Budapesten, a megyeszékhelyeken és a nagyobb vidéki városokban is jelentősen megnőhet a kereslet, ahogy az árak is.

Egekbe szökhetnek az ingatlanárak a hazai nagyvárosokban

Az, hogy kibővítik a csokot, minden bizonnyal beépül majd a piaci árakba, ez pedig új lendületet adhat az egyébként lassuló ingatlanpiacnak. Az ingatlan.com elemzése szerint

a mostani kilátások szerint országszerte elsősorban az 55-80 négyzetméteres, budapesti, megyeszékhelyen és a nagyobb vidéki városokban lévő lakásoknál okozhat jelentősebb növekedés a keresletben.

A most bejelentett, jogszabályokban még konkrétan nem részletezett intézkedések szerint a kétgyerekes családok 10 millió, a három- és a többgyerekes családok 15 millió forint kamattámogatott kölcsönt vehetnek már igénybe használt lakás vagy ház vásárlására, és megszűnik a használt lakásokra vonatkozó korábbi 35 millió forintos plafon.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Hihetetlen, mennyire helyzetbe hozta a kormány a biztosítókat, a bankokat és az összes felügyeleti szervet az elmúlt pár évben az intézkedéseivel. Ezek jelentősen közrejátszanak az ingatlanok áremelkedésében.
Ezzel a hétpróbás gyerektámogatási ötleteléssel, még tovább hajtja felfelé az ingatlanárakat. Már csak az a kérdés, hogyan lehetne a sz@rt visszalapátolni a lóba?

Mert minden intézkedés, csak jobban eltávolította a szegényebb réteget a saját lakásszerzéstől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eladott Ország: Mivel én is építettem egy házat, tetőtereset, meg is kínlódtam mire elfogadható lett a tetőtér klímája ...
Borsodi
Ózdon öt évvel ezelőtt 10,5 milliót kínáltak azért a házért amit most 5,3 millióért igen nehezen vettek meg.Valóban mennek fel az árak de úgy tünik ez nem tartozik Magyarországhoz.Mert itt csak a pusztulást lehet látni és a közmunkásokat,és segély osztáskor a nehezen soha be nem illeszkedőket. Kik vehetik majd ezt igénybe,akik közmunkából és alkalmi munkából élnek? Vagy esetleg menő vállalkozók?
Yoda69
@verőce21: Jé, végre valamit helyesen ertekelsz.
Eladott Ország
@verőce21: De már hallattuk az egyik nagyszerű hírt, hogy a mindentudó, Lázárjankó Bp. XIII. kerületben bevásárolt új lakás(ok)ból. Mint tudjuk, hogy mindenki annyit ér, amennyije van Lúzer János szerint és a "közmunka mellett nincs idő lopni".
verőce21
@Eladott Ország: Lazarjankónak a legnagyobb sara van abban, hogy teljesen ellehetetlenítette a magánerős építkezéseket, így a családiház építéseket is.
Csak iparosított formában, rendkívül szabályozott és ellenőrzött keretek között épülhetnek ma a lakóépületek, ami szinte megháromszorozta egy csapásra a lakások létesítési költségeit.
A folyamatban résztvevő szereplők biztosítási kötelezettségével ugyanakkor helyzetbe hozta a biztosítókat és felére ritkította az aktív szakemberek számát. Tervezők ezrei adták be a jogosultságukat, amikor az építőipar elképesztő szakemberhiánnyal küszködik. A legfőbb építőipari szereplők a jogászok, a biztosítási ügynökök, az építési vállalkozók az ingatlanügynökök lettek. Az építőipari szakemberek külföldre távoztak, az itthonmaradottak fele szünetelteti, vagy visszaadta a jogosultságát. Az építőipari tevékenységek közelében, szakembert ma senki ne keressen! A területet vigécek árasztották el.
Az új ingatlanárak pedig emelkednek az égig.
Aki teheti, még most vegyen új lakást, mert a korszerű, új ingatlanok ára hamarosan még ennek is a duplájára fog emelkedni.
Eladott Ország
@verőce21: A válság kellős közepén is nagyobb volt a lakásépítési kedv, mint szeretett kormányunk áldásos működése során bármikor. A szisztéma a szokásos: fogtak valamit, szétverték, majd amikor egy pici javulás látható, akkor nagy büszkén bejelentik, hogy lám, javult. Aha. Ahhoz képest, hogy előtte mennyit romlott, tényleg javult.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/lak%C3%A1s%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s.png
Végül itt egy friss adat, bár ezt még nem reklámozta a kormánypárt, pedig igazán beleférhetne két kerítésvédés közé:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/minim%C3%A1l.jpg
A dolgozói szegénység, gyenge vásárlóerő...stb. A kalandvágyból nyugatra ment fiatalokkal mi a gond?,...kérdezte a csúti törpe és lemászott a keféről ! Szorgos népünk győzni fog. Ha előtte éhen nem döglünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.