A családügyi államtitkár ismertette a részleteket a vasárnap bejelentett akciótervről. 

Miután Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédében nagy vonalakban bemutatta a kormány új, hét pontos családvédelmi akciótervét, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn reggel sajtótájékoztatót tartott a témában. A miniszterelnök vasárnapi bejelentése sok kérdést nyitva hagyott azzal kapcsolatban, hogy mit is jelent pontosan az új akcióterv, annak egyes pontjai pontosan hogyan működnek majd.

Novák Katalin a következőket mondta a pontokról: a 10 millió forintos szabad felhasználású hitelt 18 és 40 év közötti nők tudják fölvenni, aminek a törlesztését az első baba születése után három évre felfüggesztik. A második gyerek érkezése után már nemcsak a törlesztést függesztik fel és a tartozás 30 százalékát el is törlik, a harmadik gyermek után pedig az egész tőketartozást eltörlik.

A program 2019 július 1-től nyílik majd meg és három évig lehet belépni.  Ha a 10 millió forintos maximális hitelt veszik fel a fiatalok, akkor is a havi törlesztő nem lesz nagyobb, mint havi 50 ezer forint.

Nyártól kérhetik az állami ingyenpénzeket a családosok

Fotó: Pixabay

A csok bővítéséről azt mondta, hogy a kamattámogatott kölcsönt használt lakások vásárlására is kiterjesztik. Ez szintén július elsejétől lép érvénybe, 2 gyermek vállalása esetén 10, három vagy több gyerek után 15 millió forintos hitelt lehet fölvenni. Újdonság az is, hogy eltörlik a 35 milliós értékhatárt, vagyis ennél drágább használt lakásra is lehet kapni hitelt.

A négy vagy több gyermekes anyák szja kedvezménye várhatóan a jövő évtől indul, vagyis aki legalább négy gyermeket fölnevelt, annak a nőnek élete végéig nem kell jövedelemadót fizetnie. Az államtitkár azt mondta, ilyen sehol a világon nincs még, de a kormány reméli, mások is átveszik a magyar példát.

A nagyszülői gyed rendszere azt hivatott támogatni, hogy a szülők visszamehessenek dolgozni, ha a nagyszülő aktívan részt szeretne venni a gyedet. Fontos, hogy a gyed extrát a nagyszülők nem tudják fölvenni.

A nagycsaládosok autóvásárlási programját azért vezeti be a kormány, mert azt látják, vannak, akik azért nem vállalnak negyedik gyermeket, mert egyszerűen nem férnének be a négy gyerekkel az autóba. Ez a program várhatóan szintén július elsejétől indul.

Novák azt mondta, a költségvetési források biztosítottak ezekhez a programokhoz, emiatt senkinek nem kell aggódnia. Hogy mennyibe is fog kerülni mindez a kormánynak, az attól is függ majd, hogy hányan veszik igénybe a lehetőségeket, de a kormány jelenleg azzal számol, hogy 2020-ban mindez 150 milliárd forintba kerül majd a költségvetésnek.

(Index)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az államtitkár asszony arra nem tért ki, ha jól emlékezem a NAKI azt mondta ELSŐ HÁZASSÁGOT kötőket illeti meg az az INGYEN LÓVÉ, amely feltételezhetően NÉGY, ÖT GYERMEK nevelésével egyidejűleg az anya munkát tud vállalni!
.
A BAZI NAGY CSAVAR már ott mutatkozik, hogy szemben EZ ÉVBEN a látványsport 50 milliárd helyett 150 milliárdot ÁLDOZUNK, ez a MÉZESMADZAG pedig
.

'''Novák azt mondta, a költségvetési források biztosítottak ezekhez a programokhoz, emiatt senkinek nem kell aggódnia. Hogy mennyibe is fog kerülni mindez a kormánynak, az attól is függ majd, hogy hányan veszik igénybe a lehetőségeket, de a kormány jelenleg azzal számol, hogy
.
2020-BAN MINDEZ 150 MILLIÁRD FORINTBA KERÜL MAJD A KÖLTSÉGVETÉSNEK. """
.
Erről dióhéjban ennyi és egy bamBIKA!
szaboria1
Ja majd csak nyártól addig megvárják miként alakul a fidesz számára az EU választás.
Lepényleső
...s megkapják mint a béremeléseket általában? A jobb könyököt behajtva,
a bal kezet a hajlatba rakva,a jobbot kissé mozgatva,- hajdanában-danában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok