Továbbra is betegnek érzi magát a színész, de több kisebbe szerepet már eljátszott. Az emberi kapcsolatait is megnehezíti a betegsége.

Hosszú idő után adott interjút Kulka János, halálközeli élményéről beszélt Veiszer Alindának

Fotó: Facebook

A színész 2016-os stroke-ja után a beszédközpontja sérült, afáziás lett. Most adta a második hosszabb interjúját, Veiszer Alinda új műsorának első adásában, a szlovákiai magyar Pátria Rádióban. Többször kereste a szavakat, de ő maga is úgy érezte, hogy elég jól beszélt. Nemrég szerepelt az Árvácskában, most pedig a Cseresznyéskertet próbálja. 

Megmaradtam – mondta Kulka János. Arra a kérdésre, hogy ennek nem örül feltétlenül, azt válaszolta, hogy nem. A beszélgetésben felidézte azt, hogy mi történt vele három éve: próbált, jött este hatra a vendége, lazacot főzött neki, majd egyszer csak jött a sötét. A másodperc töredéke volt, realizálta, hogy meghal. „Szörnyű volt, de megnyugodtam”.

Volt alagút, a végén a fénnyel és kék éggel, tavasz színű kapuval. Egyedül voltam, aztán snitt, felébredt a kórházi ágyon. Mindenkit megismertem egyből 

Mikor jött rá, hogy érdemes élni? „Három év eltelt és van kedvem” – mondta Kulka. És hogy mi változott? Azt mondta, hogy most kedves, korábban sokszor kényszeresen volt az. „Szégyellem magam. Megfelelési kényszeres voltam, de totálisan elmúlt” – fogalmazott.

Az Árvácskában nem volt szövege, a Cseresznyéskertben rövid szerepe van, mondatok. „Majd improvizálok, félig tudom a szövegemet” – mondta. Egy 87 éves inast játszik. „Nagyon szeretem” – mondta Kulka. „Ja elfelejtettek, ez borzalmas” – ez a szövege.

Arról is beszélt az emberi kapcsolatai kapcsán, hogy zavarban vannak az emberek. Nem hívták telefonon, mert nem tudták, hogy tud-e beszélni. És hogy mit szeretne még megcsinálni, milyen céljai vannak? „Ma élek” – válaszolta erre. Ez is lett az interjú végszava.

Az adást itt lehet visszahallgatni:

Kulka Jánossal beszélget Veiszer Alinda

null

(Magyar Hang)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Örülök, hogy Kulka János vállalta az interjút!
.
Átéltem hozzá hasonlót EGY HÉTIG, és rájöttem, hogy az életnél nincs klasszabb MÓKA, az összes nyűgével együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok