Orbán Viktor megtartotta évértékelő beszédét a Várkert Bazárban. Kijelentései között találunk szokásos propagandaszöveget, de olyan változásokat is, amelyeket a hétköznapjainkban is érezni fogunk.

"Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra" – Orbán Viktor évértékelője

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Sem a harmadik kétharmadot, sem a kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. A kormányfő kiemelte: mély összefüggés van a politika és a gazdaság között, az eredmények pedig sosem a vakszerencsének köszönhetők.

Felidézte: 2009-ben, a baloldali kormányzás vége felé közös vagyonunkat, tartalékainkat és a jövő lehetőségeit is felélték. Mint mondta, Magyarországnak nemcsak válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra, új irányra van szüksége. Ma a házasságkötések száma nő, a csecsemőhalandóság csökkent, a foglalkoztatás 55-ről 70-százalékra nőtt, a munkanélküliséget az egyharmadára vágták, a jövedelmeket folyamatosan növelik, a minimálbért több mint duplájára emelték – sorolta.

A miniszterelnök kijelentette: tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben.

Nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha a pártunk nyer, nekünk az jelenti a győzelmet, ha az országunk nyer” – mondta Orbán Viktor. Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával "fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon". Úgy fogalmazott: "Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával." Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is – sorolta.

A magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete

A miniszterelnök szavai szerint a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. Hangsúlyozta: Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és "ez maga a politikai pornográfia".

A kormányfő kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, "ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt". "Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!" – fogalmazott.

Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van

A kormányfő kiemelte: Magyarország a népességét tekintve a 88. helyen áll a világ országai között, de a 34. legtöbbet exportáló ország. A nemzeti büszkeségnek gazdasági alapja is van, hiszen a magyar mérnökök és munkások teljesítménye 54 hellyel előrébb sorolja az országot.

Véleménye szerint vannak válaszaink arra, ha a világgazdaság lassul, és nem adjuk fel azt a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékkal meghaladja az EU átlagát. A legnagyobb eredményeink még hátravannak, csak most lendültünk bele – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint ebben nincs túlzás, a gazdasági tények azt mutatják, hogy Magyarország a magasan jegyzett, tiszteletet érdemlő és nagyszerű teljesítményre képes emberek országa.

Ezzel szemben „az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel

Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg. A kormányfő szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt "eszkábálnak", és ma is külföldről irányítják őket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk" – hangsúlyozta.

Családvédelmi akcióterv jön

Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be, kijelentette: "ez a magyarok válasza és nem a bevándorlás".

Minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből.

Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra.

Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt. Bevezetik a nagyszülői gyedet (gyermekgondozási díjat), így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett – sorolta a miniszterelnök.

"Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra, és a legnagyobb győzelmek még csak most jönnek" – fogalmazott a kormányfő. Beszédében bejelentette a középiskolai nyelvoktatás korszerűsítését, közölve: minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén. Beszámolt továbbá arról, hogy a kormány döntése értelmében 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre, ideértve a budapesti centrumkórházak megépítését is.

MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az igazi nagy utazás Hágába lesz nektek, a nemzetközi bíróságra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@arcmás: Fordítsuk meg a végkövetkeztetést dögöljön meg a diktátor inkább !!!
csak úgy....
@arcmás: dél amerikában szarabb lenne , orbán még diktátornak is csapnivaló...
Yoda69
@csak úgy...: Nem is orban miatt kellene Magyarorszag putyinnak, hanem a terulete miatt. Melyen benyulik az Unioba, remek kozep-hatotavolsagu rakatak tamaszpontja lehetne.
Magyarorszagot, mint a ruszki megszallas alatt is volt, utkozo zonanak szanjak. Csataternek. Ezert kell putyinnak, es jol tudja hogy orbannak mar nagyon kifele all a rudja, ezert meg oda is tol neki, hogy minel elobb kirugassa az orszagot az Uniobol. A birka nep meg tetlenul nezi.
kokopelli
@Yoda69: Az ország fontossága Putyinnak azzal értékelődött fel,hogy a DDR eltünt,a "V4"-ből
gyorsan lehet "V4-x"-ek! ...gazdaságilag éppen csak annyi M.o.,mint egy nagyobb nyugati város!
Nessy
Tegnap Amerikával üzleteltek rakéta és egyéb fegyverek vonatkozásában, ősszel jön Putyin, akkor vele.Hogy mi lesz a vége? Már kétszer megszívtuk, harmadszorra már megszokjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.