Az “unokázós” bűncselekmények felderítésére alakult budapesti nyomozócsoport elfogta azt a nőt és férfit, akik több mint hatmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól.

A BRFK közleménye szerint "a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya eljárást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 28 éves K. Nóra és a 29 éves M. Zoltán ellen.

A nyomozás adatai szerint 2019. február 7-én délelőtt egy ismeretlen férfi magát rendőrnek kiadva telefonon felhívott egy budapesti idős nőt, majd azt állította, hogy a lánya balesetet okozott. A férfi ezután átadta a telefont társának, aki a sértett lányának mondta magát és közölte, hogy pénzre van szüksége.

A telefonos csalók utasítására M. Zoltán és K. Nóra kocsival ment az idős asszonyhoz, akitől több mint hatmillió forintot vettek át, majd sietősen távoztak a helyszínről. A rendőrök percekkel később a XV. kerületben elfogták őket, és hiánytalanul megtalálták náluk a pénzt, amit később visszaadtak a sértettnek.

A nyomozók a mindkettőjüket csalás bűntett elkövetése miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tesznek bűnügyi felügyeletük elrendelésének indítványozására." – áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.