Az MSZP szerint kizárólag a vagyonosok járnak jól a miniszterelnök által bejelentett családpolitikai intézkedésekkel, amelyekkel "a rabszolgatörvény" kudarcát kívánja eltakarni a kormány. Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón úgy értékelt: semmi másról nincs szó, mint arról, hogy ...

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Elnézést, csak azért kérdeztem, mert nagyobb összegnél ( pl. 8 millió)
kellett legyen mire bejegyezni a jelzálogot..
mellékesen koromnál fogva nem engem érint. Az én korosztályom még azért házasodott össze, és szült gyermeket, mert azt életcélnak tekintette, pocsékabb körülmények között is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Mondja ezt egy milliomos vezetőségi tagokból álló párt politikusa.
1magyar
A megélhetésieket mégsem szaporíthatjuk.
Eladott Ország
Nem az egyes családok lakásvásárlásaira kellene pénzt költeni, aki saját ingatlant akar, oldja meg maga. Oldja meg a versenyképes fizetéséből, a saját szorgalmából, a piacképes munkája gyümölcséből, a vállalkozása nyereségéből. Az állam feladata a keretrendszer megteremtése lenne, nem az egyes családok lakáshoz juttatása. Bérlakások kellenének, ahol a fiatal párok el tudják kezdeni az életüket, ami lehetővé teszi, hogy oda költözzenek országon belül, ahol jobb feltételekkel vállalhatnak munkát. Bérlakások, hogy az emberek a mindenkori jövedelmüknek megfelelő nívójú lakást tudjanak választani, hogy ne legyenek egy életre odaszögezve Fütykösalsón az ingatlanhoz, amit sem eladni, sem kiadni, sem fenntartani nem tudnak, de onnan elköltözni sem képesek máshová akkor sem, ha helyben nem találnak megélhetést.
Nem gyerekeket kellene vásárolnia a kormánynak, hanem fejleszteni (valóban fejleszteni, nem a mindent és annak ellenkezőjét is elbíró statisztikai adatokban) az országot. A szétlopott és ostobaságokra elszórt milliárdokból infrastruktúrát kellett volna fejleszteni, különféle képzési programokat indítani, átalakítani a szociális rendszert, megreformálni az egészségügyi ellátást, fejleszteni az oktatást, megkezdeni a felzárkóztatást, minden erővel támogatni az önfoglalkoztatást.
Ehhez képest stadionok épülnek itthon és külföldön. Ezek ugyan jól mutatnak a statisztikákban, hiszen rengeteg munkahelyet teremtenek átmenetileg, de semmi hasznuk nincs, a fenntartásuk azonban horribilis összegeket fog felemészteni évről évre. Szétverték a szociális ellátást, az elöregedő társadalom problémáival nem kezdenek semmit, nincs társadalmi mobilitás, nincs kitörési lehetőség, az oktatás és az egészségügy tragikus állapotban van, most verik éppen szét a tudományos életet, a leszakadók számára nincs segítség, a vidék pusztul, egész falvak élnek közmunkából.
Eladott Ország
Apropó, tudja valaki, jelenleg mennyi egy gyerek árfolyama Magyarországon? Az attól függ, hogy a Svábhegyre születik, vagy egy borsodi zsákfaluba. És ez nem is fog változni mindaddig, amíg ez a kereszténynek hazudott, antiszociális rablóbanda pöffeszkedik a hatalomban. A kormány feladata nem az, hogy gyermeket vásároljanak azoktól, akik valószínűleg nincsenek rászorulva azokra a milliós összegekre, hanem az, hogy olyan keretrendszert hozzon létre, melyben bárki képes boldogulni, ha elég szorgalmas és bárki tud gyermeket vállalni, ha akar. Ha nem akar, akkor az is legyen az ő dolga, ne pedig nemzeti ügy. Elhiszem, hogy vannak, akik úgy gondolják, a most meghirdetett akcióterv hasznos dolog, de nem az. Egy a kormány végtelenül kártékony ostobaságainak sorában. Én még hozzátenném, hogy ez a pénz is teljesen megalázó is egyben és nem old meg semmit. Milyen lakást lehet ma kapni 10 millióból és milyen kocsit 2,5 millá-ból? A 10 millához kell még 15 milla hitel,+ saját erő, ahogy a 2,5-höz is legalább még alsó hangon 5 milla!
Amit a bank egy bizonyos jövedelem alatt nem fog oda adni, azaz ugrott a 10 milla, és ugrotta 2,5 milla is!
Aki Én
@Shikari: Szerinted tényleg csak a megélhetési gyerekgyártó, lumpen munkakerülők nem vesznek 12 millióért autót? Szerinted az átlag többgyermekes család ennyiért vesz autót?
Szerintem összesen annyiért vesz az átlag család autót, amennyi kedvezmény jár.
A túlóráról pedig érintettek és nálad műveltebbek mondták már el a tényeket.
Nessy
Mi ebben a meglepő? Eddig is rájuk lettek szabva a kedvezmények.
tulipan
@Nessy: Én, egyetlen percig sem kételkedtem ebben!
division
@Eriksson: Azt hiszem természetes hogy azok kaphatnak kölcsönt akik dolgoznak, van mire alapozniuk, nem pedig azok akik még akkor sem dolgoznának vagy tanulnának ha lehetőségük lenne rá. A kormány nagyon okosan csinálja ezt most, hiszen nem azoknak akar lehetőséget biztosítani akik eddig is csak a családiért csinálták a gyerekeket. Akik rendelkeznek végzettséggel, munkahellyel, és most tervezik majd a családalapítást akár jól is járhatnak, ha mindenkire kiterjesztenék ezeket a lehetőségeket akkor főleg olyan gyerekek születnék akikre nagy valószínűséggel nem lenne szüksége a későbbiekben a társadalomnak (de már az óvodában sem).
Eriksson
@division: Egyértelmű, hogy olyanokat érdemes támogatni, akik maguk is javítani szeretnének a sorsukon. Ha valaki nem dolgozik, akkor hogy tudná a kölcsönt visszafizetni?
division
@Eriksson: Szerintem is elég egyértelmű a dolog.
Nessy
Ha jól tudom ezek a kölcsönök összegüknél fogva jelzálog alapúak.
Ha egy fiatal pár igénybe venné a 10 milliós "életkezdési hitelt" és éppen vagy otthon, vagy egy albérletben élnek, mire lehetne a jelzálogot bejegyezni? Vagy ezt mentesíteni fogják? Nem kekeckedem, komolyan kérdezem!
Eriksson
@Nessy: Láttál te már olyan kérőlapot, melyen olyan rovatok voltak, hogy
Bőre színe
származása
felekezete
pártállása?
A vagyoni helyzet sem lényeges, ha van munkahelye a kérelmezőnek.
Eriksson
@Nessy: Hol van leírva, hogy jelzálog alapúak? Honnan lenne már egy ifjú házasnak mondjuk ingatlana, akkor minek a kölcsön? Pelenkára?
Bár olyat már hallottam, hogy a szülők azóta is kölcsöntörlesztenek, mióta csemetéjük eltapsolta a felvett összeget. Mivel a saját házuk a fedezet.
Nessy
Elnézést, csak azért kérdeztem, mert nagyobb összegnél ( pl. 8 millió)
kellett legyen mire bejegyezni a jelzálogot..
mellékesen koromnál fogva nem engem érint. Az én korosztályom még azért házasodott össze, és szült gyermeket, mert azt életcélnak tekintette, pocsékabb körülmények között is.
Nessy
@Eriksson: A "bőre színét" kivéve, jó párat kellett az ötvenes években kitölteni. Sőt a szülők foglalkozása 45 előtt, 45 után, és így tovább!
Eriksson
@Nessy: Szerencse, hogy ez már a múlt.
tulipan
@Shikari: Mint, amilyen pl. Te is vagy, orbán-putyin-seggnyaló???
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 12:55; Ez jó kérdés erre nem készültünk, meg arra sem hogy nálunk a dolgozói szegénység a második Európában, a magyar gyerekek több mint harmada él létminimum alatt. Ebből hogy lesz demográfiai robbanás azt csak a csúti megváltó tudja. coub.com/view/42cc7
Nessy
@Eriksson: Félő, hogy bizonyos fokig egyre inkább a jelen is lesz. Nem egyszer van de ja vu érzése a korosztályomnak, csak az "előjel" változik!
De azért a személyi kultusz, az állami média egyeduralma, a permanens "ellenség" képzés, az erőszakos államosítás, a pártkatonák kinevezése. Szerencsére na már nincs halál büntetés, igy marad a karaktergyilkosság.
Aki Én
@division: @Eriksson: Ezt nagyon fekete-fehéren látjátok.
Szerintetek aki nem tud megvenni egy 12-13 milliós autót az mind munkakerülő lumpen cigány? Mert nem mondjátok ki, de arra gondoltok.
Aki összesen -mint csak a kedvezmény- 2,5 milliós autóval jár, az nem érdemel a közösből?
Aki nem fizet szja-t, mert nincs plusz bevétele, az mind lumpen munkakerülő?
Szerintetek csak a jómódú nagycsaládosok kaphatnak ajándék pénzt (nem kölcsönt)?
MI a jó abban, hogy megint azokat támogatja a KERESZTÉNYDEMOKRATA kormány, akik amúgy sem szenvednek hiányt?
A jómódú családnak miért mi dobjunk össze nagyobb lakásra, autóra? Mert mi dobjuk össze, hiszen ez nem a kormány pénze.
Vagy aki csak 5 milliós autóval jár, annak kevesebbet ér a gyereke?
Nem a népességnövelés a lényeg?
Aki Én
@Shikari: a fenti neked is szól. Miért lumpen munkakerülő, aki nem jár 12-13 milliós autóval?
Szerintem inkább az a baj, hogy megint az kap a közösből, akinek amúgy is több van mint az átlagnak.
Aki Én
@Shikari: Ha erről akarsz beszélgetni, akkor túl kellene látnod a propagandán, és meg kéne ismerned a már nyilvános részleteket. Amíg egyetlen célod a kormány körbenyalása, addig kár folytatni, mert csekélyek az ismereteid.
Aki Én
@Shikari: Éppen te akarsz a személyeskedésről papolni?
Soha ne vidd annál többre, minthogy a fidesz kéretlen ostobája vagy.
Aki Én
@Shikari: ...most ne velem dühöngj, mert szembesítettelek tájékozatlanságoddal.
Az ajtó előtted is nyitva áll, tessék informálódni és gondolkodni.
Aki Én
@Shikari: ...miután te mindent fordítva ítélsz meg, köszönöm.
Macskaszem
Vegyük alapul, hogy gyártósorok országában van egy házaspár, keresnek nettó 160-180 ezret fejenként a szalagnál, feltéve, hogy 3 gyerek mellett tudnak 3 műszakot vállalni !!!, akkor ők nem érdemlik meg a segítséget, mert nem elég tehetősek hozzá.
division
@Aki Én: Persze, lényeges a népességnövelés, de nem minden áron. Sajnos azt kell mondjam különbséget kell tenni gyerek és gyerek között, de erről nem maguk a gyerekek tehetnek hanem a szülők. Ha bárkire kiterjesztenének ehhez hasonló törvényeket akkor már óvodáskorban is a társadalomra veszélyes gyerekek kerülnének túlsúlyba. Nagyon sajnálom hogy erre semmi rálátásod nincs ezek szerint, nekem annál több. Amikor egy oviban már így is 30 gyerekből max. 10 az akivel lehet normálisan tanulni, foglalkozni, ehhez hozzávesszük hogy ennyi azon szülők száma akik azt is tudják hogy amikor belépünk egy intézménybe köszönünk az óvónőnek, akkor nem igazán kellene rontani már ezen a statisztikán...Ja, és azt is tegyük hozzá, hogy a másik 20 gyerek odab...sz a másik 10 - nek. Szóval persze, kell hogy szülessenek gyerekek, de nagyon nem mindegy milyen közegbe, körülmények közé.
Aki Én
@division: Ugye nem azt akarod mondani, hogy annak a gyereke többet ér, vagy értékesebb a társadalomban, akik ilyen-olyan oknál fogva többet keresnek?
Most nem azokra gondolok, akik munkanélküliek, mélyszegények, naplopók, potyalesők, segélyen tengődők (azzal együtt normális helyeken ezeket is támogatják). Hanem azokról, akik dolgosak, értelmesek, középosztálybeliek, épp csak nem kimondottan gazdagok. Vagyis mondjuk ,,csak" 8 milliós autójuk van. Vagy nem fizetnek sokmilliós szja-t, mert nincs annyi plusz bevételük. Ahogy mondtam, nagyon fekete-fehér ez neked.
Csóró, lumpen cigány VS szorgalmas felső tízezer.
Ezek szerint mondjuk a vagyonát összelopó Mészárosorbán több támogatást érdemel?
division
@Aki Én: Ezek szerint akkor mégis csak megértetted kikre gondoltam. Ellenben nem értelek teljesen, mert akinek van 8 milliós autója, stb., az nem tartozik a szegény réteg közé, és nagy valószínűséggel a jelenlegi törvény előtt is kapott hitelt ha éppen élni akart ezen lehetőséggel. Csak oda lyukadunk ki megint ahonnan elindultunk, miszerint az nem fog hitelt kapni aki nem is dolgozik, vagy eleve hitelképtelen.
Eriksson
@Nessy: 07:25 Nagyon furcsán érzékeled a helyzetet. Szerintem semmi olyan nincs, amiről írsz. Legalábbis én magam nem tapasztaltam sem magamon, se másokon. Sőt. Nagyon is szabadosan élnek meg sokan szitukat, melyekért múltidőben dádá járt volna.
Eriksson
@Kookas: 07:33 Neked is csak azt tudom írni, amit @Nessy:-nek. Azért, hogy van néhány influenszer, akik egyenesen az armageddonról prédikálnak, nem kell mindent bekajálni. Annak higgy, amit magad tapasztaltál, vagy éltél át.
Aki Én
@division: Megértettem, ezzel kezdtem.
Nem hitelről van itt szó, ez nem hitel. A támogatásról beszélünk.
Miért szarabb ember, miért kaphat kevesebb támogatást az, akinek ,,csak" 8 milliós autója van, vagy esetleg nem lopott annyit mint mások? Van egy tök normális, értelmes, dolgos, szorgalmas, becsületes keresztény magyar család. Mitől kevesebb annál, akinek többje van anyagilag?
Vagyis miért kap több támogatást a tehetősebb réteg? Már megint...
A lumpenekt felejtsd el, itt nincs jelentőségük, hiszen nem arról van szó.
division
@Aki Én: Valahol ez is hitel, hiszen ha nem teljesülnek a feltételek vissza kell fizetni a jelentős részét, így meg csak nézni kell a jövedelmeket is., bár azt most sem értem miért jössz ezzel a 8 milliós autóval. Akinek olyan van az tehetősebb ember.
Aki Én
@division: ...ez nem hitel. Hitelt elvileg bárki kaphat, ez közpénz.
Tényleg nem érted? Szomorú...
Ha támogatás, akkor miért csak a legtehetősebbek kaphatják? Nekik van legkevésbé szükségük rá.
Ez propaganda, szemfényvesztés. Látod, te is bekajálod.
Eriksson
@1magyar: 09:59
Szerintem a megélhetésieknek ez a rendelkezés akár ugródeszka is lehetne, kitörni a nihilből. Nincs más teendőjük, csak elmenni dolgozni, munkájuk lenne a kölcsönfedezet.
Eriksson
@division: Szerinted egy olyan ember aki beleköt egy még életbe se lépett törvénybe, az mit érdemel?
Diliflepnit?
division
@Aki Én: "Hitelt elvileg bárki kaphat" Ezt te sem mondod komolyan.
A támogatás meg valóban olyan amit nem kell visszafizetni, ennek viszont egy részét igen, kivéve ha csak az autót nézzük, mert ott a 2,5 milliót valóban nem kell, csak a fennmaradó részt kell törleszteni.
Eriksson
@division: "Novák szerint az is akadálya a gyermekvállalásnak, hogy nem fér be 4 gyerek egy autóba - ezért ezután a negyedik gyereket vállalók 2,5 millió forintos támogatásban részesülnek majd, amelyet autóvásárlásra fordíthatnak."
Tehát az autó csak 4 gyerek esetén.
www.penzcentrum.hu/otthon/itt-a-bejelentes-juliustol-lephet-eletbe-a-7-pontos-csaladvedelmi-program.1074729.html
Vagy ugyanerről élőszóban: www.youtube.com/watch?v=YUSLTzqv9rE
Ajánlom figyelmébe a kissé zizi beszélgetőpartnerednek.
Aki Én
@Eriksson: Figyelj te legbutábbak egyike. Nem 4 gyerek után jár, hanem akkor jár ha 12-13 milliós autót tudsz megvenni. Vágod buta ember?
Vagyis csak a legtehetősebbeknek. Mi erről dumálunk, csak buta vagy megérteni ezt az egyszerű tényt.
Aki Én
@division: ELVILEG. Vagyis nem csak a felső tízezer, mit ezt a kedvezményt, támogatást.
Mondtam már, ne a lumpenekre meg a mélyszegény cigányokra gondolj csak.
Azért nem érted, mert csak szélsőségekben tudsz értelmezni.
Én arról ugatok egy órája, hogy többet kap az, akinek eleve több van. Ez miért jó és igazságos, mennyiben támogatja a szaporulatot. Akinek van pénze, azt nem a pénz hiánya tartotta vissza eddig sem.
division
@Aki Én: "ha 12-13 milliós autót tudsz megvenni"
Ezt linkelnéd nekem, mert lehet én is buta vagyok...Az évértékelőn nem ezt mondta.
Aki Én
@division: ...ezt nem hiszem el. Ti tényleg nem tudtok logikusan gondolkodni.
Ha 4 gyerek nem fér be egy átlag autóba, akkor 7 személyes kell. Azok 12-13 milliónál kezdődnek.
Tehát ezek esetében van + 2,5 millió ajándékba a közösből.
Vagyis nem az átlag családnak.
Aki Én
@division: 14:09 Nagyszerű, de nem erről beszélünk. Arról az elvről beszélünk, hogy kinek és mennyi jár, illetve, hogy milyen rétegek képesek ennek megfelelni. Hát pont az, aki amúgy sincs rászorulva. Nem arról, hogy ki mit ígér a lóvé reményében. Még szép, hogy nem hozomra adjuk a pénzt.
division
@Aki Én: A Dacia Logan autója 3,5 millió, vagy 6,5 millió a Ford Focus Technology. Persze felfelé mehetünk még a csillagos égig, de ezek sem eldobandó kategóriát képviselnek.
division
@Aki Én: Világos, nem erről beszélünk, de így ez már messze nem jelent vissza nem térítendő támogatást lakások terén. Aki felveszi és magasabb jövedelmű, viszont nem tartja be a törvényben előírtakat ugyanúgy hitellé változik számára.
Aki Én
@division: beszélsz valamiről ami nincs, csak előfordulhat. De a lényegen nem változtat, hogy azok többet kaphatnak, akik eleve tehetősebbek. És ez volt az eredeti kérdés.
division
@Aki Én: De igen, ez a két autó létezik, csak nézz utánuk. A támogatás lakásokra meg lényegében egyfajta hitel csak burkoltabb formában, amit lehet jobb is ha nem olyanok kapnak meg akik sosem tudnák visszafizetni ha mégsem jönne össze a dolog.
Eriksson
@division: Nehéz egy okos embert meggyőzni, de egy butát lehetetlen. :)))
Aki Én
@division: 14:18-ról beszélek, nem az autókról.
És pont ez a baj. A csóró vesz Daciát (max a feléig jár a támogatás), vagyis kap hozzá 1,75 milliót.
A gazdag vesz 12 milliós autót, ő kap hozzá 2 milliót ajándékba.
Érted már miért a tehetősebbek járnak jól?
Aki Én
@Eriksson: Jól mondod. Ezért is van az, hogy téged nem lehet meggyőzni, még tényekkel sem.
Az a baj, hogy a felét sem érted annak amiről beszélünk, de teszed az ide nem vágó, buta megjegyzéseidet. Ha érted miről van szó, akkor mond, hogy is van az valójában, vagy cáfolj.
De hidd el, nem te vagy az, akitől zavarba jövök.
Aki Én
@division: Csak egy egyszerű kérdés: Szerinted rendben van, hogy azokat támogatjuk közpénzből, akik képesek önerőből tízmilliós autókat venni?
Mert szerintem nem csak, hogy jobban nem kéne, de talán egyáltalán nem kéne.
Eriksson
@Aki Én: Kiscicám! Nézd meg és olvasd el divisionhoz 14:00-kor írt hsz-omban a két linket, meg a hozzá tartozó idézetet.
Aki Én
@Eriksson: Nem csak azt, hanem egyebet is olvastam. Azért írtam amit írtam. De úgy látom nem érted, mert ha értenéd, ezt most nem nekem címezted volna. Szerintem viszont te nem érted azt sem amit olvastál.
Vagy eltudod mondani mit akartál ezzel?
division
@Aki Én: Ha a csóró is kapna 12 milliós autót abba bele is rokkanna, maradna neki a töménytelen hitel, plusz azoknak az autóknak a fenntartása sem csekély, a Dacia - é még mindig kevesebb, és abba a plusz 1,75 millióba sem rokkannak (talán) bele, és lesz egy új autójuk (azért a mai Dacia már nem az mint régen volt). Nálad az a fő gond hogy az alanyi jogon járó támogatások nagyon zavarnak, szerinted az lenne a helyes hogy aki bizonyos határ felett keres az ne kapjon, aki meg alatta az igen, csak ilyenkor azt felejted el hogy az a valaki aki jól keres lényegesen több adót fizet meg minden mást is, és pont azt a pénzt fordítják a csórók megsegítésére. Szóval a lényeg az az hogy a csóró inkább ne akarjon 12 milliós autót plusz 10 milliós autóhitelt a nyakába, hanem nagyon is örüljön annak hogy lehet egy új autója a család számára viszonylag kis ráfordítással. A te elméleted csak akkor működne ha a csórónak semmit nem kellene visszafizetnie.
Aki Én
@division: ...hhúúúúú, de nem érted. Megint olyanról beszélsz, ami nincs.
Leszarom a Dáciát meg a hitelt, meg a belerokkanást.
A hitelfelvételnek meg a drága autónak semmi köze ehhez a témához.
A Dácia megbízhatóságának meg végképp semmi köze.
Semmi köze a témához, az csak egy szemléltetés, hogy értsd a lényeget.
A tehetős nagyobb támogatást kap.
Ez az alaptéma, de te már valami egészen másról beszélsz,
ráadásul azt is tudni véled, hogy szerintem mi volna helyes.
csak úgy....
@Eriksson: elnézést ha bele merek pofázni az okosok közé ! , minek az az autó ,mibe bele fér 4 kölök egyszerre? mire az elsö 18 éves lesz ,ha csak a fidesz nem 4es ikrekkel számolt! Kettö autó kell,minden családnak,gazdagéknál még több! :)
Ti ketten a magatok anyagi helyzetéböl indultatok a számolásban? Mi van,azzal az okos és értelmes kölyökkel,akit nem támogat senki,csak ha már bizonyított? Magyar népmesék,vedd el viktor lyányát és tied a fele királyság? Nagyon bé vagytok gyöpösödve ...
division
@Aki Én: Lejön az írásaidból, ahogyan az is látszik hogy kezdesz idegbajt kapni csak mert nem értek egyet veled teljes mértékben. A nők szoktak így hisztizni mielőtt megjön:-)) Belezavarodtál amúgy cseppet, mert pont az volt a bajod, hogy a gazdag kaphat 12 milliós autót is, a csóró meg nem, holott kaphatna mindkettő, csak az egyik tudná fizetni meg fenntartani, a másik meg nem. Ahhoz, hogy a csóró is kaphasson 12 milliós autót, kapnia kellene hozzá legalább 10 milliós vissza nem térítendő támogatást.
Gondolom ez esetben már nem lenne problémád, viszont engem kicsit zavarna, mivel abban a 10 millióban az én pénzem is benne lenne, közpénzről beszélünk ugye. Vannak az országban sokkal több és fontosabb megoldásra váró bajok annál minthogy mindenki 12 milliós autóval járkáljon közpénzből.
Eriksson
@csak úgy...: Nem a gyöpösödés, hanem a realitás. Ha én fiatal házas asszonyka lennék, megszülném a beígért gyerekszámot, s akkor bizony komoly haszonra tennék szert. Életkezdésnek mindenesetre elég volna, még egy kisebb lakás is kijönne belőle. Aztán, ha netalántán úgy döntenék, hogy kell a 4. gyerek is, akkor majd ráérek gondolkodni, hogy kell-e autó, hogy fenn bírom-e tartani, meg egyéb járulékos gondok.
Szóval nem kell a pánik, menjünk csak szépen sorban, lépésenként.
csak úgy....
@Eriksson: ha te fiatal házas ,házias asszonyka lennél ,szülnél 4 kölköt a viktornak?
Te nem nagyon vagy reális,mert csak a magad lehetöségeidböl indulsz ki!
Te ,gondolom spájzeroltál a komcsik alatt és vannak lehetöségeid,de mit tegyen egy halandó ,sok okos gyerökkel megáldott család? Bizony be vagy gyöpösödve...
Eriksson
@csak úgy...: Ha a hülyeség fájna, egész nap óbégatnál.
csak úgy....
@Eriksson: Egy tanácsot,- jobban vártam vóna töled a fiatal pályakezdöknek, kiket nem nyal körbe a szerencse min téged!
csak úgy....
@Eriksson: szégyeld magad,te buta vénember...
csak úgy....
@division: Te,mint gazdag vállakozó ? El sem tudod képzelni,hogy nem mindenki annyira okos,mint Te ? Nem félted az unokáidat a gyerekeidet az egyre szaporodó belterjes,pénz éhes bunkóktól ?
Te,min arisztokrata nézel,föntröl reánk?
csak úgy....
@division: ha ennyire vágod a dolgot,akkor jellemezz engem is,ha szaabad kérnem! kíváncsi vagyok,hogy te is mindent és mindenkit hülyének tudsz e nézni, a cél érdekében...
Aki Én
@division: Nem azért kapok idegbajt, mert nem értesz egyet, hanem azért, mert egyáltalán nem érted, illetve félremagyarázod amit mondtam. Olvasd már el mégegyszer, mert totál mellébeszélsz. Nem írtam olyat, hogy a csóró is kapjon drága autót. Az egész nem az autóról szól, csak érzékeltetni akartam, hogy a tehetős több támogatást kap,ami nonszensz.
Ilyenkor kristálytisztán látszik, hogy ti fideszesek tényleg nem értitek miről van szó valójában, és elkezdtek valami totálmásról beszélni, hülyének nézve a vitapartnert. Az értetlenségetek vége pedig az, hogy még ti vagytok kiakadva, mert az ember nem hagyja szó nélkül, ha totál másról kezdtek el beszélni, és szemrebbenés nélkül meghazudtoljátok. Olyanokat állítasz, ami egész egyszerűen nem igaz. Minden itt van amit mondtam, olvasd vissza.
Befejezem, mert túl sokat képzelsz rólam, pedig arra még én sem vagyok képes, hogy annyira lebutítsam a mondandómat, hogy még te is megértsd.
És nehogy elkezdj duzzogni, te voltál aki meghazudtolt, elferdíti amit mondtam.
Hogy tudatos, vagy egyszerű értetlenség, az innentől kezdve mindegy is.
csak úgy....
@Aki Én: Talán @division: és @Eriksson: is,frankón bevásárolt a kárpótlási kötvényekböl ?
division
@Aki Én: Én nem duzzogok, miért is tenném. Elmondtam a véleményem nagyjából erről az egészről, a végkimenetelét meg úgysem tudja senki.
division
@csak úgy...: Nem csak kárpótlási kötvényekből vásároltam be annak idején, ha tudnád hány trafikom is van:-)) Én nem akarlak jellemezni, Aki Én - t sem állt szándékomban, és annak hogy van véleményem ki kapjon támogatást és mennyit köze nincs ahhoz melyik kormány találja ki. Egész egyszerűen elegem van abból hogy mindig mindenért más a hibás, meg hogy mindenkit segítsen ki a kormány, meg hogy a szomszéd gyorsabban nyírja le a füvet mint én...Nincs az emberek zömének felelősségteljes gondolkodása, és ez mint olyan nem pártfüggő.
csak úgy....
@division: Na nee ! Szerintem tudod,hogy ennek az eszetlen ,agyament stadionizmusnak mi lesz a vége!? Nem mered mondani...
csak úgy....
@division: Frankón megszedted magad a komcsik és demokrácia között és most öntöd ránk a bölcsességeidet és az észt!
Nagyapám,mikor eladta a nevetséges kárpótlási kötvényeket ,akkor egy átkot mondott a vevökre,remélem nem rád...
A vagyonából kiforgatott ember,kin mások gazdagodtak meg duplán, ...,azok kik elvették és azoknak a csemetéik !
csak úgy....
Te és a családod kivakaróztatok a szarból ,hála a sok vagyonát vesztetnek ,és most nekem mesélsz arról,hogy mi és hogyan tissztességes! A lentröl jötteket nem csíped, pedig sokan tudnának mesélni,hogy Te kinek a hátán és miböl lettél gazdag...
division
@csak úgy...: Nevetségessé váltál a szememben innentől, fogalmad nincs a munkásságomról csak vagdalkozol itt. Tedd ha így tartod helyesnek. Te valóban elhitted a kárpótlási kötvény vásárlást meg a trafikokat is? Uram atyám...
division
@csak úgy...: Még valami: A világon semmi bajom azokkal akik dolgoznak becsülettel hogy eltartsák a családjukat, én egy rétegről szoktam beszélni akik állandóan csak felháborodni tudnak amikor nekik nem jár valami, vagy ha igen akkor meg nem viszik nekik házhoz...Persze nem érdekes, attól én még jól alszom ma este is. Nem veszed észre hogy most sem magáról a kormányról alkotok véleményt, hanem reálisan próbálom megítélni a leendő új törvényeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.