Bizonytalanná vált a gyermekvédelmi támogatás kifizetésének formája, miután az év végén beszüntették az Erzsébet-utalvány kiadását – holott a törvény szerint ebben kellene folyósítani.

Mi lesz a gyermekvédelmi támogatással?

Fotó: Pixabay.com

A gyermekvédelmi törvény ugyanis nem csak arról rendelkezik, hogy kötelezően adni kell ezt a támogatás, de azt is kimondja, Erzsébet-utalványban kell folyósítani – figyelmeztet a hvg.hu.

Az önkormányzatok ugyanakkor rendeletben írhatják elő, hogy a tízezer forintot elérő rendszeres szociális segély esetében az ellátás összegéből ötezer forintot természetben – Erzsébet-utalványban – adják. Értelemszerűen ez a támogatási forma is megszűnt január elsejétől.

Az Erzsébet-utalványokat kiadó társaság december 21-én váratlanul jelentette be, hogy január elsejétől sem papír, sem elektronikus formában nem forgalmaznak utalványokat, a forgalomban levő juttatások pedig 2019 végéig használhatók fel. Az előzmény az volt, hogy az Országgyűlés az adótörvények módosításakor mindössze egyetlen cafeteriaelemet hagyott a kedvezőbb adózási körben, és ez az Erzsébet-utalvány helyett a SZÉP-kártya lett.

Borsodhír

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Az "emúttnyócévben"is köthették volna a családi-pótlékot a munkához,de nem tették,ollcsóbb volt,ha egyáltalán nem emeltek.És most,hogy a fidesz miatt kivándorolt kis túlzással a fél ország,most kapkodnak,ígérnek fűt-fát.De asszem elkéstek,már kevesen hisznek nekik.
@Nessy: 20:52 Azt eddig is tudtuk,hogy annyi szociális érzékenységük van,mint egy marék molylepkének,:-lásd-egészségügy lepusztítása
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Jobb kéz, bal kéz, a hülye meg azt se tudja mikor mit hadovált !!!
tudode
Ez a GYERMEKVÉDELMI izé is olyan HOZTAM is MEG NEM IS .. n é p m e s e , mint a 10 millás kölcsön a 40 év alatti tenyész birKÁKNAK, amiért például Bp-en egy KUTYAÓL vásárolható, és akkor még hol van a második, harmadik, negyedik gyerek pelenKÁJA, cipőcsKÉJE.
.
Aztán mire a JOGOSÚLTAKHOZ eljutHATNA az adomány, alig maradnak, akik hozzájutHATNAK, mint pl. az egyetemista kismakák, akik NEM RENDELKEZNEK munkaviszonnyal:
.

• Családok éve: milliókat veszthettek az egyetemista kismamák
24.hu/fn/gazdasag/2019/02/09/csaladok-eve-milliokat-veszthettek-az-egyetemista-kismamak/
.
Megvan ez umburdálva, nehogy már KISZÁMÍTHATÓSÁGA legyen többek között a CSALÁDOKNAK!!!
Nessy
@Pegero: Nem! A gyerekekre mindannyian költünk. Mindannyian fizetjük a gyermek vállalást kortól, családi állapottól függetlenül. Mint ahogy a stadionokat. egyházakat, nagyzási hóbortokat,határon túli támogatásokat a befizetett adóból fedezi a kormány. A jó népnek ebbe nincs beleszólása. Egy feladata van, ha nem kegyenc, minden fillér után adózni. Úgy hogy hagyjuk a hozsannát!
division
@Pegero: @Nessy: Tudjátok, én Fidesz párti vagyok, de itt megint csak azok fognak szülni majd akiknek nem kellene.
csipetke
@Pegero: 16:36 Kár,hogy orbán nem beszélt az évértékelőn arról,hogy miért nem volt családipótlék-emelés 10 éve.
Az 1bitesek mindent benyalnak,amit mond,de a többség azt se hiszi el a puhosnak,amit kérdez.Az ígéretekkel tele a padlás.
Nessy
@csipetke: Kinek mennyije van, annyit is ér! Ehhez tartja magát pártunk és kormányunk.
csipetke
Az "emúttnyócévben"is köthették volna a családi-pótlékot a munkához,de nem tették,ollcsóbb volt,ha egyáltalán nem emeltek.És most,hogy a fidesz miatt kivándorolt kis túlzással a fél ország,most kapkodnak,ígérnek fűt-fát.De asszem elkéstek,már kevesen hisznek nekik.
@Nessy: 20:52 Azt eddig is tudtuk,hogy annyi szociális érzékenységük van,mint egy marék molylepkének,:-lásd-egészségügy lepusztítása
papa.49
@csipetke: Sőt ha meggondolom alakíthatták volna úgyis aki dolgozik az több családit kap, de azt nem csak az adójóváírást, akinek (sokaknak) a jövedelme miatt nem volt mit jóváírni az úgyjárt oszt. jónapot !!!
Nessy
Ezt a keresztényi szeretetet! Tehet róla az a szerencsétlen gyermek, hogy hova születik? Ő kérezkedik erre a keserves világra? Nem a szülőt, hanem egy ártatlan kis gyermeket büntetnek! Persze, ha elveteti, ( már ha van rá pénze, vagy nem vallásos) akkor meg ugyebár tisztelt státusz keresztények, a pokol tüzén fog égni az anyuka.
rétisas
@Pegero: A megszületett gyermeket büntetni nem keresztény erkölcsi megnyilvánulás. Szerencsétlen gyermeket kikérdezte meg, hogy akar -e világra jönni , és hova?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.