Februárban is tovább folytatódott az áremelkedés a hazai hipermarketekben. Havi és éves szinten is feljebb mentek az árak, a vizsgált termékek közül drámai Soha nem került ennyibe a nagybevásárlás – méregdrága lett a krumpli

(Forrás: privatbankar.hu, Mirabilis által)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valahogy az élelmiszer árakkal elfelejtették közölni, hogy 2,7% az infláció pártunk és kormányunk szerint! Ja, ezek nem szerepelnek a "maginflációba", amivel ők számolnak! Lehet, hogy olcsóbb lesz a LED tv.
De abból valahogy nem az igazi a húsleves! Bár lassan drágább lesz a zöldség, mint a csirke farhát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Shikari: Na, akkor mégegyszer fussunk rá: A csalás 15 árnyalata
1. A választási törvény, amelyet önmagukra szabva készítettek a fideszesek. 2. A kettős állampolgárok választójoga. 3. Külföldön dolgozó honfitársaink választási részvételének megnehezítése. 4. Bűnözők mentése és pozicionálása szavazatszerzés céljából. Farkas Flórián-szindróma. 5. Természeti csoda: 17 órakor többen vettek részt a szavazáson, mint 19 órakor? 6. Szavazatvásárlás pénzért, pörköltért, fröccsért. 7. A szavazólapok manipulációja. 8. Utaztatás a választóhelyre. 9. Az ellenzéki sajtó felszámolása, interjúk megtagadása. 10. Mocskos, gyalázatos, hazug kampányok. 11. A kamupártok támogatása. 12. A választás informatikai rendszerének meghibásodása a döntő időpontban. 13. A csalások bizonyíthatóságának eltusolása. 14. Zsarolás, ígérgetés, hazudozás, fenyegetés. 15. Az ukrán és román "szavazó turizmus" megengedése
Mirabilis
@Shikari: Továbbá: a választási rendszer - szintén fidesz találmány saját érdekükben - töredékszavazatok:
Kevesebben szavaztak a Fideszre mint ellene hogy lett ebből kétharmad?
A pártlistákra leadott szavazatok felét sem szerezte meg a Fidesz, a végén mégis kétharmados többséggel irányíthatják az országot.
A Nemzeti Választási Iroda honlapján, a valasztas.hu-n közzétett eredmények szerint a pártlistákra leadott érvényes szavazatok száma összesen 5 240 997 volt (98,96 százalékos feldolgozottság mellett). Ebből a Fidesz-KDNP 2 559 198-at szerzett meg, ez a szavazatok 48,49 százaléka.
A többi pártlistára összesen 2 681 799 szavazat érkezett - ez 122 601-gyel több, mint a kormánypártok eredménye. Választási rendszerünk sajátossága, hogy a Fidesz így is kétharmados többséggel vezetheti az országot a következő négy évben.
Az országos listán elérhető 93 mandátumból 42-t szerzett meg a Fidesz (a többi párt tehát 51-et), a 106 egyéni választókerületből 91 helyen győztek, a többi párt illetve a függetlenek és kisebbségek mindössze 15 helyen tudták hozni a mandátumot. A töredékszavazatokat a választási rendszerben úgy osztják szét, hogy az egyéni választókerületi győzteseket is kompenzálják - a győztes és a vesztes jelölt közti szavazatkülönbség a győztes pártjának országos listáját erősíti.
Olvasd:
https://privatbankar.hu/makro/kevesebben-szav...
verőce21
Látom, jól alakul a helyzet, lassan aranyáron lesz, a következő választást már egy-két szem krumplival is meg lehet nyerni. :)
Shikari
@Mirabilis: Szóval a régi, jól bevált recept jön és ismét előveszed a matekozást. Nos, úgy lesz kétharmad, hogy a törvény olyan módon rendeli a szavazatok elosztását.
Ha nem tetszik, legyetek többségben és változtassátok meg!
Persze úgy nehéz lesz, ha senki nem szavaz rátok!
Mirabilis
@Shikari: Na jó! Te is tudod, hogy ez olyan mikor a kígyó beleharap a farkába. Nem kell magyaráznom, ugye?
Shikari
@Mirabilis: Nem vagyok hajlandó sem a gondolkodást feladni sem a törvények értelmezését. Ez a kettő rengeteget tud segíteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.