A családvédelmi akcióterv alapdöntései megszülettek, a kormánynak most jogi formába kell ezeket öntenie. Ennek érdekében jelenleg is tart több minisztérium bevonásával a részletszabályok véglegesítése, egyes jogszabályokat pedig majd az Országgyűlésnek is el kell fogadnia – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a közmédiának nyilatkozva.

Dömötör Csaba kiemelte, a cél az, hogy egyes intézkedések július elsejével életbe lépjenek.

Dömötör: tart a családvédelmi akcióterv részleteinek kidolgozása

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hozzátette, hogy az eddigi bejelentések még csak az intézkedések első hullámát jelentették, például a "falusi csokra" (családi otthonteremtési kedvezmény) vonatkozó intézkedések csak ezután jönnek.

A családvédelmi akcióhoz a családok védelméről szóló, az elmúlt hónapokban lebonyolított nemzeti konzultáció ad szilárd alapot. A konzultációban majdnem 1,4 millióan mondták el a véleményüket és adtak erős felhatalmazást a kormánynak, hogy jelentősen bővítse a családtámogatásokat – mondta az államtitkár.

Dömötör Csaba hangoztatta: az új intézkedések figyelembe veszik, hogy nagyon sokféle élethelyzet van Magyarországon, ezért a friss házasok, a több gyereket nevelők és a nagyszülők is nagyobb támogatásra számíthatnak.

Kitért arra is, sajnálják, hogy az ellenzéki pártok támadják az intézkedéseket, bár ez nem meglepő, mivel a baloldal egyszer már felszámolt egy jól működő családtámogatási programot. Hozzáfűzte, nem szeretnék, hogy ez még egyszer előforduljon, mivel a kiszámíthatóság nagyon fontos a családtervezésben.

A családvédelmi akcióterv az Európa jövőjét érintő vitákkal is összefügg, mivel Magyarország szerint a népesedési problémákat nem bevándorlással, hanem a családok célzott támogatásával, a gyerekvállalás ösztönzésével lehet megoldani – hangsúlyozta az államtitkár.

A kormány céljának nevezte, hogy a gyereket nevelő családok vagy a gyerekvállaláson gondolkodók minden lehetséges támogatást megkapjanak, hozzátéve, ezért is költenek már kétszer annyit családtámogatásra mint 2010-ben.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Vigyázni kell,nehogy a pórnép is jól járjon. Elsősorban a reklámipart és a közvélemény kutatókat kell meggyőzni, majd vastagon elhinteni az ukrán, kínai és orosz migránsok között hogy tuggyák kiadta nekik..
Sámannus
Vigyázni kell,nehogy a pórnép is jól járjon. Elsősorban a reklámipart és a közvélemény kutatókat kell meggyőzni, majd vastagon elhinteni az ukrán, kínai és orosz migránsok között hogy tuggyák kiadta nekik..
lampa laz
Így teszem ide, mert a propi rosszúl van az ellenzéki médiától és nem engedi beküldeni... https://magyarhang.org/featured/2019/02/11/po...
tudode
Dörmögő az lenne a HALLÓ RÖFI, ha a LÁTVÁNYSPORTRA szánt 150 milliárdból szociális kulipintyót építtetnék a MÉG PETESEJTEKNEK, és arra rá ez a TENGERNYI LÓVÉ, már akit KI NEM PONTOZNAK!
.
Egy városnyi kulipintyót TÖLTENÉNEK be a szerencsés, v szerencsétlen aprólékok!
justhpeter
Ha most készülnek még csak a részletek - vagyis, hogy kik maradnak majd ki a pénzesőből -Dörmögő Dömötör tulajdonképen csak azt árulta el, hogy a gazdaállatának a vasárnapi dumája ugyanolyan primitív lózung, mint a korábbiak. Semmi másról nincs szó, mint gagyi szavazatszerzésről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok