El a kezekkel az akadémiától, el a kezekkel a magyar tudománytól! – szólította fel a kormányzatot kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Szavai szerint komoly veszély fenyegeti a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA), "a Fidesz tudás- és értelmiségellenes politikája újabb lépcsőt lépett", hozzátéve, "Magyarország színe-virága" az az ötezer kutató pedig, akinek sorsát veszélyezteti a "Palkovics-terv".

Az ellenzéki politikus szerint komoly és hosszabb távú károkat okoz a magyar tudománynak a kormányzat okozta bizonytalanság, illetve az, amilyen irányba az ügyek mennek.

Hangsúlyozta: a Jobbik nemzeti néppártként kiáll a tudomány és az oktatás szabadságáért, hozzátéve, szükség volna "épeszű szakpolitikai vitára" az MTA modernizálásáról, valamint arról, hogy miként lehet a tudományos kutatásokat közelíteni az egyetemi világhoz.

Az a fajta bolsevik típusú hatalomgyakorlás, amit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az elmúlt hónapokban mutatott, meggyőződésünk szerint végletes károkat okoz a magyar tudománynak a 21. században

- fogalmazott.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.