Negatív hírek jöttek a kontinensről, ezután a magyar fizetőeszköz is többhetes mélypontjára zuhant.

A romló európai növekedési kilátások mellett ma kéthavi mélypontra bukott az euró a dollárral szemben és közben a bizonytalanabb nemzetközi befektetői hangulat mellett a forint is esik: 320 feletti eurójegyzés alakult ki a délutáni kereskedés során. Ez háromhetes forintmélypontot jelent.

Gyengül a forint a romló európai hangulatban

Fotó: Pixabay

Amennyiben technikai elemzési alapon nézzük, hogy mi történik az EUR/HUF grafikonján, azt látjuk, hogy a 321-es erős támaszzóna január közepi letörése után 315 közelében talált támaszra az árfolyam, majd onnan hirtelen felpattant és most már alulról kezdi közelíteni a 321-es szintet, ami most már ellenállásként funkcionál. 321 közelében egy csökkenő trendvonal is megjelent a grafikonon, ami szintén megállíthatja a forint esési hullámát.

Amennyiben a régiós devizák euróval szembeni relatív árfolyam-teljesítményét nézzük, azt látjuk, hogy az utóbbi egy hónapban a mezőny szétvált: a líra és a rubel stabilan erősebb szinteken maradt (a rand pedig kissé gyengült az utóbbi napokban), a forint-zloty-korona hármas pedig kissé gyengülni kezdett az utóbbi napokban. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a forint nem kezdett el a szűkebb értelemben vett régiónk devizáitól eltávolodni, leválni.

(Portfolio)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egy régi indián mondás szerint a nevem: Gyengülő Forint. nyultam.com/wp-content/uploads/2014/03/gyengulo-forint.jpg
A gyenge forint azt eredményezi, hogy megtakarításaink elértéktelenednek, a fizetésünk pedig kevesebbet ér.
Eladott Ország
Egy régi indián mondás szerint a nevem: Gyengülő Forint. nyultam.com/wp-content/uploads/2014/03/gyengulo-forint.jpg
A gyenge forint azt eredményezi, hogy megtakarításaink elértéktelenednek, a fizetésünk pedig kevesebbet ér.
simmering73
Negatív híreket én még csak erről az országról hallottam. Kiszórakozták magukat politikai kalandorjaink és most a forint visszasüllyed arra a jól megérdemelt szintjére, ahol eddig is volt.
namihami
Mekkora is volt az az összeg és ki is üvöltözte fennhagon, hogy annak a kormánynak le kell mondani? Mennyi most az Euro és hogy àllunk a lemondással?
Persze, az ő pénzük nagyja rég nem ebben a valutában jegyződik...
kereső
@Eladott Ország: de a költségvetés egyenlege javul.Sőt- 305 Ft-os euro árfolyamon számolva, már elég szép +-t képes termelni! És akkor jöhet a hozsánna-11%-al csökkent az államadósság.Valóban?( trükkök százai!)
Cicamama55
Szegény devizahitelesek...A politika áldozatai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.