A Jobbik egységes, hitében, elszántságában erős frakcióval vág neki a parlament tavaszi ülésszakának és a 2019-es évnek – jelentette ki a párt frakcióvezetője, elnökhelyettese a Mátraszentlászlón tartott háromnapos kihelyezett frakcióülést összegző pénteki sajtótájékoztatóján, Gyöngyösön.

A Jobbik önállóan indul az EP-választáson
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Gyöngyösi Márton értékelése szerint a "kifejezetten jó hangulatú" frakcióülés cáfolta mindazok elképzeléseit, akik úgy gondolták, az Állami Számvevőszék bírsága és "a Fidesz minden ármánykodása után a Jobbik depresszióba esik". A tanácskozáson egyetértettek abban – mondta a frakcióvezető –, hogy a Jobbik az Országgyűlés tavaszi ülésszakán és az utcán is szembeszáll "a Fidesz félfeudális, diktatórikus rendszerével".

A Jobbik továbbra is a magyar nemzeti érdekeket fogja képviselni és alternatívát kínál a Fidesz politikájával szemben – hangsúlyozta a frakcióvezető, aki jelezte: "az új viszonyokhoz alkalmazkodva (...) nem túl szokványos akciókra" is készek.

A frakcióülés témája volt az egy hete kapott számvevőszéki "gigabírság" is, amellyel együtt a Jobbik büntetésének összege immár megközelíti az egymilliárd forintot – mondta. Hozzátette:

a büntetés megfizetésére részletfizetést kérnek, ezzel párhuzamosan a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához és a luxembourgi Európai Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

Az elnökhelyettes tájékoztatása szerint a találkozón is megerősítették, hogy a májusi európai parlamenti (EP) választásra

önálló listát állít a Jobbik. A pártnak kész programja van az induláshoz és hamarosan a jelöltjeiket is megnevezik

- mondta.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: az EP-ben is határozott politizálásra készülnek: nem fogják engedni, hogy a jelenlegi kormány kivezesse Magyarországot az unióból és Orbán Viktor miniszterelnök "önkényes uralkodásának" következtében Magyarországot "megszégyenítsék, megbüntessék és a magyaroknak járó (brüsszeli) forrásokat megvonják".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Akkor egyedül indulnak. Pont annyi érv van ez mellett, mint az együttműködés mellett. A lényeg valójában az önkormányzati választások lesznek. Addigra kell, hogy kész legyen az együttműködés és a közös jelölti lista.
Mary
Igaz a fidesz már szélsőbb nézetű mint a jobbik
De ne feledjük eddig ők akarták, hogy lépjünk ki az Eu-ból
Nem árt tudni azért, hogy az Eu nem örvend a nacionalista nézeteknek
Persze wz Eus pénz azért jól jön
Yoda69
Jobb is. FideSS szatelitpart hozta az elvarast. 2/3ot a fideSSnek. Velük nem szabad kozoskodni
Commenter
Ennyit akkor az ellenzéki összefogásról már megint, pedig a parlament lépcsőjén letették a nagyesküt, hogy csakis összefogással lehet? legyőzni a Fideszt.A Jobbikot az ÁSZ vizsgálat a megszűnés szélére sodorta.Ennyire hálás a Fidesz a szatellitpártnak, hogy leszalámizza, hiszen a milliárdos büntetést az elnökségi tagoknak kell állniuk.Beleértve a korábbi elnökséget és a mostanit is.
advocat
Itt listás szavazás van. Ahányszor "X" szavazat, az annyi képviselőt ér. Majd az önkormányzatin!
Eladott Ország
A Jobbik parlamenti munkája véleményes és ezek után még jobban cirkuszba megy át bármit akarnak is, mert a fidesz-kdnp "összezár, kigúnyolja őket (is). Ezért az utca marad, de az a leghatékonyabb, ettől félnek a legjobban Orbánék. Az utcáról tudnak közvetíteni a máshová be nem engedett médiák, így kaphatnak elegendő nyilvánosságot. Pénz híján meg pláne ezt a gyakorlatot kell folytatni. Orbánék most befostak jól hogy a " baloldal összefog a szélsőjobbal", egész nap ezen hisztiztek, úgyhogy ezt kell forszírozni, a maffia beszart, szavazatokat is vesztettek...ezért fasisztáznak, zsidóznak, náciznak karlendítéznek stb ez csak a gagyi próbálkozásai a tanyasi Goebbels Rogánnak. EP választásra nincs is értelme mert a rendszer nem a magyar választási rendszerre hajaz, önkormányzati és országgyűlésin viszont össze kell fogni, egy jelöltre koordinációval egy fideszes ellen.
Eladott Ország
@Yoda69: tegnap, 10:50; A baloldal önmagában nem képes leváltani, a bűnöző politikai prostituált fidesz bandát. Még így is nehéz lesz az állampárt/maffiaállam megbuktatása. Nos az alábbiak miatt is: scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/45724989_500298883822449_4717310023129104384_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=027a4c8ba7773a30db7311a9740d06d1&oe=5C6B060E

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.