A közvélemény-kutató intézet szerint a csökkenés oka jó eséllyel a túlóratörvény elfogadása.

Több mint félmillió szimpatizáns pártolt el a Fidesztől három hónap alatt

– derül ki a Medián januári felméréséből, amit a hvg.hu közölt. A Medián szerint a magyarok a túlóratörvény miatt büntetik a kormánypártot.

A felmérés szerint a vezető kormánypártot jelenleg a szavazókorú népesség 38 százaléka támogatja. Októberben ez a mutató még 45, decemberben pedig 41 százalékon állt

- olvasható a HVG csütörtöki számának online előzetesében.

A változások jó eséllyel a decemberben elfogadott túlóratörvény szokatlanul széles körű társadalmi elutasításához köthetők.

Feltűnő például, hogy még a kormánypártra szavazók relatív többsége is helyteleníti a jogszabályt

- írja a HVG a Medián felmérése alapján.

A Medián szerint félmillió szimpatizánst veszített el a Fidesz

Tüntetők ülnek az úttesten a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítása elleni demonstráció után a Lánchíd pesti hídfőjénél 2019. január 19-én. A tüntetők a Várkert Bazárnál megtartott demonstráció befejezése után vonultak a hídfőhöz. Fotó: MTI/Mónus Márton

Az viszont már inkább megosztja a közvéleményt, hogy miként viselkedett az ellenzék a parlamenti szavazásnál.

A kormánypárti szavazók túlnyomó többsége szerint ez a viselkedés megengedhetetlen, míg az ellenzéki szavazók nagy része feltétlenül díjazza önmagában a tiltakozás tényét is.

Ennek dacára az ellenzéki pártok közül számottevő javulást csak az LMP tud felmutatni, amely a teljes népesség körében ismét elérte az öt százalékot.

Érdekessége a kutatásnak, hogy abból az derült ki: három hónap alatt 43-ról 52 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok

– írja a lap.

Forrás: HVG

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@Eladott Ország: (12:08) Rólad azt olvastam valahol, hogy csináltak neked helyet Gyulán a Pszichiátrián! - találó és hatalmas siker volt!
propeller.hu/itthon/3399040-fidesz-kdnp-szerint-hatalmas-kudarc-ellenzeki-elovalasztas#v2368035

"Gyulán csináltam helyet neked a Pszichiátrián!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Majd kiderül 3 év múlva, mennyi is az a "félmillió"?
Sámannus
A tömegnek feltűnően nyúlós csipa fedi el tisztánlátását, mert a köz és lakáj média széthazudja a maradék eszüket is.
tudode
Röhej ez az egész!
.
Azok után vette meg KÉTMILLIÓ "ezeket" az IMÁDKOZÓ izéket, hogy még egy rihegy rongy PROGRAMRA se telt!
-
Közel EGY ÉV UTÁN több balhét gerjesztettek, mint amennyi KÖZJÓT SZOLGÁLT volna ez a KI TUDJA kiCSODÁK a foglyul ejtett országot
SystemError
2020-ig előre lekérve(ellopva) sok EU pályáza. 2021-es évben már működik az EU korrupció ellenes tanács, tehát nincs több EU-s pénzből kifizetés a holdudvarnak és a kiskirályoknak. Osztogatni sem lehet belőle. Szóval pénzszórás helyett pénzbeszedés jön, nem volt véletlen a 400óra sem. Vége a populista, tolvaj, maffiaszervezetből, mert minden maffiahálózatnak vége, ha nincs lé. Ahhoz pedig sok kell!. Már csak az emberektől lehet ellopni és el is fogják, de abból nem több szavazó lesz hanem kevesebb...
Sámannus
@SystemError: Azokat a szavazókat nem méri a sanda ipsos, akik egyszer teszik az országba a lábukat szavazni.
SystemError
@Sámannus: Választás óta nem hiszem,hogy sokkal több lenne, de ez mindegy is, mert a félmilla minusz itthon van és valós, ami azt jelenti, ha lenne egységes ellenzék, akkor már nyernének...Az elöző választáson összen 2.8 millio fidesz szavazó volt, ellenzèki 2.5 millio. Ez lenne a fideszes kétharmad matematikája ügye..:)
szep napot
Szoval felmioval tobb a bizonytalan szavazo.
verőce21
A bizonytalan szavazók is megoszlanak végül ugyanolyan arányban, mint a nagy átlag.
Úgyhogy azoknak a fele még mindig a Fideszre fog szavazni a végén.
Éljen Orbán Viktor és Kormánya!
Sámannus
@SystemError: Sajnos rosszul tudod. a választáson nem volt a fidesznek többsége mint az ellenzéknek. A parlamenti küszöb miatt vesztettek az ellenzékhez sorolható pártok félmillió szavazatot. A győztes kompenzációja miatt a fidesz elhappolta a kihulló pártok szavazatait. Ezek közül jelentős volt a Momentum, a KKP, és az Együtt vesztesége több mint háromszáz ezer szavazat. Vagyis az én véleményem szerint igaza volt Márki Zay Péternek meg volt a váltásra a lehetőség, de az indulók egy része reménytelen helyzetben is be lépett a versenybe. A polgárok készen álltak a váltásra, de a pártok nem. Részükről megvolt a kívánt szavazói többség mert a szavazat az ellenzéki szavazók száma szerint éppen fordított volt 2,8:2,8 az ellenzék javára.
A másik igen fontos szempont, hogy a média túlsúlya miatt a lakosság nagy része nyomás alatt volt, és nem látta az ellenzék igazi arcát, mert azt meg nem engedhető eszközökkel a fidesz folyamatos kampánya uralta légkörben nem tudtak megjelenni. Az ellenzéket sújtotta a győztes kompenzációja, és a határon túliak szavazata amit nem kompenzált a külföldön dolgozók szavazata mert ők hátrányba kerültek a szavazás lehetőségének korlátozásával.
Erre húzták elő az ÁSZ-t hogy még trágárabb eszközökkel állják útját az ellenzék propagandájának.
A közmédia törvénytelen propagandát folytat az országban alájátszva ennek népgyűlölő hazaáruló politikának. Most éppen egy nótórius csaló adott beadványt a képviselők által okozott károkról.
verőce21
@Sámannus: (10:35) Röhejes vagy a fejtegetéseiddel! - "...2,8:2,8 az ellenzék javára."?
verőce21
@Eladott Ország: (12:08) Rólad azt olvastam valahol, hogy csináltak neked helyet Gyulán a Pszichiátrián! - találó és hatalmas siker volt!
propeller.hu/itthon/3399040-fidesz-kdnp-szerint-hatalmas-kudarc-ellenzeki-elovalasztas#v2368035

"Gyulán csináltam helyet neked a Pszichiátrián!"
Sámannus
@verőce21: Azért mert a harmadik számjegyben már ellenzéki fölény van kb 50 ezer.
Eladott Ország
@verőce21: dudasj.ath.cx/home/images/stories/newsh/11876_copy_o.jpg
Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén.
hirarena.com/_user/image/kepregenyek/orban_viktor_elmebeteg_texttel.JPG
verőce21
@Eladott Ország: Csak a tényeket állapították meg mások, Rólad... :)
- ami nálad minden időben alkalmas arra, hogy önkívületbe forgatja az embert, transzba, önkívületi állapotba ejtse, amikor beleköltözik az arcmás-a.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 12:15; Azt olvastam, hogy miután bezárt az OPNI, az ott kezeltek szétszéledtek és ellátás nélkül maradtak. Dehogy széledtek szét! Az összes szerencsétlent felkarolta a CÖF és azóta ők lettek a főnökök az egyébként is szellemileg degenerált , skizofrén és agyhalott bandában.
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
uploads.disquscdn.com/images/06eec2355d35d2b6b11537e07da387d68b51d2e086785a6f4de6946a61a3ad7f.jpg?w=600&h=338
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fboredomtherapy.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F05%2Frealsheepgif.gif&key=fuGfl3OK6RJ3sW2owaSjcw&w=600&h=418

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.