Százezrek életére lehet hatással a vasárnap bejelentett intézkedés. 

Az Azénpénzem.hu kiszámolta, mivel járhat a vasárnap a Várkert Bazárban, Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akcióterv.

Számításaik szerint élete végig nem kell majd adót fizetnie körülbelül 220 ezer nőnek. Igaz, ebben a számban azok is benne vannak, akik sohasem dolgoztak. A 20 és 40 év közötti nők száma a 2011-es népszámlálás adatai alapján 1,734 millió volt. Közülük nagyjából minden ötödik-hatodik sohasem dolgozott.

220 ezer nő mentesül élete végéig az adófizetés alól

Fotó: Pixabay

Az akkori adatok szerint négynél több gyereket 215,2 ezer pár nevelt, a kettő, illetve háromgyerekesek száma ennél nagyságrenddel nagyobb, összesen 2,56 millió volt.

Nem elhanyagolható azonban, hogy a legutóbbi népszámlálás idején a teljes népesség 207 ezerrel több volt a mostaninál.

(24.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Rohadt jó. Akkor akinek kevesebb gyereke van, vagy egyáltalán nem szült, ezek helyett is fizessen?4 Már megint ők járnak jól!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Majd a részletekben bújik meg a kisörDÖGKE, mint pl. az EGYETEMISTA anyák valamije, amelyhez akkor juthat hozzá az Édesanya, ha rendelkezik MUNKAVISZONNYAL:
.
---- Családok éve: milliókat veszthettek az egyetemista kismamák
.
24.hu/fn/gazdasag/2019/02/09/csaladok-eve-milliokat-veszthettek-az-egyetemista-kismamak/
.
És EGYÉB népjóléti intézkedések, amelyekből ÉLETSZERŰTLEN feltételek miatt több tiz-, százezren esnek/hetnek ki!
RonaGyuri
Fenntarthatóság diszkrét matyaros (agy)bája

A dagadt retardált törpe előszeretettel hablatyol olya dolgokról, aminek nincs tisztában a jelentésével

Mottó:
„az ENSZ definíciója szerint a fenntartható fejlődés:
anélkül elégíti ki a jelen szükségleteit, hogy veszélyeztetné
a jövő generációk lehetőségét saját igényeik kielégítésére”

Az az igazság, hogy nem tudom, hogy maga Őfenesége hányszor használta ezt a kifejezést. Azonban tudjuk jó szokás szerint a derék „szakértők” kedvenc elfoglaltsága, hogy saját feladatuk szerint értelmezgetik Őfenesége egyébként kevés értelmet tartalmazó mondatait. Az ellen egyik csúcs-dumája, hogy a háztartási pénzzel akart spórolni, hogy Anikó-asszonynak ne kelljen a jövőben SZJA-t fizetni. Nos ez durva csúsztatás, hisz közismert, hogy őstermelő és így elve adómentes, s egyébként mint a Kékessy-éknek eladott üzletrész esetében elbartelezte az adót! =))
A lelkesült hívek szerint legfontosabb kulcsszava a fenntarthatóság volt; említik többek között - a család, a népesség, a gazdaság és az ország fejlődése kapcsán.
Nos a dolog úgy áll, hogy persze mindannak, ami ebben az országban történik nem sok köze van fenntarthatósághoz.
Az igazság azonban az, hogy Orbánék szótárában ez a kifejezés is nagyon mást jelent, ha és egyáltalán fel is merül. Mert nem szokott, hisz szinte nincs olyan beruházásuk, ahol ez szóba kerülne. Legyen az Paks, vasúti fejlesztés, vagy a sport-beruházások bármelyike!
Egyébként nem csak a fenntarthatósággal, de a fenntartás kifejezéssel is gondban vannak. Ennek egyik eklatáns példája az un. egyházi fenntartású intézmények, ahol ezeket nem csak ingyen adták oda, de létesítésük, felújításuk, karbantartásuk és üzemeltetésükre is a pénzt a költségvetésből fizetik! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ezt nem ide szántam bocsika
namihami
Két össze nem tartozó hír:
-Élete végéig mentesül az adófizetés alól a 4 vagy többgyerekes nő.
-Orbánné és Kósáné szintén adómentes a fenti döntés alapjàn.
Tehát pusztán az én egyéni rosszindulatomnak tudható be, hogy ismét magukra és a kategóriàjukra írtak egy törvényt. Mert ugyebár, azok a nők, akiknek ennyi gyerekük van, azok vagy eddig se kerestek annyit, hogy fizetni kellett volna vagy rászorulnak, mint pl. a két fentemlített.
simmering73
Ilyen hamar halnának a magyar nők? Úgy tudtam, hogy a nyugdíjasoknak nem kell adót fizetni. Akkor ez már megint egy mocskos, piszkos csúsztatás ettől a velejéig romlott, hazug kormánytól.
Desischado
Rohadt jó. Akkor akinek kevesebb gyereke van, vagy egyáltalán nem szült, ezek helyett is fizessen?4 Már megint ők járnak jól!
Lepényleső
...amiből 218 000 a kisebbséget képviseli,akinek nincsen adóköteles jövedelme?
Ez így akkor megint az "elit" további pénzzel való kitömése?
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: A hsz. ide is jó, és még több helyre is érdemes bemásolnod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.