha az Európai Parlament egy átlagos alkalmazottjától – amennyiben jelöltként indul egy választáson –, akár az adott választási kampány teljes időtartamára megvonhatják a fizetését – állapította meg.

Ilyen intézkedést foganatosítottak már a magyar néppárti delegáció egyik akkreditált parlamenti asszisztense esetében – emlékeztetett a politikus.

"Érdekes módon amennyiben egy biztos nemzeti választásokon indul jelöltként, a bizottsági munkavégzéstől köteles tartózkodni, illetve legalább a nemzeti kampány teljes időtartamára fizetés nélküli választási szabadságot kell részére biztosítani" – jegyezte meg.

"Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság nem talál kivetnivalót abban, hogy az egyik befolyásos tagja azon európai pártszövetség 'csúcsjelöltje', amelynek a magyarországi tagpártja nyíltan együttműködik és kampányol az antiszemita erőkkel" – vélte a miniszter.

A magatartási kódex szerint intézkedni kell annak érdekében, hogy ha egy biztos az európai parlamenti választási kampányban jelölt lesz, akkor tartsa tiszteletben a függetlenség, integritás és diszkréció elveit. "Álláspontunk szerint a felsorolt intézkedések nem garantálják a függetlenséget az Európai Szocialisták (PES) 'csúcsjelöltjének' esetében" – írta Gulyás Gergely

Magyarország mindig nyitott volt az együttműködésre és megegyezésre az Európai Bizottsággal

- szögezte le a politikus.

"Vitáink tisztán szakmai alapokon folytak, amelyek során a pártpolitika nem játszott szerepet. Jogszabályi rendelkezéseket vitattunk meg a bizottság különböző szolgálataival, illetve jogi vitáinkat nyílt és átlátható módon folytattuk le. Ezért sikerült minden esetben politikai megfontolásoktól mentes megegyezésre jutnunk" – közölte.

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Elég mulatságos, amikor pont ez a magyar kormány kéri számon mások politikai elfogultságát. :)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
amig a pénzről szólt akkor mindig nyitott volt tény, és most szembesülni kéne a való világgal mártis nem nyerő.
milyen egy világot alkottatok látod? aztán meg milliárdos nagyságu pereket buktok? ugye közpénzből ki fizeti az okoskodásaitokat Ti ? nem a NÉP
menekült
Elég mulatságos, amikor pont ez a magyar kormány kéri számon mások politikai elfogultságát. :)))
volvós
Te gergőke kölök !! Elgurult a gyógyszered ??
Sürgősen keresd fel orvosod, vagy gyógyszerészed !!
dr. prédikátor
Te kis buzi gyerek!!!Majd pont a ti kérésetekre fogják Timmermanst félreállítani! napról napra hülyébb leszel te kis pöcs!!!
nevemnick
Bohócok.
Mi meg a jelenleg regnáló NVI személyzetét kérjük kivonni a következő EU-s, önkormányzati és a időközi parlamenti választásokból, és mint mi a többség, összpárti NVI-t követelünk.
Ja, és ugyanekkor népszavazással megválasztott köztársasági elnököt!
Nekem már van egy jelöltem: Kisfröccs Márton költő és hadvezér, a Zöld Takony nevű intézmény törzsvendége.
B+ Gulyás!

:D
menekült
@nevemnick: Én meg azt követelem, hogy nem a választási kampány idejére, hanem úgy egyáltalán, örök időkre vonja ki a kormány a pártkatonáit az ügyészség, a bíróság, az ÁSZ, a NAV, és egyáltalán a közhivatalok és a közmédia éléről, és az alkalmatlan, csak a nyaláshoz és hajlongáshoz értő ostoba és politikailag elfogult bohócai helyére valódi szakembereket nevezzen ki.
solidedge
A kormány következő terve a Föld forgásirányának megváltoztatása.
nevemnick
@menekült: helyes, de egyértelműen ez is következménye lenne az általam leírtaknak :D
menekült
@nevemnick: Na igen, természetesen. Szerintem, ha ezt elolvassák, azonnal hozzákezdenek a megvalósításhoz. Azaz, ki tudja. Az a baj, hogy akik meg kéne valósítsák, azoknak saját magukkal kellene kezdeni a takarítást.
arcmás
Az egyhetes vizithulla kinézetű, 'nyik, azt kérte, hogy ...
Senkit nem érdeke, hogy mit kérsz!!!
Te faszopó pénzért/pozícióért lelkedet az ördögnek eladó hulladék kommunista(?), náci(?) - de nektek mindegy is, mert az ideológiátok bűnszervezetben elkövetett bűnök - alias Maffia.
Ugye nem baj, ha nem tisztellek kicsit sem?
Sőt...
desiro
gergő ennél nagyobb hülyeséget már nem tudsz mondani.
Eladott Ország
Első gondolatom: ez egy hülye. Aztán rájöttem hogy nem hülye. Hanem egy hazug féreg.Gergelyke! Állítólag a méltóságot nem kiérdemelni kell, hanem veled születik. Ha te akárcsak hírből is ismernéd a méltóságot, akkor egész életedben okádnod kellene attól a pusztítástól, amit itt pár év leforgása alatt összehoztatok. A pénztárcákban, a fejekben, a lelkekben és a jogállamban. Mivel ez téged láthatóan nem zavar, nekem speciel tőled, tőletek fordul fel a gyomrom. Az a baj, hogy noha pár számjeggyel intelligensebb vagy, mint Kósa vagy a birkózóbajnokotok, ugyanolyan aljas, gerinctelen módon veszel részt az állampárti gazemberségekben, mint ők. Úgyhogy még egyszer, utoljára: szerintem undorító vagy azzal a polgári értékrenddel együtt, amit állítólag képviselsz.
kereső
@Eladott Ország: kérlek szépen,ne tiszteld már meg ezt a kigyót a "polgári értékrend" képviseletével.Ez/ezek olyan messze vannak tőle- mint a Föld a Plútótól!
tulipan
Ez krapek, tényleg egy vizihulla, ha azt képzeli, hogy valak is odafigyel, hogy az iiyen narancssideológiás, azaz Orbánlakáj hulladékok, mit is kérnek?
kokopelli
@menekült: (10:59)...és attól a Junckertől kérnek segítséget akit bemocskoltak,alkoholista
vén hülyének tituláltak a kormányoldali megmondó antipolitikusok! Bőr a pofán nyomokban?
Erkölcsi nívó a bányászbéka schegge alatt két emelettel! szerencsétlen csicskák!
(...és hol marad a Soros) (:-()
kereső
Mi meg azt kérjük, hogy a fidesz ne induljon az EP választáson!,mert nem tartjuk európai pártnak !Az a párt, amely a rendszerváltozást követő 28. évben ismét bevezette az egypártrendszert, lebontotta jogállamot, felszámolta a demokratikus berendezkedést,antiszemita és horthy fasiszta ideológiáját hozza vissza- az 1989 árulója, és nem való Európába!
Qqberci
Jó hogy nem mindjárt Tompit akarjátok a helyre...
namihami
Tényleg nem értem, mire jó ez a sok közbeiktatott léhűtő? Nem az lenne a legjobb és legegyszerűbb, ha az ENSz-ben, EU-ban és az összes, a világ ügyeit intéző szervezetben az lenne az előírás, hogy minden ügyben és kinevezésben csakis és kizárólag I. Orbán Viktor, a Nagy Putyini Csicskarend birtokosa dönthessen. Nem kéne szavazgatni, tárgyalgatni és ilyen ostobaságokkal húzni az időt.
Szólnának a Mi Führerünknek, az elmenne Moszkvába a direktívàkért és az ügy rövidrezárva.
És a magyar szolgahsd élete is mennyivel egyszerűbb lenne. Nem kéne ez a rengeteg kuncsorgás mindenféle hivatsal meg dgyebdk felé. "" Így akarom""----és kész!!!
arcmás
Előzzük Bulgáriát. Már csak. Jobbról.
Másokat nem tudunk, mert ők jobbra is figyelnek.
De KSH adatai szerint Magyarország jobban teljesít, mint Németország.
Anyám borogass!

Én meg azt kérném Gulyás Gergelytől, ha Orbánnal zabál együtt egy luxusétteremben, akkor szóljon már rá a főnökére, hogy ne tartsa fordítva a kést - legalább fényképezkedés közben.
Utána ehet kézzel villával, állat módjára röfögve-morogva-nyögve-csámcsogva, de legalább a fényképezkedés idejére moderálja magát.
Köszönöm!
kokopelli
@arcmás: nagyon halványan emléxem,hogy az öregemék félhótra röhögték magukat,
amikor a rádió büszként tette közzé,hogy a nagy SzÚ (mondjuk) 25%-al,amíg az USA
csak10%-al teljesítette túl az előző évi "termelését"! Szegény Németországnak kellene
már valamit küldeni,mert ß@rban vannak!...a sok röhögés is lehet káros! ..bizomány!(;-))
polar450
A rezsim már keresi az újabb menekülési kibúvót!
Nem kívánságműsor, Gulyáska, vagy megszoksz, vagy megszöksz!
kokopelli
@polar450: ...csak nem a "Hamisgulyásra" gondoltál,a vagy megszopsz,vagy megszöksz-el?
RonaGyuri
tudod Gergő értelmes ember sohasem voltál, de mostanra sikerült leküzdened magad a Rezsi-sziszi szintjére! =))
justhpeter
Magamtól is tudom, hogy Európa legjobbjai vagyunk. Azt sem akarom, hogy bárki szarakodjon velem, hogy miben. Mindenben. Én már csak azt a tavaszt várom, amikor hónapokra be fog dugulni a hegyeshalmi út az idejövő német munkásoktól.
tudode
Na itt van a huncutSSÁG elásva!
.
Már az ORSZÁG ASZTALÁRÓL nagykanállal kajálják az EBÉDET kiegészítő .. d e s s z e r t e t, és az ÁLLAMPOLGÁROKAT közvetlenül érintő/érdeklő ALAPFELADATOKRÓL egy .. m u k k .. nem hangzik el!
.
De az igen, hogy MICSODA kicsik vagyunk ahhoz amelyet nem kellene fitogtatni, DIPLOMÁCIAI ÚTON, az akármilyen cédulával az EP-ben szőnyeg alatt csúszkálva JÁTSSZÁK álkeresztényként a NAGYFIÚT, hogy kit rúgjanak ALFÉLEN.
.
Akkor, amikor szinte minden szinten, amely a tagország feladatai közé tartozik, m i a t t u k ... utolsók között ballagunk a semmibe!
Kookas
@RonaGyuri: de még nem vágásra érett min a sziszi.
kereső
@RonaGyuri: 16:26. Rezsi sziszi szintje, az a fidesz szint.GG meg nem akar kilógni a sorból, igy hát lebutul. Vagy nem is kellett neki?
RonaGyuri
@kereső: mint írtam nem volt egy észkombájn, de sokat, nagyon sokat hülyült! =))
arcmás
Nem lesz fegyver, Még látszólag sem.
Nem lesz megtervezve. Még látszólag sem.

Csak megtörténnek a dolgok.
Undorodom tőletek, aljasok.
Mit fogok csinálni?
Még nem tudom, de azt nagyon.

Megölni Orbánt?
Fő prioritás.
arcmás
Jobbikos gecik, betyár sereg - gecik.
Kussoltok - gecik?
Akkor majd én egyedül.
3D-s nyomatóval készítem el a fegyvert, és a golyót.
arcmás
Nem bírom a kommunistákat,
Nem bírom a nácikat.
Nem bírom a zsidókat.
Nem bírom a cigányokat.
Nem bírom a parasztokat.
Nem bírom a butaságot.
Nem bírom az aljasságot.

Gyűlölöm a rosszat !!!
Rossz vagy?
Akkor gyűlöllek.

És még csak fel sem fogod azt a szarvihart, ami eljön rád.
Megmutathatnám a menekülési útvonalat, de nem fogom.
Miért nem?
Mert túl jó vagyok, vagy túl rossz?
libellle
@justhpeter: Tja, lehetséges, mi megyünk oda nemzetváltas történi, ugyanis itt egyre több a magyar.
bence
Milyen alapon mered számon kérni azt , akinek gazemberségből ti mutattatok példát ?!
simmering73
@arcmás: Durbincs nertárs szop, nyal, gombot varr. Bújjon össze vele ... egy éjszakára.
Eladott Ország
Mit képzel magáról ez az illiberális porbafingó kishülye. Ez nem a bűnözők és politikai prostituáltak bandája, mint a fidesz nevű szarrakás!
tulipan
@bence: Azon a alapon, hogy a diliházban, gyóygszer-delliriumban, minden naarncsos hiéna azt képzeli, hogy ők a világ esze!!!
papa.49
Dudadani baj van a VÍZTORNYODBAN, NAGYON NAGY BAJ, !!!
magyarbakancs
Gyerekek ki hagyta nyitva az elme osztály ajtaját.?
Hogy jön a hoz Gulyás úr .hogy felszólít valakit ,hogy ne kampányoljon?
Mi a veretes faszt gondolnak ezek magukról?Hol az anya picsájában tanultak ezek diplomáciát,viselkedést?
kokopelli
@magyarbakancs: ez inkább ki engedte be az oviba a riporterbácsikat szint?
A kiscsoportos Gergő arra kéri a ovivezető bácsit,hogy egy másik (nagycsoportos)
fiút a Frenkit "küggyemán haza", mert az olyat mondott,"hogy csak na!"
Sámannus
Ne mán he! Tahókám hogy jössz te ahhoz, amikor ti tízmilliárdokkal kampányoltok, és az ÁSZ le sem szarja.
kokopelli
@tulipan: én egy "négyférfis" családban nőttem fel,a másik oldalon egy 155cm-es anyukával!
Lehet,hogy azért lettem nőpárti,mert láttam,hogy mennyit gályázott a kétműszak mellett! Biz-
tos lettem abban,hogy a nők az "erősebb" nem! Mi csak becsapjuk magunkat férfiak! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.