Nem kapott többséget a mentelmi bizottság keddi ülésén Tordai Bence (Párbeszéd) és Varju László (DK) kezdeményezése a rájuk kirótt házelnöki pénzbüntetés hatályon kívül helyezéséről – közölte Hargitai János (KDNP), a bizottság elnöke a testület keddi ülése után újságírókkal.

A kormánypárti politikus kifejtette: két fegyelmi ügy anyaga érkezett meg a bizottsághoz, Tordai Bencéé (Párbeszéd) és Varju Lászlóé (DK). A két ellenzéki politikus azt kérte a testülettől, helyezze hatályon kívül az Országgyűlés elnökének azon döntését, amivel valamivel több mint félmillió forint tiszteletdíj-elvonást javasolt. Ezt a kezdeményezést azonban a bizottság elvetette, erről fogja tájékoztatni a parlamentet.

A mentelmi bizottság helyben hagyta Kövér László ellenzéki képviselőkre kirótt büntetését

Burány Sándor és Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselői, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bősz Anett független képviselő, Gurmai Zita szocialista képviselő, Szél Bernadett független képviselő, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j) elállja a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én.

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Varju László azt mondta, az Országgyűlés elnökének büntetése arról szól, hogy a "rabszolgatörvény" vitája során ellenzéki képviselők egyértelműen a napirend meghiúsítását szerették volna elérni. Erről azonban szó sincs, véleménynyilvánítás történt – tette hozzá. Egyúttal megismételte, elfogadhatatlan, hogy 2925 módosító indítványt egyetlen szavazással vettek le a napirendről. Megjegyezte azt is: a kormánypárti képviselők ugyanúgy hangoskodtak és kiabáltak aznap.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Ragyogó alkalom, újra belerúgni az ellenzékbe. Haladunk a Führer (vezér) rendszer felé, ahol törvénynek nevezett utasításokkal működtetik az országot.
cikicakk55
Úgy csinálnak,mint ha lett volna csak egy kicsi kis lehetőség is egy más döntésre.Ki mer itt szembe menni egy Fideszes nagyfiú parancsával?
Nessy
@cikicakk55: Ez már nem Magyarország törvényhozó testülete, ez egy bolha cirkusz!
A fidesz már nyíltan bevezette az egy párt rendszert.
Ha holnap valamelyik képviselő indítványt tesz, hogy a Nap ezentúl nyugaton keljen, a fidesz frakció egy szóra megszavazza, Esetleg még az LMP is támogatja. Hogy irreális baromságot szavaznak meg? Fogalmuk sincs róla, mire nyomják meg az IGEN gombot. Ez az ukáz, és kész!
Ábel
Ragyogó alkalom, újra belerúgni az ellenzékbe. Haladunk a Führer (vezér) rendszer felé, ahol törvénynek nevezett utasításokkal működtetik az országot.
kereső
Kell apiz! erre:
A magyar kormány kiveszi az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, és az EU csalás elleni hivatala, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit” - adta hírül a Hvg Jávor Benedek EP-képviselő blogposztja alapján.

Jávor több forrásból úgy tudja, a magyar kormány nem adja be az Elios számláit a 2007-2013 közötti uniós finanszírozási ciklus utófinanszírozására, azaz a magyar kormány tulajdonképpen visszavonult az EU csalás elleni hivatala, az OLAF által is vizsgált korrupciógyanús beszerzések melletti kiállásból.

Ez 13 milliárd forintot jelent, amit tehát nem az EU, hanem tisztán a magyar költségvetés fog kifizetni.
nezelodo
Semmi baj, amit elvett az csak pénz!
Voltak akik 1957-ben egy forradalmár életfogytiglanját kevesellték, hát kérvényezték testületileg a kötelet neki, a népbíróság pedig engedelmeskedett. Érdekes a kérvényezők névsora...
justhpeter
Nincs min csodálkozni, a fideSS-tagkönyvhöz nem járt gerinc, így férgek maradtak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.