Orbán Viktor külföldi nyelvtanulást ígért az iskolásoknak. Diákonként 300-500 ezer forintba kerülhet mindez. A hazai iskolai nyelvtanítás súlyos gondjai ezzel nem oldódnak meg, és ezt a pénzt akár hasznosabban is el lehetne költeni itthon.

(Forrás: Index)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Iskolában nem lehet elsajátítani idegen nyelvet, úgy, amivel meg lehet élni külföldön és munkát vállalni. Szülői felelősség - anyagi lehetőség is persze - nyelvtanfolyamra, magán tanárhoz járatni a gyereket.
Javaslat, aki tehet angolra és spanyolra járassa a gyereket, ezzel lehet megélni külföldön - jól!
RonaGyuri
Orbán nagyon nem jó felvető

Egyik ígértet szerint: „minden középiskolás állami pénzből kétszer két hetet tanulhatna nyelvet az adott idegen nyelvi környezetben.”

Nos annak rendje és módja szerint a média komolyan vette és elkezdett tökölni rajta, hogy mit is akar ez jelenteni. Érvek, na jó inkább kijelentések, sokasága pro és kontra.
Nos nekem komoly fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban. Elsősorban ennek megszervezése ami kételyeket teremt.
Ráadásul a bejelentő személyes életútja is felettébb árnyalja a célok elérésének lehetőségét! Persze csak akkor, ha a cél az az idegen-nyelvek használata lenne! =))
Nos mint tudjuk a Soros egyik alapítványa a 80-as évek végén egy kb. féléves tanfolyamot rittyentett fiatal magyar politikusok számára Oxfordi egyetem infrastruktúráján. A tanfolyam megfogalmazott célja volt megtanítani európai módon viselkedni és ennek részeként étkezni is.
Nos hogy Őfenesége – aki ezen részt-vett bár azt híresztelte, hogy jogi diplomát szerzett, meg hogy 2 évig volt ösztöndíja – viselkedni nem tanult meg az igencsak hamar közismerté vált. Azonban az év elején az is kiderült, hogy étkezni sem:

(https://24.p3k.hu/app/uploads/2019/01/7fnajew...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.