62 éve hunyt el Horthy, Németh Szilárd fontosnak tartotta a megemlékezést az egykori kormányzóról.

A Magyar Narancs cikke szerint Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kommentár nélkül, de fontosnak tartotta, hogy szombaton megemlékezzen Horthy Miklós egykori kormányzó haláláról.

Németh Szilárd megemlékezett Horthy haláláról

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor

Németh Szilárd

62 évvel ezelőtt, 1957. február 9-én a portugáliai Estorilban hunyt el Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a Magyar Királyság kormányzója.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem tudom, hogy mindeközben a drága doktorminiszterelnök úrnak hol röhögött éppen a vakbele, de biztos vagyok benne, hogy fideszbeszédül nincs semmi ellentmondás a kormány mindenkori világos beszéde és mondjuk aközött, hogy Orbán két éve már kivételes államférfiúnak nevezte Horthy Miklóst. Akinek nem az elévülhetetlen bűneit, hanem a fantasztikus érdemeit szokás újabban méltatni. Akinek a kormányzása alatt fogadták el a zsidótörvényeket, amelyek súlyos vallási és faji diszkriminációt érvényesítettek a zsidó nemzetiségű magyar állampolgárok ellen. Gondolom, simán összefér a nagyszerű, kivételes államférfiú minősítéssel a tény, hogy mintegy 430 ezer magyar zsidót pusztítottak el a koncentrációs táborokban, mire vitéz nagybányai méltóztatott leállítani a deportálásokat. Gondolom, nem probléma az sem, hogy évről évre fideszes szaralakok nosztalgiáznak az úgynevezett Horthy-emléknapon, ahol a NER címzetes történészei vagy arról óbégatnak, hogy a zsidók deportálása egyszerű idegenrendészeti eljárás volt, hol azt fejtegetik, hogy a Horthy által aláírt zsidótörvények nem jogfosztást, hanem csak jogkorlátozást jelentettek a zsidók számára.Végül is Gulyás kolléga is jogkorlátozást emlegetett, úgyhogy helyben vagyunk. Vagyis az, hogy a zsidók számát faji alapon korlátozták az üzleti életben és az értelmiségi pályákon, hogy az állami állásokból teljesen eltávolították őket; hogy 1941-ben megtiltották a zsidók és nem zsidók közötti házasságkötéseket, hogy később már a földbirtokaik átadására kötelezték őket, az nem jogfosztás, hanem jogkorlátozás. Az, hogy korábban a Csepel-szigeten kényszermunka-tábort hoztak létre, ahol az állam rendjére veszélyesnek minősített értelmiségieket, újságírókat, írókat, festőművészeket tartottak fogva bírósági ítélet nélkül, az a kivételes államférfiúság egyik ékes bizonyítéka. Naszóval nincs kollektív bűnösség, csak akkor, amikor a menekülteket kell homogén masszaként lebűnözőzni és leterroristázni, és egy egész országot megmérgezni a gyűlölettel. Mert...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@justhpeter: a nácik leánykori nevük FIDESZ!!!
sokanvagyunk
Minden kerek fordulón kellene neki - holnap például 62 év, 3 nap...
papa.49
@Horizont: Egy valami még ehhez ha valami csoda folytán a Horthy feltámadna mint Magyarország kormányzója ezeket a ,,tajparaszt gyerekeket,, mind a Prónay különítmény kezére adná !!!
Egy valamit elfelejtettek a fiúk a ,,parasztnak,, akkoriban KUSSS volt, meg a vöröskatonáknak is !!!
desiro
A zsírdisznóról kellene már megemlékezni, és az összes fitymaszosól.
desiro
@Shikari: Neked is mint az agyatlanok megtestesítője.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.