Olyan súlyos M. Richárd szívbetegsége, hogy a bíróság megszüntette az előzetes letartóztatását. Budapesten és Pest megyében szabadon mozoghat.

Szívbetegsége miatt elhagyhatja a börtönt a Dózsa György úti gázoló

Fotó: MTI

Ismét kiengedték a börtönből M. Richárdot. A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája hétfői végzésével ugyanis megszüntette a kecskeméti maffiaperből is ismert férfi letartóztatását és Budapest, valamint Pest megye területére bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Ez azt jelenti, hogy a Dózsa György úti tragédia elsőrendű vádlottja Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghat. Az ügyben eljáró nyomozási bíró az alábbi orvosszakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved.

Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, azonban a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmus zavarok is jelentkezhetnek.

Amennyiben a tervezett szívműtét a következő hónapokban nem történik meg a vádlott maradandó szívizom károsodást fog szenvedni, illetve lehetséges közvetlen életveszélyes állapot kialakulása is.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd jelenleg képes személyesen megjelenni a tárgyaláson, azonban az ezzel járó fokozott pszichés megterhelés hirtelen állapotromláshoz vezethet. A szakértő véleménye szerint a fent írt műtétet az elkövetkező néhány hónapon belül el kell végezni.

A szakértő álláspontja szerint a műtétet követően 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, majd 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció követi, így a vádlott fiatal korára és állapotára is figyelemmel alappal feltételezhető, hogy az egész folyamat 2-3 hónap alatt lezajlik, a rehabilitációt követően a bírósági eljárás folytatásának akadálya várhatóan nem lesz.

A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa arról tájékoztatta a bíróságot, hogy a tervezett műtét a Városmajori Szív és Érsebészeti Klinikán kihelyezéssel oldható meg a részükről, a műtétet követő rehabilitáció a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható.

A fent írtakra figyelemmel a bíróság felülvizsgálta az M. Richárddal szemben alkalmazott személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedést, és arra jutott, hogy egészségi állapotára tekintettel letartóztatás helyett bűnügyi felügyelet elrendelésének van helye az alábbiak miatt. A végzés nem jogerős.

(24.hu)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azonnali hatállyal bevonni örökre a jogsiját ez lenne a minimum, aki ennyire beteg NE VEZESSEN !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@papa.49: nekem is ez ugrott be egyből de lehet hogy ha kell neki akkor TIR es jogsit is megkapja.
1magyar
Más emberek élete nem baj ha veszélyben van ettől?
papa.49
@Kookas: Igen érdekes a közembernek a hivatásos jogsiját is elveszik ha pl. inzulinos cukorbeteg lesz, igaz ez a tetű meg már jogsi nélkül gázolta el azt a két embert !!!
Szeparepa2
Tehát visszaeső, maffiaperben is szerepelt, gyilkolt és szabadon engedték... bravo.. ez a magyar gazságszolgáltatás... ezt a faszit sem fogja többé az országban látni senki...
1. látható hogy keményen gyúr... azt mégis hogy szívbetegen?
2. látható hogy van pénze "valahonnan" kemény maffiózó, szinte biztos hogy gyilkolt már másképp is...
3. nyilvánvaló hogy megvette az orvosi igazolást, de a jelek szerint sikerült a bírót is... mert ilyen dilettáns ítélet sem születik minden bokorban
4. nyilvánvaló hogy a maffia aminek tagja, mint minden maffia az országban, kapcsolatban van, mert kell legyen.. mert itt már csak olyan bulit csinálhatsz, amit a legfőbb keresztpapi is jóváhagyott (legalábbis szemethunyt, hiszen jó diktatúra elengedhetetlen része, egyúttal előszeretettel alkalmazott eszköze is a szervezett bűnözés ugyebár)
5. halmazatilag alsó hangon egy szigorított életfogytiglannyi, ami a füle mögött van, azaz volna egy normális egészséges igazságos országban és nem ilyen beteg korrupt aljas náci terrordiktatúrában... ehhez képest nettó szélnek eresztették... ez mindent elmond erről a maffia diktatúráról... nyilván bevállalt egy melót a hatalomnak, valakit "véletlenül" megint el kell gázolni... (aztán még nyilván a lelépésben is segítik majd)... tessék egészen "nyugodtan" most már egyre sűrűbben számítani ilyen véletlenekre...
CsipkeRózsa
A beteg börtönlakók nem a börtönkórházba szoktak kerülni?
Kookas
@CsipkeRózsa: ha egy senkiről van szó de ő nem senki csak geci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.