Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség két baranyai férfi ellen, akik olyan kukoricára kötöttek adásvételi szerződést, amellyel nem rendelkeztek.

A Baranya Megyei Főügyészég keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2016 tavaszán a szlovén sértett Magyarországon nagy mennyiségű kukoricát akart vásárolni.

Közvetítőkön keresztül került kapcsolatba két baranyai férfival, akik azt állították, hogy cégük jelentős – 20 ezer tonna – kukoricával rendelkezik.

A két vádlott 8500 tonna kukoricára kötött szerződést a sértettel, vállalva, hogy a kukoricát határidőre leszállítják a kért olaszországi címekre.

A felek abban állapodtak meg, hogy a vevő 500 tonna kukorica 8500 eurós vételárát a szállítás előtt előlegként átutalja

- ismertette a vádhatóság.

Azt írták: a szerződéskötés után azonban a sértett "elbizonytalanodott", hogy a vádlottak rendelkeznek az elegendő mennyiségű kukoricával, ezért a két férfi egy baranyai társaság kukoricatárolójához vitte a sértettet, ahol úgy mutatták meg neki az ott tárolt több ezer tonna terményt, mintha a sajátjuk lenne.

A sértett ezután 27 ezer eurót – 8 millió 370 ezer forintot – utalt a vádlottak számlájára. A tényleges vételár 27 millió forint lett volna

- részletezte az ügyészség.

Az utalást követően a vádlottak a kukoricát nem szállították le, ez már a szerződés megkötésekor sem állt szándékukban, és arra lehetőségük sem volt – áll a közleményben.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
majd megirják kit zártak ki a pártból ha megirják egyáltalán Melyikből ?Nem vagyok meggyőzve.
Lepényleső
Megvannak a kormány legújabb gazdasági helyettes államtitkárai?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.