A hazai szálláshelyek összesen 12,5 millió vendéget és 30,9 millió vendégéjszakát regisztráltak 2018-ban.

Az előző év decemberében a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,9 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 2,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 6,7 százalékkal emelkedett – írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Pörgött a turizmus a fővárosban és a Balatonon is

A belföldi vendégek száma 1 százalékkal volt magasabb, és meghaladta a 430 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 2,3 százalékkal nőtt, és több mint 950 ezer volt.

A belföldivendég-éjszakák 81 százalékát realizáló szállodákban 2,5 százalék volt a bővülés mértéke. A belföldi vendégek Észak-Magyarország és Dél-Alföld régió kivételével mindegyik turisztikai régióban több éjszakát töltöttek el. A legnépszerűbb régiók a Budapest−Közép-Duna-vidék és a Balaton voltak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Pöfgött, de kik pörgették?
Most sem azok, akik a 120.000, 150.000 forint körüli fizetésből kell, hogy éljenek, családot, gyerekeket tartanak el.
Megint azok "" pörgetnek"", akik révén sikerül a bérátlagot a KSH szerinti 250.000-s "" átlag""jövedelmet megszerezni. (Vegyük a bolha és az elefánt pöcsét és átlagoljuk--na így készül a magyar béràtlag is.) Azok, akik csak a Szép-kártyára utalt pénzek révén is sok ember fizetésénél sokszor azok fizetésének többszörösét szakítják le. Persze a "" jólmegérdemelt"" fizetésük mellett. Pusztán arra hivatkozva, nehogy "" kiégjenek"". Mert ugyebár a melós kiéghet, az nem számít. És mivel ez egyrészt ajándék, másrészt egy adott időn belül el KELL költeni, ezért semmi nem drága. Fussa belőle a pirosbetűs ünnepek közeli extraáras wellnessekre. Ajándéklónak meg ki nézi az árát?---nem igaz?
Hogy bele ne szédüljön a köznép a nagy pörgésbe!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.