Átalakulóban a hazai média piac.

A 444.hu alapító főszerkesztője, Uj Péter portáljuk fizetőssé válásáról beszélt a Népszavának. Uj Péter azt mondta, hogy az idei év náluk „nagyon komoly lesz”, mert

fizetőssé fognak válni.

Fizetős lesz a 444.hu

Az interjúban az is elhangzott, hogy az által, hogy a 444 fizetős lesz az olvasótáboruk biztosan szűkülni fog. 

Tavaly volt az első év, hogy nem úgy alakultak a bevételeink, mint az üzleti tervben szerepelt. De nagyon durván. Pedig a fogyasztás elvileg pörög, mégis beszakadtak a reklámköltések. Ebben biztosan benne van a politika is

– mondta a föszerkesztő. Egyelőre azonban az még nem tisztázódott, hogy csak bizonyos tartalmakért, vagy a portálon megjelenő összes hírért kell majd fizetni.

Szinte biztos, hogy a HVG is fizetős lesz valahogyan, és nem tudom, a 24.hu még meddig tudja tartani magát. A magazin típusú tartalmak már ott is előfizetésesek lesznek 

– tette hozzá.

Uj szerint veszélybe kerülhet az RTL Klub is, szerinte a csatorna pusztán üzleti alapú működtetése egyre nehezebbé válik. Ha sikerül veszteségbe fordítani a céget, akkor azt a tulajdonosok nyilván nem fogják sokáig tolerálni – tette hozzá.

Ez akár villámgyors is lehet. Ha nyárig megtörténik, akkor sem lepődök meg. Ez a lehető legnagyobb csapás lenne a magyar média politikától még független részére

 – fejtette ki Uj Péter.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Népszava)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Majd követi a és a többi népszerű portál is.Lesz még netadó is, és fogják még az internetet is korlátozni. Kínában már működik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
polar450
A rezsim ismét genyó - csak a szokásos, elég sok borsot tört a tetvesek orra alá!
Commenter
Majd követi a és a többi népszerű portál is.Lesz még netadó is, és fogják még az internetet is korlátozni. Kínában már működik.
Eladott Ország
Mit is szokás hangoztatni a kormánymédia oldalán napi rendszerességgel? Jah igen, nagy a liberális médiatúlsúly. Olyan szinten durva ez a liberális túlsúly, hogy lassan már kutatni kell, melyik az a weboldal vagy tv csatorna, amely nem került még Orbán Mészáros kezébe. Hogy hamarosan teljes mértékben búcsút mondhatunk-e a független, de legalábbis az ellenzéki újságírásnak, az nagy valószínűség szerint éveken, de lehet hogy hónapokon belül ki fog derülni.
Csizmás Kond
@Horizont:..." hogy nagy a liberális médiatúlsúly," azt mondta de válaszként...és szerinted aki pl sakkban megveri az ellenfelét az azért teszi hogy többé ne legyen kivel sakkoznia ,
Az helyzet az, hogy a sok mindenoldali média annyira alacsony szintre szállt, hogy már maguktól leesnek...és ez nem azokról szól akik tényleg művelten kommunikálnak hanem azokról akik a saját véleményüket tolják minden nap az orrunk elé. A média egyetlen dolga az volna, hogy közöljön eseményeket de ehelyett másolják egymást amit a saját hazudozásaikkal toldanak, hogy a szükséges karakterszám meglegyen.
sokanvagyunk
Nekem is sok portál fizethetne azért, hogy nézem/olvasom.
lusta
Már szinte belegondolni is rossz, amokr a média többé-kevésbé szabad, a piacviszonyok szintén. Ilyenkor előáll az a helyzet, hogy pl. az ingyenes földfelszíni tv sugárzási jogért késhegyik menő harcot vívna. Miután a lengyeleknél meghirdették a 4. multiplexet, ez a helyzet állt elő.
human
@Csizmás Kond: Erős szűrőn át látod te a médiát.
1. "aki pl sakkban megveri az ellenfelét az azért teszi hogy többé ne legyen kivel sakkoznia "
Az milyen sakkjátszma, hogy ha Orbán egy figuráját leütik, akkor neki joga van azt visszarakni a táblára? Így könnyű nyerni. A saját médiájukba tolt közpénz milliárdokra gondolok.
2. Miért baj az, ha egy média a saját véleményét adja le? Pont ezt hívják szabad sajtónak, szemben Orbán központosított médiabirodalmával, ami nem saját véleményre, hanem központilag kiadott cikkere épül.
3. "ehelyett másolják egymást amit a saját hazudozásaikkal toldanak"
Ha nem ismernélek azt hinném ezzel a mondattal a kormánymédiát kritizálod :)
Lásd vidéki lapok: zoom.hu/wp-content/uploads/2018/04/montazs-1024x627.jpg
Csizmás Kond
@Horizont: Bármilyen párti médiát nyalónak tartok, egy média ne párti legyen hanem közlőszerv mert elvileg az a hivatása. ...de ha figyelmesebben olvastad volna az előzőz hozzá(d)szólásomat ott már leírtam...:)
Csizmás Kond
@human: A sakkban és bármiben a tisztességes játék, győzelem vagy vereség a becsület jele.
A szabad média azt jelenti, hogy a dolgokat úgy közöli ahogy azok megtörténtek,és nem ferdít nem ragad ki és nem saját véleményt közöl hanem csak az egyszerű valóságot...ez a szabad sajtó mert amíg nem volt szabad addig mindig valaki véleményét közölte akár a sajátját...
Nekem soha nem esett zokon ha valaki valakit érdemben kritizál és mindig is azon voltam hogy a sajtó ne mát másoljon hanem csak az eseményt.
...és ki mennyit ért vagy fog fel...ugyanis minden firka ami a kormányt dicséri nem kormánylap...ez beteges hozzáállás. A kormánylap az amit csak maga a kormány igazgat, mert amiben más keze is benne van és a kormány csak támogat az nem kormánylap.
Csizmás Kond
@Horizont: Az előbb kifelejtettem...én mát vagy tíz évnél is régebben nem veszek nyomtatott újságot mert azt már fölösleges kiadásnak tartom. A neten minden megvan.
human
@Csizmás Kond: "Minden firka ami a kormányt dicséri nem kormánylap...ez beteges hozzáállás."

Ezzel szemben Mészáros (és társai) saját magát buktatta le, hogy az általa vásárolt média valójában kormánymédia, ugyanis Orbán létrehozta az általa „nemzetstratégiai jelentőségűnek” minősített Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, amihez hogy hogynem INGYEN, önként és dalolva igazoltak át az általad ezek szerint eddig függetlennek :) tartott médiumok. Ezzel elismerték, hogy a függetlenséghez semmi közük nincs.
Csizmás Kond
@human: ...az alapítvány is csak alapítvány...valaki megélhetése de nem kormányakármi.
Alapítványt kimondottan munkahely megteremtése céljából alapítanak. a többi csak hozzáadott érték. Az hogy az miként próbál valakinek a kedvére járni nem változtat a lényegén.
...és függetlenség...ezt hosszas lenne elmagyarázni, de röviden az az értelme hogy kiáll az igazság mellett...mert ugyan az is függetlenként jelöli magát aki függetlenül az igazságtól azt ír amit akar, de az teljesen más.
Csizmás Kond
@Horizont: Orbánt akkor bántaná ha volna lapkiadója ami emiatt becsődöl...szerintem őt az ilyen nem érdekli sőt a mai eszmék alapja szerint több a kár benne mint a haszon.
papa.49
Lassan, de biztosan elérkezik az idő a SZER. egy modern válozatának bevezetésére !!!
Macskaszem
Az RTL már félig-meddig letérdelt, tolják a propagandahirdetéseket ezerrel, ami az utóbbi pár évben elképzelhetetlen volt.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem nem egyről beszélünk...az hogy nem kel a nyomtatott sajtó az szerintem nem bántja...az hogy minden szart összehordanak róla az bárkit ha vele történne bántana...
A nyaloncok pedig mindig védik a nyalnivalót...ez mindenütt ugyanúgy van.
wpym
Ez nem ujdonsag: a kegyetlenul elterjedt reklamblokkolok miatt, mar evek ota tema a tartalomszolgaltatok koreben.
A kerdes az, hogy a fizetosse valt site-ok a lecsokkent olvasoi taborral meg tudnak-e elni a piacon?

En egeszen biztos, hogy nem fogok elofizetni.
mekkelek
@Csizmás Kond: "...az alapítvány is csak alapítvány...valaki megélhetése de nem kormányakármi."

Jó lehet homokba dugott fejjel nézni a dolgokat...
moareka
A jó kommentelő csapat adta eddig is a létét, sokat romlott a színvonala...olvastam valahol, hogy a főszerkesztő az Index miatt egy sértődött ember, az pedig nem kedvező semmilyen szinten...vagy szeretjük, amit csinálunk, vagy pénzt kérünk érte, s ímmel -ámmal állunk hozzá...
nevemnick
Nem probléma, erősödik a szamizdat mozgalom, aminek terjesztése, tevékenysége erősen hozzájárult egy-két kommunista hajlamú rendszer bukásához, köztük hazánkban is a ,,Beszélő" és az „Égtájak Között”, Lengyelországban a ,,Tygodnik Solidarność".
Had szóljon!
human
@Csizmás Kond: Jól értem, hogy te most azt mondod, hogy ez az alapítvány független a kormánytól és a fidesztől???
Csizmás Kond
@mekkelek: ...hát akkor húzd ki...mert mi is ami nem igaz abban amit írtam ?
Csizmás Kond
@human: Pontosan...ugyanis bárki alapíthat bármilyen alapítványt.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: tegnap, 10:55; "bárki alapíthat bármilyen alapítványt." Csak közpénzt az arra érdemesek kapnak, akik a fidesz igéit hirdetik és csontig benyalnak a meleg szarig.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...ja ...közpénz...el sem tudnád képzelni, hogy az alapítvány az személyre és célra-szóló...csak a közpénzt...habár ez is egy gondolkodási mód...
human
@Csizmás Kond: A CÖF 500 milliót kapott az MVM-től. Ez közpénz. A TAO is közpénz. Hogy hogynem a felcsúti foci akadémia kapta a legtöbbet belőle. Csak remélni merem, hogy te itt most minket akarsz becsapni és nem csak magadat.
Csizmás Kond
@human: Egy alapítványt támogathat akárki, még az állam is...vagy mit nem értesz ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.