A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén – írja honlapján a Semmelweis Egyetem.

Fotó: sikeres műtétet hajtottak végre a fejüknél összenőtt sziámi ikreken Budapesten

Az operációra január 25-én, a Semmelweis Egyetemen, az egyetem munkatársainak közreműködésével került sor,

az ikrek jól vannak és már elhagyhatták a klinikát.

A mostani, speciális plasztikai sebészeti beavatkozás, a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának második fázisát jelentette, mely az ún. expander implantátumok beültetéséből állt.

A Budapesten zajló esetleges, a szétválasztást megelőző további vizsgálatok és beavatkozások lehetőségéről a következő hetekben, hónapokban, az eredmények folyamatos értékelése mellett, egy, az érintett orvosi területek szakembereiből álló orvosteam dönt majd.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Az orvosokon nem múlik a siker. Szurkolok nekik.
Sámannus
@Eriksson: Már a korábbi elszántságukat is ismerve ők meg tesznek mindent. Én nem szoktam hallucinálni, vagy úgy tenni mint aki hisz vagy fél Istentől. Számomra nem létező a probléma, ha valakinek ezzel baja van az hihet, bízhat vagy imádkozhat bármelyikhez amit neki kitaláltak, vagy ráerőltettek. Az orvosok okosak nem hívják ki maguk ellen a sorsot, és nem mutatják ki mi erről a véleményük. Ha nem sikerülne a műtét ők mégis nem Istent, hanem magukat fogják hibáztatni. Legfeljebb mi fogjuk föléjük helyezni Istent de én attól még az Orvost nagyobbnak tartom, mert ő a valóságban van.
Eriksson
@Sámannus: Egyértelmű, hogy az orvosokon múlik a dolog. Na meg egy kis szerencse is bejátszhat.
Belátom, félreértettelek. Az a "nem múlik" kicsit bezavart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.