Februárban is tovább folytatódott az áremelkedés a hazai hipermarketekben. Havi és éves szinten is feljebb mentek az árak, a vizsgált termékek közül drámai Soha nem került ennyibe a nagybevásárlás – méregdrága lett a krumpli

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valahogy az élelmiszer árakkal elfelejtették közölni, hogy 2,7% az infláció pártunk és kormányunk szerint! Ja, ezek nem szerepelnek a "maginflációba", amivel ők számolnak! Lehet, hogy olcsóbb lesz a LED tv.
De abból valahogy nem az igazi a húsleves! Bár lassan drágább lesz a zöldség, mint a csirke farhát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
@Mirabilis: Addig a nap se menjen le !!!
Nessy
Valahogy az élelmiszer árakkal elfelejtették közölni, hogy 2,7% az infláció pártunk és kormányunk szerint! Ja, ezek nem szerepelnek a "maginflációba", amivel ők számolnak! Lehet, hogy olcsóbb lesz a LED tv.
De abból valahogy nem az igazi a húsleves! Bár lassan drágább lesz a zöldség, mint a csirke farhát.
RonaGyuri
@Nessy: oh nagyon értenek a szám-varázslathoz; októberben majd 4% volt majd az év végére lement 2,9-ra miközben november 1.-ével drasztikus élelmiszer és gyógyszer emelések voltak!
csak úgy....
@Shikari: te eszetlen? szerinted mitü drága a krumli...,meg minden? jujj tibi...
papa.49
@csak úgy...: Ez biztos ,,fütyisz mannával,, él a Ledvay utcából kapja csövön át )))))))))))))))))
Rockxy
A méreg sokkal drágább mint a krumpli.
Nessy
@RonaGyuri: Tudod, elemző statisztikus lévén tudom, hogy ugyanazokkal az adatokkal dolgozva, csak más, más viszonyítási alapot, más, más bázis adatot használva remekül lehet játszani az indexekkel. Erre mondták, hogy egy adat nem adat! Pl. Érték - ár - volumen indexet számolva érdekes számok jönnének ki. Arról nem is beszélve, hogy már nem számolnak létminimumot, nyugdíjas kosarat. Ez a két csoport megszünt számukra létezni, nem csak a statisztikában.
csak úgy....
@Shikari: Shikari
"Orbán, mint Putyin pincsije az orosz krumplira építette a magyar ellátást. Az oroszok viszont mindből vodkát csináltak, amit Putyin elfelezett Orbánnal. Így a magyar ellátással nem törődve Orbán, mint Putyin pincsije bedűtötte a krumpli árát és a vodkát is megitta! :-)))))))))))))))))))))))))) "
seggbe leszö rúgva hamarosan,hogy itt pincsized a jövöbe látót , a magyaok ostorát és katasztrófáját...
tulipan
@Shikari: Te náci görény, Orbán és Putyin, személyes seggnyalója, hihetetlen, milyen antivalóság "szakértő" is vagy!
tulipan
@Mirabilis: Pontosan, igy igaz! Évtizedek óta nem történt semmi fajtafejlesztés és nem is öntöznek tisztességesen!!!
kereső
@Nessy: tegnap 16:07, Húsleves? Egyél epret tejszinhabbal- abba nem kell zöldség,meg kenyér sem kell hozzá!
Csak tudnám ki állitja össze a "fogyasztói kosarat", és milyen súlyozással- hogy meg tudják mondani az inflációt! Ennek is megvan a maga haszna, /mint a gyenge forintnak/, mert az alultervezett infláció javitja a költségvetés egyenlegét- többletet okoz! ( a trükkök százai!!!)
kereső
Nem kell talajszakértőnek lenni ahhoz,hogy tudja bárki- Magyarországon a talaj termőképességét aranykoronában fejezzük ki.Csak egy kis tájékozottság- mivel valamikor mg. ország voltunk.
tulipan
@Shikari: A narancsos seggnyaló NÁCIK, mindig ideológiai szakértők, SŐT BŐLCS SALAMONOKNAK képzelték magukat, és (meg)tagadva saját NÁCIZMUSUKAT, másokat náciznak! Hallatlan, hogy egyesek védekezni merészelnek ellenük! Ezt nem képesek feldolgozni
lusta
Most megy ezerrel a szöveg, de a jóságos O1G májusban egy zsák kromplit ad majd Bözsi néninek.
szaboria1
@Shikari: Érdekes akkor miért csökkent megint a fidesz tábor? 32% támogatásuk mára már csak 23% lett. Mert már most jobban érzik az emberek a pénztárcájuk révén nem az van amit mondanak. A kormány által fizetett kutatók sosem adják le az igazságot.
szaboria1
Én bizony már november óta csak azt tapasztalom, hogy ugyanazok alapvető élelmiszer amit egy hónapban egyszer veszek meg folyamatosan havonként emelkedik. A tisztító szerek ára is igen csak elkezdett drágulni.
verőce21
Látom, jól alakul a helyzet, lassan aranyáron lesz, a következő választást már egy-két szem krumplival is meg lehet nyerni. :)
kokopelli
@Mirabilis: nem mondtad nekik,hogy burgonyát vegyenek,ha a krumpli olyan drága?
Pár perc alatt tele lesznek a piacok fityisz-esekkel! (;-))
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...műkörmös meg parlagon heverés...azokat akik azt a néhány négyzetmétert sem képesek megművelni ami a saját házuk környékén van miért gondolod, hogy a nagyipar a hibás ?...egy krumplolevesbe nem kell egy tonna krumpli...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...hát igen...mert ugye te engem fel tudsz értékelni de a saját értékedet nem látod...és ha azt mondom hogy annyi eszed sincs mint egy, azaz nem hat hanem egy úgymond félpár rendőrcsizma talpa akkor vérig vagy sértődve...
Ha nem érted, hogy mit akartam kifejezni ne csizmázz mert az magas neked...és szerintem még anyukád sem hiszi el, hogy te az egész magyar társadalomért aggódnál...csak csattogtatod a csupasz talpad.
Sokaknak volna lehetősége hogy megkapálja a szükséges krumpliját de nem teszi, mert az neki nem derogál, inkább szidja a rendszert és veszi a külföldi krumplit.
...és műköröm...azok akik műakármiként földeket vásároltak azok szarnak a társadalomra, nem azért vették, hogy te olcsón zabálj és szerintem nem is kötelességük, hogy a te zsebedet pénztárcád laposságát vegyék figyelembe...csak ez neked túl komplikált és nem megy ...csak a csizmázás.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...kit érdekel az ? amúgy hol van leírva hogy mit kell termesszen ?
...és ész...ne kérkedj vele ...inkább nagyon vigyáz a még meglévőre...még szükséged lesz rá.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...bocsi...máskor szülő kettőnek fogom nevezni a kedvedért...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...ja...és ???...mert te szeretnéd meghatározni, hogy ki mit miért vehet meg ?...szerintem nagyon eltévedtél, a demokrácia a másik irányban van
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...szerintem te látnok vagy...hacsak nem füvezel...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...csak nem azt akarod kifejezni, hogy Ágikával osztálytárs voltál...:)
...valamit azért kell ha támogatást kap, ha nem és csak befektetésnek vette akkor is annyi...mert ma ilyen a világ...és ha szerintem csak a fidesz fektet be akkor nagyon sajnállak a látásmódod miatt...nagyon nagyon...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ha már mindent tudsz akkor azt is kéne, hogy mennyit kapok...vagy néha kihagy a hatás ?
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...és még valami...ha nekem nem számít a krumpli ára neked gondolom igen...és az mit változtat a tényeken ?
advocat
Drágább a krumpli, a leveszöldség, a liszt, a tej, tojás, kelkáposzta, stb. - viszont megint olcsóbb a színes tv. KSH?
Csizmás Kond
@Mirabilis: amit nem értettél meg olvastasd el valakivel és kérd meg magyarázza el...
Yoda69
Tegnap a kenyer ara ment 13%-ot. Hasitunk.
kokopelli
@Yoda69: A rozzsal is meg a búzával is megcsinálhatják! Régi trükk felvásárolni a földet,és
parlagon hagyni! (vagy felvásároltatni!?) A piaci hiány mindig felhajtja az árat! Még nem is ők
jöttek rá! A Lölö még nem vásárolt be ?
Lesli
@Nessy: Szégyen, hogy egy mezögazdaságban/ is / utazó ország piacain ilyenek az árak !!! Éld az életet 80 ezerböl...gyógyszer,rezsi,élelem, 5évente 1 pár cipő...! De stadion van dögivel ! A környéken is ! Az nagyon fontos !!
Csizmás Kond
@Mirabilis: Ezekre már válaszoltam, mind le van írva előbb...tapizd vissza a telót...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...nem leszek olyan jó...utálok ismételni...akit érdekel vagy odafigyel vagy visszakeres...:)
és telo...az telefon, és sokan azzal pötyögnek de mivel a képernyő kisebb ezért nehezebb a forumozás...
advocat
És? A 2,7 %-os nyugdíjemelésből krumplira nem futja? Egyenek "kalácsot".
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...mondtam már hogy neked kivételes képességeid vannak...tudsz mindent de mégis folyton érdeklődsz...vagy csak akarod mutatni hogy tudsz ?
advocat
@Nessy: Már régen drágább! Ha jársz piacra (boltba) láthatod.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...ezt akkor most vegyem úgy hogy hasonlítod magad hozzám ?...pedig azt hittem nem is ismersz...hogy mik ki nem derülnek...:)
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...már azt is elfelejtetted mit írtál öt perce ?
Nessy
@advocat: Miután ígehirdetésből nem lehet ebédet főzni, ma is menten piacra, patikába, CBA-ba.
Azóta hiszek abban, hogy több párhuzamos világ létezik, és úgy látszik, most valami történt a "térben". Ugyanis meghallgattam Káslert az olcsó gyógyszerekről, Rétvárít a nyugdíjak magas vásárló értékéről, a beszámolót az alacsony inflácioról. Viszont a mai vásárlás nem ezt igazolta vissza! Ezért gondolom, hogy a kormány propaganda egy másik párhuzamos világra érvényes.
Csizmás Kond
@Mirabilis:...nézd, ha van valami megbeszélnivalód akkor azt vitassuk meg, de az ilyen gyerekes vitát, hogy ki a jobb, ki az ügyesebb én nem folytatom...sőt kijelentem te vagy a király csak hagyjuk abba..
Csizmás Kond
@Mirabilis: Dehogy akartam én veled parolázni, csak ubtam a letyefetyédet...de ha neked úgy tetszik hát kezdjük a vitát.
Összevissza zagyváltál mindent a népről meg a szegénységről , a krumpli áráról és itt b@szod el a pénzt a fölösleges vitára...
...hogy a zállam miért nem ad neked milliókat meg mittudom... milyen kunyeranyafi ez az egész mit nem kaptál amit megérdemeltél volna...arról beszélj ne arról amiről fogalmad sincs.
...és mit nem értettél meg mert mát a sok melldöngetésedtől tényleg belezavarodtam ...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...elnézést nem gondoltam hogy a munkahelyi gépet használod...
...és te vagy a király sőt a királyok királya...mert aki más nevében beszél megbízatlanul az csak a király lehet.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...nem kell idegeskedni...mert az csak ilyen ismétlődő sápítozást eredményez...:)
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...megvárom érj a végére...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...csak szólj ha végeztél...:)
arcmás
Nm nőt a vásárlóerő, hanem drágultak a dolgok, és mindenki többet költött ugyanarra.
Amúgy a 2018-as karácsony bukta volt.
sokkal kevesebb értékben vásároltak a magyarok.
Akkor ez most statisztika, amit én hamisítottam meg, vagy a kormány?

A kormány szerint minden rendben van.
Egy hétköznapi ember szerint, aki folyamatosan benne él egy egyre nácibb kormány dúlásában, nincs minden rendben.

Nem baj tesó, ígérek neked valamit, az ígéret szerint: Mindenképpen feltámadsz, kapsz egy második esélyt, egy új lehetőséget (erről te nem tudsz, többek közt a római katolikusok, a görög katolikusok, az anglikánok miatt, a baptisták az anabaptisták miatt, a reformátusok miatt, az ortodoxok miatt, az episzkópalisak miatt, az alternatív összes bullshit csodagyógyító rocker karizmatikusok miatt...

Kurvára nem tudsz semmit, mert mindenki azon dolgozik kurvára Sátánnal az élen, hogy te kurvára ne tudj semmit.

A nagy számok törvénye alapján nagyon sok embernek kéne ismernie istent, de az van, hogy senki nem ismeri.
Itt valami kurvára nem stimmel!
Kurva nagy baj van, tesó, mert kurvára nem ismeri senki Istent!

Ezen változtatni kell. Kurvára!
Tűzzel-vassal, boszorkányégetéssel, meg ilyesmik.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...ha kidühöngted magad...:)...mert még el kell mond mit is nem értettél
arcmás
Önnek is joga van tudni, hogy miért kerül többe a krumpli Orbán óta.
Orbán élőt olcsóbb a krumpli.
Csizmás Kond
@Mirabilis: Nézd, ha kérhetlek ne táncolj ki a témából, inkább beszélj a krumpliról, vagy ahhoz nem értesz ?...legalább hámozzad...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.