Bár a gátról még nincs egyetértést, de a fejlesztésre már fordítana a kerület. A vízminőség alkalmas lehet a fürdőzésre.

Szabadstrandot hozhatnak létre a Római-parton

Fotó: obvf.hu

Óbuda képviselőtestülete a helyi civilek kezdeményezésére elfogadott egy költségvetési csomagot, amelyben célzott forrásokat különítenek el a Római-part állapotának javítására – közölte a Maradjanak a FÁK a Rómain csoport.

A képviselőtestület többek között 15 millió forintot különít el egy szabadstrand létesítésének előkészítéséhez, elsősorban a szükséges jogi és műszaki vizsgálatokra.

Emellett több erőforrással folytatódhat a parti föveny megtisztítása és lesz támogatás például vízitúrák szervezésére is. Továbbá a testületi döntés alapján az önkormányzat megkísérli majd megszerezni a part hullámterén lévő állami telkeket. Az elfogadott csomag viszont nem érinti a főváros hatáskörébe tartozó árvízvédelem kérdését.

Az Indexnek Puskás Péter alpolgármester azt mondta, a Római-parton volt régebben strand, de a vízminőség romlása miatt megszűnt. Az elmúlt években azonban nagyot javult a vízminőség, ezért felülvizsgálható a tiltás. Az önkormányzat most vízminőség-méréseket fog végezni, és megkeresi az ideális helyet a fürdőzéshez. Puskás két-három helyen tudná elképzelni a szabadstrandot, de konkrét javaslat például a Hattyú csónakház környékére van. Az alpolgármester szerint a cél az, hogy az idei szezonban már megnyisson a szabadstrand.

(444)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.